MotoNews.pl

Mam maly offline

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Z powodu polityki tpsa nie mam chwilowo netu w domu. Okazuje sie ze nie tak latwo przejsc z neostrady na neostrade. Rozwiazalem umowe o neo (skonczyla sie promocja) i chcialem podpisac od razu nowa umowe na nowa promocje jednak okazalo sie ze zeby cos takiego zrobic tpsa musi najpierw rozcrossowac mi linie tylko po to aby ja zcrossowac za chwilke. Pojdzie jakis pan do centrali wyjmie wtyczke wlozy z powrotem i bedzie gites inaczej sie nie da. Co to za debilna firma jest ....

pozdr

u mnie przejście odbyło się bez problemowo ale pewnie mieliśmy inne umowy

Cytat:
2005-06-02 08:54:48, thaniel pisze:
Co to za debilna firma jest ....

Gorzej niż debilna Ja z neo+ mam non-stop problemy

ja mam neo już prawie 2 lata i problemy z nią mialęm na samym początku, teraz nic sie nie dzieje.
a wracając do tych problemów to byl okres że nie przysylali mi nawet rqachunków za neo, ale jak pożniej dowalili ponad 1000zł to dało to po kieszni

Cytat:
2005-06-02 08:54:48, thaniel pisze:
Co to za debilna firma jest .... pozdr

Telekomunikacja Polska Spółka Akcyjna

Ja na sama neo nie narzekam jak zestawilem router rok temu tak dzialala bez problemu ... tylko te wspaniala organizacja tej firmy mnie dobija

chcecie cos smiesznego ... jestem w telepunkcie chce podpisac umowe a pani mi mowi ze sie nie da bo trza rzocrossowac no to ja dzwonie na 9393 i pan mowi ze sie da ... no to dalem temu panu ta pania do sluchawki pogadali sobie w tpsowym slangu chwilke i wyszlo ze sie nie da ... co za banda kretynow

pozdr

Też mam sporo do opowiadania o tepsie, ale nie w kwestii netu tylko telefonu...
Net mam w UPC i załatwianie czegokolwiek to zawsze bardzo prosta i bezproblemowa sprawa Coś w stylu: mówisz i masz, nie można mieć zastrzeżeń...

Za to w tePSIE przez 3 miesiące bujaliśmy się z błędnym rozliczeniem rachunków...
Chyba nie muszę mówić na czyją niekorzyść było ono błędne...
Za każdym razem mówili, że wyrównanie będzie na następnej fakturze...
Jakież było nasze zdziwienie gdy wyrównanie owszem, pojawiło się w końcu, ale... wynikała z niego dopłata na rzecz TPSA...
Oszaleć można.
Wyłaził też jakikolwiek brak synchronizacji tego co mówią panie w telepunktach i co mówią na infolinii... Tragedia.

No a jeśli np zgłaszasz w UPC chęć zmiany planu taryfowego to jest to wykonane w ciągu 24 godzin od zgłoszenia i to już oni się martwią jak to sobie rozliczyć w środku okresu rozliczeniowego (i co ważne: wiedzą jak to rozliczyć, po prostu umieją liczyć ).
W TPSA w takim przypadku trzeba czekać do następnego cyklu rozliczeniowego...

[ wiadomość edytowana przez: MacTB dnia 2005-06-02 11:22:16 ]

nam ostatnio za neo przyszedl rachunek ok 10 tys zl . Paranoja

Ech ... jak ja sie cieszę że u mnie operuje wielu dostawców netu. Nie ma to jak podpiąć sie do jakiejś sieci - transfer 256 kb/ no limits !!! (a nie jak neosradzie z ograniczeniem) osiedlowy LAN do wymiany plików z prędkościami 1,5 MB a to wszystko za cenę 59,00 brutto/mc !!!

No u mnie na szczęście też jest wybór Trech dostawców od ręki Kablowo do wyboru Aster i UPC, no i Neo...
W UPC transfer na poziomie 1 mega/sek z jakimś tam limitem, ale nigdy nie udało mi się go przekroczyć

neo 768 kb/s bez ograniczen a transfer w sieci to 100Mb/s

Cytat:
2005-06-02 13:28:16, Voy pisze:
neo 768 kb/s bez ograniczen a transfer w sieci to 100Mb/s

mam identycznie i dziala bez problemowo

Nikt nie mówił, że źle działa. Tzn Thaniel nie mówił.
Póki co narzekamy na to jak działa spółka akcyjna zwana telekomunikacją polską...

Panowei co wy wievie o dobrym interencie
ja mam z kolega netka
dsl 1024 na 8
32 zl/mc + 200 zl zalozenie
predkosco kolo 300 kb/s

Thanielos Ty to masz jakiegoś pecha do "dostarczyciela" netu, jak nie czekasz na niego Bóg wie ile to znów takie cuda.
Ja na szczęście lub nieszczęście nie mam z neo nic wspólnego. Na swój narzekać nie mogę ale gdyby był jeszcze nieco szybszy i czzasem nie wyłączali to już pełnia szczęścia.

dsl 1mbps(down)/256kbps(up), staly i publiczny ip.. ale 120 zeta miesiecznie. raczej bezproblemowe.. isdn w dialnecie sprawial problemy, ale dsl juz nie

hehehe a ja nie place nic

Cytat:
2005-06-02 18:48:19, Voy pisze:
hehehe a ja nie place nic

To tak jak ja Bo u mnie moja mamuśka płaci

za robote byscie sie wzieli

Cytat:
2005-06-02 19:46:22, storm pisze:
To tak jak ja Bo u mnie moja mamuśka płaci

hehe duzo nas jest u mnie placi babcia