Reduktor w Omedze 2,0 16V

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich.
Mam pewne pytanko. około 2 m-cy temu załozyłem do swojej Omegi gaz sekwencyjny muszę przyznać że samochód całkiem nieźle chodzi...ale problem dotyczy reduktora. na początku przy dodawaniu gazy dochodził taki dziwny dzwięk cos w stylu UUUUU. Po przejechaniu około 1500 km samochód zaczął gasnąć przy przłączeniu na gaz ale tylko przy niedogrzanym silniku....gdy sie dobrze nagrzał wszystko było oki. Co sie okazało z reduktora ulatniał się gaz a potem po rozebraniu reduktora przyczyna była w uszkodzonej membranie. Membrane nową zainstalowano..reduktor przestał robić wspomniane wcześniej UUUU i tak przez około 2000 km...na dzień dzisiejszy znów zaczyna być słuchać ów dzwięk i boje sie że lada chwila cos walnie....czy miał ktos podobny przypadek??...aha i jeszcze jedno czy to normalne że reduktor jest bardzo gorący?? pozdrawiam i z góry dziękuję za odpis.

Cytat:
czy to normalne że reduktor jest bardzo gorący??

Tak
Reduktor powinien wytrzymywać ok 50 000 km bez dotknięcia, a więc coś jest z nim nie tak, jeżeli jest na gwarancji ja bym walczył o wymianę...

a jaką moc ile KW ma ten reduktor , może jest za słaby i masz 100KW a powinienes mieć więcej np 140

Do silnika 2,0 zwykly reduktor powinien starczyc bez pierdniecia.
Ja osobiscie zaczalbym byc nieprzyjeny w warsztacie, ktory Ci obsluguje instalke...