Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Hrumak Miłośnik FSO Polonez C+ 2.0 DOHC ... Łódź | 2005-06-04 15:20:28 Witam was maniacy ponownie,
dzisiaj chcialem wyluskac z komputera 2 przewody/piny odpowiadajace za czujnik predkosci i wtryskiwacz. Zadowolony odpialem zlaczke z kompa wzialem schemat do reki i co ? i nic , zupelnie nic , myslalem ze chociaz zachowaja jakos wyglad wtyczki i tu wielkie rozczarowanie. Ani na wtyczce ani na gniezdzie nie ma najmniejszych oznaczen chociazby pinow. Czy ktos z was potrafi okreslic jak mozna znalesc odpowiednie piny od tych 2ch rzeczy ? Potrzebne mi jest to jak cholera ![]() wtyczka gniazdo chory schemat PS Znalazlem tam gdzies 1ke wpisana pomiedzy pinami z lewej , czyzby to byl poczatek ? liczyc od jedynki piny ? na zdjeciu jedynka jest z lewej strony wtyczki. |
![]() Hrumak Miłośnik FSO Polonez C+ 2.0 DOHC ... Łódź | 2005-06-04 15:39:04 No wlasnie rob ... nie pasowal mi ten schemat bo sie piny nie zgadzaja :>>>> Jest duzo wiecej wykorzystywanych , no to sobie moglem szukac ![]() Ozloce za schemacik i informacje z opisu ktore ustrojstwo jest czujnikiem predkosci i wtryskiem ![]() Przeanalizowal bym ale sie z tym schematem ktory przedstawilem nic nie zgadza ;D |
profil-usunięty | 2005-06-04 15:54:42 No to masz je tu:
http://robreg.homeip.net/images/schematy%20elektroniczne/PN%20CARO%20PLUS%20GLI/ niestety schemat na wkładce jest bardzo podle wydrukowany i część liter jest kompletnie pozlewana... nie doszedłem także do tego jak tego czytać, ale jestem pewien, że Tobie się to uda (w końcu masz dobrą motywację ![]() |
![]() Hrumak Miłośnik FSO Polonez C+ 2.0 DOHC ... Łódź | 2005-06-04 16:31:35 No wlasnie zauwazylem zmiane ![]() Dzieki rob ![]() Nie wiem czemu tylko tak wolno idzie 6kB na plik , ale jestem twardy ![]() |
![]() Hrumak Miłośnik FSO Polonez C+ 2.0 DOHC ... Łódź | 2005-06-04 16:43:26 Ok ok , nie sledze wszystkich watkow ... moze moj blad.
Dzieki jeszcze raz ![]() |
![]() Hrumak Miłośnik FSO Polonez C+ 2.0 DOHC ... Łódź | 2005-06-04 19:51:08 Kurde po przeanalizowaniu tych fotek stwierdzam .... ze nie wiem gdzie plus ma czujnik drogi , weg czy VSS czy jak to tam zwal , poddaje sie ![]() |
profil-usunięty | 2005-06-04 21:22:38
Ciężko w to uwierzyć, ale naprawdę wg schematu BOSCH nie ma czujnika prędkości pojazdu ![]() ![]() ![]() ![]() ... o dziwo nie ma on także czujnika ciśnienia w kolektorze ssącym (czyli MAP) - tylko przepustnica, tempetatura płynu, temperatura powietrza, położenie przepustnicy, sonda lambda i konec fylma... jednym slowem w boschu sonda to dopiero wazna rzecz! |
![]() Hrumak Miłośnik FSO Polonez C+ 2.0 DOHC ... Łódź | 2005-06-04 22:00:41 No tez tak przeanalizowalem wszystki mozliwosci no i tak jak myslalem , nie ma tu nic takiego. Przypomina mi sie praca pod autem gdy przy okazji szukalem kiedys go tam i nigdzie nie bylo :>
Takze teraz musze kupic jakis od GLI abi albo MPI , kurde pewnie nowki sie cenia , widzialem cos ok 100 zl ![]() ![]() |
![]() rdt cinquecento nieruchome Radom | 2005-06-10 20:58:18 hmm nie mam boscha ale czy on nie ma czasem przeplywomierza klapowego ?? |
![]() predki Miłośnik FSO Coupe, Caro+, Classi ... Pruszków | 2005-06-10 21:14:51 Widze, że kolega kombinuje sobie podłaczyc komputerek pokładowy do badania zużycia paliwka ![]() Bosch jest prosty jak konstrukcja cepa i jak ma sprawny wtryskiwacz i sondę to nic lepszego niepotrzeba. No i najważniejsze zero problemów z silniczkiem krokowym co jest zmorą Abimexa. Wystarczy uwważac co się tankuje, dolewać dodatki samrująco - czyszczące układ i wtryskiwacz pożyje do kapitalki silnika. Sonda standartowo pada po 50kkm na naszym paliwie i nie ma szkocic tylko wymienić na nową NTK-zamiennik Boscha. |
![]() DooMinick FSO 1500 Kraków | 2005-06-10 21:31:12
Chyba L-Jetronic ![]() |
![]() Hrumak Miłośnik FSO Polonez C+ 2.0 DOHC ... Łódź | 2005-06-11 06:54:42 A kolega predki skad sie domyslil co mi chodzi po glowie ? ![]() No w zasadzie juz jest skonstruowane , juz jezdzi wersja testowa w aucie , musze kilka rzeczy w programie zmienic i jakos bedzie smigac :> Ale no musze znalesc gdzies ten czujnik predkosci , nie wazne czy abimexa czy z mpi nie istotne ile bedzie dawal impulsow 6 czy 12 , wazne zeby impulsy jakies byly. Przejezdzilem juz w Lodzi wszystkie szroty i nic , dzwonilem do warszawy , gosc za 50 zl chce sprzedac , drogo i jeszcze za przesylke trzeba zaplacic ![]() Takze narazie wszystko w fazie testowania ![]() |