Lampka econo w Avensis

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Jestem swiezo upieczonym wlascicielem Toyoty Avensis 1.6 z 2000r, prze liftingiem. Moje pytanie dotyczy lampki econo. Czy w tych modelach jej nie bylo? U kolegi w Carinie jest, u znajomego w starej Corolli jest, a u mnie nie ma . Moze sie przepalila .Dzieki za info i pozdrawiam wszystkich grupowiczow.
JArek
Toyota AVE 1.6 + gaz

Ja mam Carine 1.6 i tez nie mam takiej lampki

Chodzi o economizre?? To chyba było tylko do pewnego roku wkładane do Toyot. U mnie jest

Cytat:
2005-05-26 18:41:19, madzia_83 pisze:
Chodzi o economizer??

Tak

u mnie ekonomizer pojawił się zimą w największy mróz.zamarzł wskażnik paliwa ale pojawił się odziwo ekonomizer,teraz wszystko działa jak należy,ale zobaczymy zimą,może znowu coś wetnie a co innego się pojawi

pozdro

Cytat:
2005-05-26 21:35:43, korek47 pisze:
u mnie ekonomizer pojawił się zimą w największy mróz.zamarzł wskażnik paliwa ale pojawił się odziwo ekonomizer,teraz wszystko działa jak należy,ale zobaczymy zimą,może znowu coś wetnie a co innego się pojawi pozdro

Dobre Twoja AVE żyje własnym życiem

Moja cari jest z 08.97r. Ma ecomomizer, ale tylko zielony u innych jest zielony i pomarańczowy.

Cytat:
2005-05-27 00:10:53, paniol2005 pisze:
Dobre Twoja AVE żyje własnym życiem

Ja każda Toyota

Cytat:
Moja cari jest z 08.97r. Ma ecomomizer, ale tylko zielony u innych jest zielony i pomarańczowy

eeeeeee to chyba powinien być też pomarańczowy. Może masz lampkę spaloną i jak będziesz wiedział czy jeździsz ekonomicznie czy nie

Serio, serio.. Też tak myślałem, że spalona. Przedwczoraj nawet zdjąłem licznik, miejsce na kontrolkę jest ale na taśmie drukowanej nie ma. Jade spokojnie zielona świeci, nacisnę mocniej to gaśnie... Nowa myśl technologiczna przy zejściu z taśmy Pozdro

Cytat:
2005-05-27 10:10:10, jacekm pisze:
Serio, serio.. Też tak myślałem, że spalona. Przedwczoraj nawet zdjąłem licznik, miejsce na kontrolkę jest ale na taśmie drukowanej nie ma. Jade spokojnie zielona świeci, nacisnę mocniej to gaśnie... Nowa myśl technologiczna przy zejściu z taśmy Pozdro

Ale jak gaśnie to wszystko wiadomo - w sumie czerwona niepotrzebna.

Cytat:
2005-05-27 14:19:53, madzia_83 pisze:
Ale jak gaśnie to wszystko wiadomo - w sumie czerwona niepotrzebna.

Jak niepotrzebna? Czerwona przecież bardziej denerwuje

no włąśnie a jak jej nie ma to nie denerwują i mimo że jedziesz nie ekonomicznie to ciebie to nie drażni
ja mam 2 zielona i pomarańczową

No tak, a ja dalej nie wiem czy w Ave z 2000 byly economizery
Gdzie lub jak to sprawdzic?
Pozdrawiam

Cytat:
2005-05-28 10:08:27, Jerry74 pisze:
No tak, a ja dalej nie wiem czy w Ave z 2000 byly economizery Gdzie lub jak to sprawdzic? Pozdrawiam

Wykrecic zegary i popatrzec co w trawie piszczy .Pozdro

Ja mam Ave D4D z 99 i nie mam czegoś takiego. Czy taki bajer jest tylko przy benzynie
Macie D4D z czymś co wskazuje o ekonomi jazdy no oprócz komputera bo tego nie mam.

Jeszcze wracajac do tematu. Czy na desce rozdzielczej zawsze jest napis Econo? Moze jak u mnie nie ma napisu to i nie ma economizera.
Pozdrawiam
Jarek

Zgadza się nie ma napisu i nie ma eco.

Pozdro.