| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Cibor HF MEMBER Hyundai S-Coupe L-Wo | 2008-02-10 13:39:48 Witam. Parę dni temu kupiłem s-coupe przyjechałem nim do domu i tak stał. Kasy zabrakło na nowy rozrząd więc dla pewności wolałem by stał. Wczoraj go umyłem i dupa palić nie chce. Troszkę mechaniki liznąłem i zacząłem szukać co może być. Nie chciał zapalić a jak już zapalił to gasł, chodził na 3 garach a później na 2 i gasł(wszystko się działo w granicach 5 sek.) A więc szukam i szukam po elektryce co może być i znalazłem!! Zalane bezpieczniki te wewnątrz przy ECU. To go zostawiłem i po paru godzinach odpalił lecz stracił moc. Odstawiłem go na parking i tak stał do dziś. Teraz dolałem mu oleju, chciałem filtr oleju wymienić lecz nie dałem rady go odkręcić. Zrobiłem wszystko dolałem i chcę odpalić a tu znów to samo. Na początku zaczął kopcić niesamowicie a później zgasł. I znów szopka od nowa. tylko że teraz zrezygnowałem. Czy to może być wina ECU czy może coś innego a jeśli to komp to jak to zdiagnozować. Proszę o pomoc. |
Cibor HF MEMBER Hyundai S-Coupe L-Wo | 2008-02-10 15:39:59 Taaaa... Chciałbym je odkręcić.... Jacyś idioci tak je dokręcili że klucz połamałem!! Jutro fura idzie do mechaniora!! A co do zalania benzyną to masz racje!! Poczułem ją teraz!! Jutro cały silnik jest rozbierany i wszystko co się da wymieniane!! A teraz pytanie do warszawiaków gdzie u nas regenerują turbinki??!! A co do dziurki to uszczelka przy szybie odkleiła się... Czarny silikon szklarski i będzie dobrze... Zobaczymy co mechanik wymieni i wszystko napiszę.... to będzie jakoś pod koniec tygodnia. [ wiadomość edytowana przez: Cibor dnia 2008-02-10 15:42:42 ] |
Cibor HF MEMBER Hyundai S-Coupe L-Wo | 2008-02-10 18:27:05 Proszę bardzo fotki w moim profilu... |