| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kafar TOYOTA DRIVER Auris Warszawa | 2005-06-08 14:14:51 Przy takiej długiej trasie będziesz pewnie musiał dolać oleju, więc z literek na zapas się przyda. Innych płynów nie powinno być potrzeby uzupełniać. Dwa razy robiłem trasę 4-5 tys. km i poza olejem nic nie uzupełniałem. Z prędkościami to tak jak pisze Jackal i średnio spaliła ok 6,4 l benzyny.
Jeżeli samochód będzie obciążony(a pewnie będzie) to dopompuj opony do górnego zalecanego zakresu. To też oszczędność na paliwie. Zazdroszczę wyprawy, powodzenia! |
Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2005-06-08 14:39:07 A bo to wiadomo co padnie...
Może sprawdź czy nie masz jakichś problemów z temperaturą silnika (termostat), zeby sie gdzies silnik w trasie nie zagotował, poza tym moze prewencyjnie podjedz do elektryka zeby sprawdzil napiecie ladowania akumulatora. Mi raz na dlugiej trasie zagotowało akumulator (wczesniej bylo ok) i potem do wymiany był regulator napięcia i aku... :-/ Ekonomiczna predkosc to pewnie kolo 100 km/h... Fajna rollka w fajnym kolorze ![]() |
CzapCzap T E L E T U B I Ś | 2005-06-08 15:06:18 Mozesz tez wziasc troche plynu chlodniczego lub poprostu wody. Sprawdz cisnienie w kole zapasowym. Pytales sie o filtry, wiec: oleju, powietrza, paliwa i od instalki LPG. Wypadaloby sprawdzic stan klockow i szczek hamulcowych, poziom wszystkich plynow, stan paskow klinowych. Wiecej nie pamietam, jeszcze pewnie ktos cos dorzuci. Pozdro |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2005-06-08 17:22:50 Zostaje pewnie tylko kontrola zawiechy i ukł. kierowniczego poziomu oleju w skrzyni, i w drogę!
Pozdro. |
krzysztofb Sopot | 2005-06-08 17:49:15 Bardzo dziekuje Wam za te wszystkie informacje!
Dzisiaj kupilem olej shell helix 10w40 półsyntetyk, poprzedni mialem castrol gtx 10w40 czy ta zmiana mi nie zaszkodzi?> oprocz tego kupilem Filtr oleju i filtr paliwa. dzieki za podpowiedz z olejem w skrzyni biegow, nigdy tego nie sprawdzalem na ile to jest wazne? bede staral posprawdzac wszystko co sie da, w piatek jestem juz umowiony z mechanikiem. pozdrawiam serdecznie kb |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2005-06-09 07:13:59 Zmiana nie zaszkodzi napewno ale shell..................
co do skrzyni jest tak samo ważne jak oliwa w silniku! Pozdro. |