Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Zed POLONEZ Olkusz | 2004-05-06 20:25:03 Witam!silnik ci łapie powietrze prosto do rury ktora idzie do filtra!pokombinuj cos zeby wlot powietrza umiescic np.za reflektorem napewno pomoże!!!!!!! |
![]() danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2004-05-06 21:07:01 U mnie pomogło |
![]() MAJCHAL Miłośnik FSO Polonez Caro Poznań | 2004-05-06 21:14:36 Rura to jedno, ale ważniejsze to regulacja gazu. Ja się bujałem przez 3 dni zanim dopieściłem to tak jak powinno być, bo albo mułowaty, albo szalony. |
![]() Artik Polonez Caro + Zielona Góra | 2004-05-06 21:45:36 Ostatnio regulowali mi gazownie , spróbuję pokombinować z rurą. Dzięki
|
![]() wiciu C+ 1,6GSI+lpg Gliwice | 2004-05-06 22:44:55
O rany, to na jakich ty obrotach jeździsz ![]() |
![]() MAJCHAL Miłośnik FSO Polonez Caro Poznań | 2004-05-06 22:46:52
Jeśli robili ci to "fachowcy" w warsztacie to na pewno masz źle ustawione. Oni nie mają pojęcia, poza drobnymi wyjątkami. Mi jak ustawili to palił 17L. Jeśli nie masz doswiadczenia z gazem ( a wynika chyba że nie masz ) to pokombinuj z rurą. To doraźnie coś da. Ustaw kielich wlotowy mniej więcej pod kątem 45 stopni do kierunku jazdy |
![]() Race_D Miłośnik FSO FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-05-07 02:46:28 O regulacji możesz się sporo dowiedzieć w dziale Warto Wiedzieć na stronie klubowej >> LINK <<. Powodzenia! |
Macleod POLONEZ Ruda Śląska | 2004-05-09 14:24:15 sprobuj wymienic bezpiecznik 8A ktry jest podlaczony do dyszy wolnych obrotow u mnie tak sie dzialo ale na benzynie.
pozdrawiam aha jeszcze jedno popompuj pedal hamulca jesli obroty na postoju beda rosnac to oznacza zwalone serwo.a tu wiadomo co trzeba wymienic. |
pawel_B Miłośnik FSO Honda CR-V I/Ford Fo ... Stryszawa | 2004-09-23 19:44:58 Panowie doraździe! Czym zastąpić standardową rurę wlotu do filtra powietrza? Ta seryjna (tzn już chyba 3 z kolei) trochę się potargała a widziałem na zdjęciach w Waszych autkach jakieś bardziej wymyślne. Pytałem w sklepie o aluminiowe ale najmniejsze jakie były to o średnicy 80. |
WFO Miłośnik FSO Caro1,6GLE i Caro+GSI Zielonka | 2004-09-23 19:54:07
A tak z czystej ciekawości, co ma wlot powietrza do gaśnięcia na luzie? |
![]() rdt cinquecento nieruchome Radom | 2004-09-23 20:29:49
Ano mają poniewaz występuje tzw doładowanie dynamiczne - chodzi o to ze podczas hamowania jak silnik ma w sumie stan nieustalony to jest zubożana mieszanka przez powietrze ktore dostaje sie pędem do kolektora To tak w wieeeeelkim skrocie
niestety mało trafiona rada kolega ma samochodzik caro plus - niegaznikowy i tam nie ma bezpiecznika moje pierwsze pytanie jaki to plus - bosch czy delphi ?? poza tym to powiedz czy masz jakies kody usterek i kiedy ostatni raz resetowales kompa - czy tylko na benzynie czy na tylko na gazie Ci gasnie czy moze i na jednym i na drugim - jesli tylko na gazie to fakt przestawienie rury moze pomoc - ale jezeli i na beznynie sie tak dzieje to moim skromnym zdaniem przestawic rure mozesz - dla lepszego samopoczucia ale na 80% jestem pewien ze to nic nie da jezeli masz bledy o niewlasciwych cisnieniach (za duze lub za male) to ja bym zrobil pomiar cisnienia sprezania - u mnie tak bylo ze mialem zawieszony zaworek i palil czasem na 3 gary czasem gasł a czasem chodzil ladnie ( u mnie abimex bez kata) Wiec - pomiar sprezania z probom olejowom jezeli przestawienie rury nie pomaga a w ogole to najsampierw to bym zroibil reset kompa |
pawel_B Miłośnik FSO Honda CR-V I/Ford Fo ... Stryszawa | 2004-09-23 20:35:37
Wiesz, jak rura wlotu powietrza do gaźnika (tzn filtru powietrza) była ustawiona prostopadle do przodu samochodu to na LPG auto gasło np przy dojeżdzaniu do skrzyżowania na luzie. Po ułożeniu tej rurki za prawym reflektorem lub za akumulatorem sytuacja się nie powtarza. |
aguyngueran Polonez Caro Warszawa | 2005-06-10 15:12:52 Witam,
Tydzień temu Polonez zrobil mi niespodzianke i zgasl podczas powolnej jazdy (20-30 km/h) na zatloczonej ulicy. Tego samego dnia sytuacja powtórzyła się podczas jazdy 90 km/h. Po prostu sobie zgasł - dobrze ze serwo działało jeszcze. Wczorajszego dnia sytuacja się powtórzyła się w W-wie na Wilanowskiej jadąc w kierunku Doliny Służewieckiej około 100 km/h (na luzie) po prostu zgasł. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale słyszałem od znajomego, że jazda na luzie samochodem na gazie to nie najlepszy pomysł. Pozdrawiam |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2005-06-10 15:51:34 Generalnie jazda na luzie jest nie dopuszczalna, kiedy kolega zdawał egzamin na prawo jazdy?
poczytaj posty powyżej - połączyłem tematy |
aguyngueran Polonez Caro Warszawa | 2005-06-10 17:29:22 Oki poczytałem troszkę na ten temat. Prawko zdałem w poprzednie wakacje ![]() Rozumiem, że to niebezpieczne. Ale czemu zgasł mi raz przy małej prędkości ? Przecież pomijając bezpieczeństwo to ten wlot powietrza nie powinien przeszkadzać wtedy |
pezofan polonez plonsk | 2005-06-10 19:47:21 to zalezy od ustawien kiedys mialem takie przypadki ze gasl wtedy mialem zbyt bogata mieszanke na jalowych.Ostatnio pedzilem moim 150km/h i to na gazie i wrzucilem na luz i nie zgasl trzymal obroty moj polonez to przejsciowka. |
![]() rdt cinquecento nieruchome Radom | 2005-06-10 20:48:54 jazda na luzie jest niedopuszczalna ale jak slysze ze niektorzy nie uzywaja wogole to mi sie wierzyc nie chce - dojezdzam do skrzyzowania jesli sie musze zatrzymac to po zredukowaniu predkosci (zredukowaniu a nie zatrzymaniu sie !! ) wrzucam na luz
jezeli zmieniam biegi musze wysprzeglic i wtedy tez czasem autka potrafią gasnąć wiec niech nikt nie mowi ze luz to ma tylko raz w roku jak trzeba na przegladzie wrzucic ( u mnie niektorzy diagnosci przy dokladniejszych ogledzinach sobie tego zycza ) a poza tym watek jest juz dosc stary i jak sie tu znalazl czyzby ktos mial podobne problemy?? |
![]() Ambrosios Miłośnik FSO Warszawa | 2005-06-10 20:57:09 Artik: mam dokladnie tak samo w obu Polonezach (GLI i GSI, instalacje Bedini i Lovato), kiedy juz zuzyje sie membrana. Wtedy regulacja mieszanki pomaga ale slabo i na krotka mete. Dodatkowym objawem jest to ze silnik gasnie przy szybkim skrecie w lewo (bezwladnosc) - tak mam w Lovato. Po dalszych kilkunastu tysiacach km gaz zaczyna strzelac w uklad dolotowy. Po prostu mieszanka jest zbyt bogata. Dodatkowy dowod: przy szybkim zdjeciu nogi z gazu silnik zgasnie, natomiast po ok 5 sekundach hamowania silnikiem nic takiego sie nie stanie, bo nadmiar gazu z kolektora zdazy sie zuzyc i membrana powoli cofnie sie. Powodem takiego zachowania jest zuzycie i stwardnienie gumy w reduktorze. Nalezy ja wymienic (ew. caly reduktor jak sie komus spieszy) i dopiero wtedy dokonac regulacji. Po przebiegu ok. 1000 km warto zrobic to ponownie, bo dzieki dokladniejszemu dopasowaniu silnik jest elastyczniejszy i zuzywa mniej gazu. Sposoby na dlugie przebiegi bez naprawy sa nastepujace. Startuj na benzynie i przelaczaj na gaz dopiero gdy reduktor dobrze sie nagrzeje, zwlaszcza w zimie (90 stopni). Nie tankuj na przygodnych malych stacyjkach. Nie wiem czemu maja taki zanieczyszczony gaz, ale roznica jakosci jest zauwazalna a poza tym niestety wiekszosc "tanich" gazownikow ma przekrecone liczniki, wiec wychodzi na jedno. Wszystko powyzsze sprawdzilem na sobie i na znajomych. Dla chetnych polecam stronke http://www.czakram.pl/abc.php
P.S. Rura pomaga, kiedy silnik gasnie mimo ze gaz jest dobrze ustawiony i po wymianie gum i filtrow. Wtedy faktycznie mieszanka bedzie chwilowo zbyt uboga. Poza tym na gazie warto miec dobre swiece, kable i trzeba sprawdzac dokladnie czy nie ma "falszywego" powietrza, bo to tez mi sie kiedys zdarzylo. P.S.2 Pozbawiona powyzszych wad jest instalacja z wtryskiem. Wada jest jedna - cena... 3500-5000 za instalacje z wtryskiem gazu w stanie lotnym. [ wiadomość edytowana przez: Ambrosios dnia 2005-06-10 21:04:05 ] |