| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2005-06-03 22:52:16 Zbieraj kasę to w końcu układ kierowniczy!!!
Pozdro. |
![]() Kacpig Toyota Carina E Ostrów Wielkopolski | 2005-06-14 14:04:52
Niedawno wymieniałem gumy na stabilizatorze i lewy tylny łącznik stabilizatora. łącznik 50zł gumy po 30zł wymiana gum 50zł wymiana łącznika 20zł czas wymiany 2h |
Piotr_Dzialdowo Toyota Avensis Sol Dzialdowo | 2005-06-15 09:06:57 Faktycznie jest troszke taniej kupilem laczniki za 47zl i gumki za 19 (gumki to od corolli-jacys zamotani Ci gosciowie niby nie ma od Cariny -chcieli mi wcisnac od diesla ktore maja otworek FI15 zamiast FI13-ale wczesniej sprawdzilem i nie dalem sie zrobic w balona)-a wymienie chyba sam-nie wyglada na skomplikowane mam jeszcze jedno pytanie-co moze stukac z przodu ?? luzow w zawieszeniu nie ma-koncowki lacznikow stabilizatora sa OK-jak jest przymocowany stabilizator wyzej do nadwozia??moze to to? stuka przy delikatnym hamowaniu... taki dziwny stuk i jak wsiadam i nadwozie sie przechyla strasznie mnie to denerwuje |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2005-06-15 18:47:26 przed wymiana gum drazka stabli. warto sprawdzic czy drązek w tym miejscu nie jest juz zbytnio wytarty od syfów, wody, piachu bo wtedy nowa guma zda sie na niewiele,no np. na 10000km
bo naciągnac na nowe gumy to nie sztuka, mozna je wymieniac co 10000km i tak w kółko
mi stukaja na dziorach i nierownosciach z przodu amory ida do wymiany na jesien
a z tym czasem wymiany 2h to chyba jakis żart |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2005-06-15 23:59:20
Zawsze można kupić 1mm mniejszą gumę Do Cariny są w rozmiarach chyba 12-15mm
Nie. To zależy, czy bezproblemowo odkręci się łącznik, czy trzeba ciąć
Też mogą to być gumy. Przedni jest tak samo przymocowany jak tylni, ale do belki na dole. Można tam dojść z łapami po zdjęciu koła. Zobaczysz. Przed odkręcaniem łączników zapuść sobie ich gwinty ze 2 dni wcześniej jakimś R3 albo naftą czy coca-colą i odczyść dobrze środek trzpienia od strony nakrętki - tam powinna być dziura na klucz imbusowy do przytrzymania przy odkręcaniu. Pozdro. |
Piotr_Dzialdowo Toyota Avensis Sol Dzialdowo | 2005-06-16 08:07:31 Wielkie dzieki za pomoc bede musial dokladnie przyjrzec sie przedniemu zawieszeniu - co do wymiany tych lacznikow to laczniki mi juz sprowadzili - ale gumy przywoza juz trzeci raz i za kazdym razem FI15 ogladalem ta przekladnie - i szczerze powiem ze wydaje mi sie ze wykrecenie jej wiaze sie z demontazem chyba polowy rzeczy ktore tam sa najgorzej ze czlowiek nie ma czasu zeby sie tym zajac a oddac autko do mechanika to smierc - pozdrowionka![]() |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2005-06-16 09:49:12
W JC maja takie wymierówki ? |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2005-06-16 18:54:00 |