MotoNews.pl

Klopoty z obrotami w 230E

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam 230 z gazem i ma straszne odchyly raz600 obr. raz 800, 1000 a czasami na malych obrotach gasnie. Czego to wina ins. gazowej a moze komputera? I ile kosztuje rozdzielacz paliwa?

Witam, mam ten sam problem w 190 2,0 benzyna. Tez mam gaz i rowniez skaczace obroty a czasem gasniecie na malych...Pomocy
pozdrawiam Tymo

Witam tymo ostatnio zapchal mi sie w rozdzielaczu gazu i niechcial wcale odpalic niewiadomo bylo co jest znajomy mechanik odkrecil srube i wkrecil jeszcze raz od niskich obrotow i zaczal odrazu chodzic rowniutko sproboj zrobic to samo a moze pomoze, poprostu zapchal sie moze to woda w gazie??? zobaczymy jak dlugo bedzie chodzil normalni. Gaz w mercedesie to jest kleska, pozdrawiam.

Dzieki Rafal
Ale mnie o dziwo na gazie chodzi zajebiscie - a te nierowne obroty to ja mam na benzynie !!
Wiesz moze co w takim przypadku moze byc przyczyna ??
Pozdrawiam Tymo

A umnie jest odwrotnie....... mozesz miec cos z elektroniczny sterowaniem komputer lub jest kolo komputera taki przekaznik z bezpiecznikiem i umnie cos tam sie rozlutowalo polatali go i zaczal chodzic rowniutko 800obr. caly czas na benzynie oczywiscie. bo z gazem.......... narazie

Jak mnie troche skakaly obroty na gazie to wymienilem parownik i od tego czasu chodzi jak zegarek.

Sproboje moze cos pomoze, dzieki

Cytat:
2004-03-03 15:26:04, Anonymous pisze:
Dzieki Rafal Ale mnie o dziwo na gazie chodzi zajebiscie - a te nierowne obroty to ja mam na benzynie !! Wiesz moze co w takim przypadku moze byc przyczyna ?? Pozdrawiam Tymo

nad delkem zaworów, między nim a obudowa filtra powietrza jest sróba wolnych obrotów - i to nią się reguluje wolne obroty w M102. odpal na benzynie i wkręcając/wykręcaja uzyskasz optymalne obroty