Zróbmy porządek z rzemieslnikami !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam !!! mam taki pomysł, zebysmy sie zebrali i zrobili porzadek z rzemieslnikami. Ich produkty nieodbiegaja duzo od gówna jeżeli chodzi o wykonanie i wytrzymałosc jak rowniez z wygladu. Zróbmy przejazdzke po Polsce i wytepmy tych wykolejencow spolecznych. Oczywiscie kazdy model odchamiacza dozwolony. Potem przeniesimy sie na wschod, gdzie dokonczymy rewolucje. Bedziemy jak kuklux-klan. Natomiast godnym producentom czesci bedziemy wreczac nagrody. Czekam na propozycje jak rozwiazac problem dotyczacy oczywiscie i bez mała przeciez nas wszystkich. Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2005-06-08 17:09:40 ]
[ powód edycji: dodano "z rzemieslnikami" w tytule ]

pomijając drorbiazg iż 90% rzemiosła przyjeżdża do nas z za wschodniej granicy, pytanie: a nie lepiej nauczyć się kupować części markowe?

Porządek robię od dawna ...Po prostu nie kupuję byle czego , a jak usługa nie spełnia warunków albo ma zawyżoną cenę to jestem upierdliwy do bólu Ale to przychodzi z czasem i wielu młodziaków chce na skróty, a potem sami trafiają na gilotynę....

a ja proponuje wytępic mechaników naciągaczy. Ostatnio jakis czas temu mechanicy chcieli mnie naciagnac na remont silnika mówili ze kompresja slaba i wogule, opuznili mi zaplon zeby auto bylo mulowate. Zmierzylem kompresje i wszystko jest ok, zaplon przestawilem autko zwawe i zaden remont nie potrzebny, a mechanik naciagacz mnie tylko zdenerwowal i proponowal bym go troszke tak podtemperowac

Cytat:
Po prostu nie kupuję byle czego

Grzesiek mnie ubiegl, bo to samo chcialem napisac.
nie kupuj, ale wojny nie wygrasz, dopoki beda mieli klientow. Taki dziadek co wozi lada marchewke na targ zawsze wybierze to co najtansze.
teraz z koniecznosci kupuje raczej czesci markowe i tez z jakoscia bywa roznie. Klocki, linka - te duperele sa dobrej jakosci, ale ostatnio ogladalem tlumik renomowanej podobno firny, a pozgrzewany byl tak, jak taki za dyche do lady... Pojechalem i kupilem... rzemioslo! pieknie wykonany ALU, za pol ceny "markowego". Do tego 2 lata gwarancji....

"A to jest jakaś zorganizowana akcja" ??

Cytat:
2005-06-08 20:05:08, _Vincenzo_ pisze:
"A to jest jakaś zorganizowana akcja" ??

"Taka akcja żebyś dał piątaka "

Cytat:
2005-06-08 20:18:47, Pablox pisze:
"Taka akcja żebyś dał piątaka "

DOBREE

Cytat:
2005-06-08 16:08:02, Góral pisze:
pomijając drorbiazg iż 90% rzemiosła przyjeżdża do nas z za wschodniej granicy, pytanie: a nie lepiej nauczyć się kupować części markowe?

ja bym bardzo chcial kupowac dobre czesci ale jak nie ma ,hmmmm co wtedy. Przeciez nie bede jezdzil po calej Polsce tylko poto zeby kupic czesc warta np. 5zl