MotoNews.pl
7 Kierownica- Obszyć skórą samemu???? (100202/0) - PT

Kierownica- Obszyć skórą samemu????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam kierownicę M-technik, musiałem zedrzeć z niej skórę bo była porwana, teraz chce ją obszyć. W Żorach w Michael Tuning jest skóra do kupienia za 40zł. na kierownice, wraz z nićmi.

Pytanie:

Czy ktoś z was obszywał czymś podobnym kierownicę?
Jak to wyszło?
Czy warto?
Czy może lepiej do tapicera z tym udac się...

pozdrawiam

Zdecydowanie do tapicera oczywiście jak skóra jest dobrej jakości.
Ja miałem zniszczoną w Mercedesie i kupiłem NOWĄ kierownicę na allegro pod airbag za 300zł w serwisie 1700zł a w gliwicach facet obszywa za 180zł ze swoimi mat. ale nigdy niewidziałem efektu.

[ wiadomość edytowana przez: VANOS dnia 2005-06-08 14:51:41 ]

jeztom mówiłem ci że u mnie obszycie kosztuje 150pln brutto. koleś robi ładnie, widziałem efekt. zajmuje mu to dobę. obszycie samemu odradzam, ale nie ze względu na trudność szycie lecz ze względu na odpowiednie wycięcie skóry itd. jak zdejmowałem u siebie z kierownicy skórę to widziałem że to nie takie proste. skóra przy końcach jest ścinana z grubości i podwijana. u mnie skóra wchodzi na ramiona kierownicy i moze dlatego to bardziej skomplikowane jest.
pozdrawiam

Cytat:
2005-06-08 15:10:43, MARCIN_RADOM pisze:
jeztom mówiłem ci że u mnie obszycie kosztuje 150pln brutto. koleś robi ładnie, widziałem efekt. zajmuje mu to dobę.

mówiłeś - zapomniałem.

Gdybam sobie tak bo mam najlepszą kierę z E30 jaka wyszła , ale bez skóry wyglada tandetnie, jak zrywałem poprzednia skórę to zostawiłem na ramionach(trzech) a tylko zdarłem z obwodu, bo pamiętałem jak mi kumpel mówił, że właśnie tam sprzedają "gotowy wyrób do obszycia(razem z nićmi)" - czyli wymierzony. No ale ani mój kumpel ani nikt inny kogo znam nie obszywał i nie chce żeby tandeta wyszła z tego... Ale skoro doradzacie mi tapicera, choć z drugiej strony 40zł. to nie majątek, sprawdzić można...

Odradzam Ci Jeztom zdecydowanie dodasz sobie te 40 zł do tapicera ale tez takiego który to dobrze zrobi ,a juz najoptymalniej jeśli robi takie rzeczy bo w przeciwnym razie wyjdzie tragedia! A sam to sobie mozesz w maluchu obszyc nio chyba ze jestes wybitnie manualnie uzdolniont! Ale bierz pod uwage ze to kierownica i rzuca sie w oczy jak by nie było.. poza tym w firmach pokroju Michael T. sprzedają rózne dziwne rzeczy i nie zdziwił bym sie gdyby ta skóra była skajem

P.S.
Cytat:
mam najlepszą kierę z E30 jaka wyszła

czyli jaką?

pzdr

Cytat:
2005-06-08 17:16:42, mibhell pisze:
P.S. czyli jaką? pzdr

czyli taką

A tutaj jest zdjęcie tyle, że ja w zamszu nie mam...

Chyba troche za ogólny ten 2 link
a za kiere pokłon

Mi się osobiście ona nie podoba tak bardzo. Jest dla mnie zbytnio obła. Ani troche "zadziorna" jak to na "M"kę przystało. Mi się podobała taka jaką ma Marcin i taką też sobie zakupiłem Też skórka, też 3-ramienna ale moim zdaniem wygląda bardziej "rasowo"

Od razu bronię się przed zarzutami typu: "to nie jest kiera od E30". A no nie jest, co nie zmienia faktu, że jest bardzo ładna

Cytat:
Mi się podobała taka jaką ma Marcin

moja rzeczywiście jest ładna. a jak obszyję skórką to już całkowicie będzie lalka, tyle że jak sprzedam to pójdzie do nowego pana, chyba że bym miał cos na wymiankę.
pozdrawiam

Tylko oddac to wrece dobrego tapicera, nie probowal bym samemu obszywac, no chyba ,ze mialbym duzo czasu i troche kasy na zbyciu

Cytat:
2005-06-08 18:22:30, mibhell pisze:
Chyba troche za ogólny ten 2 link a za kiere pokłon

link ogólny fakt, tam jest niżej link M3 E30 i tam jest tylko jedna kiera...
Cytat:

Jest dla mnie zbytnio obła. Ani troche "zadziorna

a moim zdaniem jest akurat, ale to znów kwestia gustu...
Cytat:

Mi się podobała taka jaką ma Marcin i taką też sobie zakupiłem Też skórka, też 3-ramienna ale moim zdaniem wygląda bardziej "rasowo"

a moim zdaniem właśnie kierownica taką jaką ma marcin, wogóle mi się nie podoba i nie ma agresywności(bez obrazy, to tylko moje zdanie i gust ), moja nie jest taka obła jak może myślisz, nie wiem czy widziałeś ją na żywo. Zresztą nieważne. pozdrawiam

Cytat:
a moim zdaniem właśnie kierownica taką jaką ma marcin, wogóle mi się nie podoba i nie ma agresywności(bez obrazy, to tylko moje zdanie i gust

hmm tak sobie mysle agresywność w turingu??? eeee turing ma byc dla rodziny coupe dla agresywnego design-u ale to tez tylko moje osobiste zdanie

A tak BTW Jeztom to mijalismy sie w Żorach jakis niedługi czas temu fajnie tak spotkac na drodze kogos z klubui poznac co wazniejsze!!

pozdrawiam

Cytat:
2005-06-09 15:53:16, mibhell pisze:
hmm tak sobie mysle agresywność w turingu??? eeee turing ma byc dla rodziny coupe dla agresywnego design-u ale to tez tylko moje osobiste zdanie

Powiedz to firmie produkującej samochody w Ingolstadt(Audi) . Touring w E30 nigdy nie będzie rodzinnym samochodem na 4-5 osób, z tyłu mało miejsca i bagażnik nie za duzy. Mojemu Touring daleko brakuje do agresywnego wygladu, ale i z tego mozna zrobić agresywny styling. Kierownicy specjalnie nie kupowałem, poprostu taka była i przypadkiem była to ta która mi najbardziej odpowiada

Cytat:

A tak BTW Jeztom to mijalismy sie w Żorach jakis niedługi czas temu fajnie tak spotkac na drodze kogos z klubui poznac co wazniejsze!!

Kurde, to napewno Cię widziałem, bo ja widzę wszystkie E30 i ogólnie BMW na drodze, szkoda, że nie zajarzyłem, chociaż i tak nie wiem jak wyglądasz, następnym razem trąb pzdr

Cytat:
2005-06-09 16:05:50, Jeztom pisze:
Powiedz to firmie produkującej samochody w Ingolstadt(Audi)

Audi RS4 bylo przez jakis czas najszybszym kombi swiata 2,7 biturbo 380km seryjnie. Bmw takiego kombi nie ma i nie mialo...

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-06-09 17:30:37 ]

Super ta kierka - chyba masz racje Jeztom, to najładniejsza kierka jak wyszła w modelu E30 Stylowa, a zarazem nowoczesna i dobrze wkomponowana w reszte otoczenia.

Cytat:
2005-06-09 17:35:10, Buczer pisze:
Super ta kierka - chyba masz racje Jeztom, to najładniejsza kierka jak wyszła w modelu E30 Stylowa, a zarazem nowoczesna i dobrze wkomponowana w reszte otoczenia.

a dziekuję . Czuję się lepiej.

Cytat:

Audi RS4 bylo przez jakis czas najszybszym kombi swiata 2,7 biturbo 380km seryjnie. Bmw takiego kombi nie ma i nie mialo...

i nie zanosi się żeby było...