| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Joka89 OPEL OMEGA Zgierz | 2005-06-14 22:54:57 ja osobiście ent lat temu kupiłem blokadę u ruskich wynalazek kosmiczny ale niesądze że ktos by się porwał na zdjęcie tego z kierownucy Bez piły nieda rady Stare ale jare i pasuje mi do omegi heh. Moim zdaniem najlepiej by było jakbyś sam coś skombinowałl np jakis włacznik zapłonu gdzies ukryty abyś wiedział tylko ty gdzie on jest bądz jakas blokada na kierownice własnej roboty. Moim zdaniem niema sensu wydawac takiej kasy na nowe zabezpieczenia bo zlodzieje juz to wszystko znają. A jeśli ma sie dobre chęci spawarke szlifierke kątową pare innych narzędzi i chwile czasu to niema sie nad czym zastanawiać |
mayster EVO 500 / Omega A Ca ... Rumia/3-miasto | 2005-06-14 23:30:23 Witam
Przyznam się, że pomimo wiekowego samochodu rozważałem swego czasu zamontowanie owego „gadżetu”. Tak nawet na próbę by sprawdzić jego przydatność. 1000 zł dla mnie to zbyt wiele jak za taką „zabawkę”. Na Allegro cały patent bez telefonu GSM kosztuje max. 229 zł. Daję tu linka, a Wy „elektronicy” powiedzcie na ile może to być skuteczne?
Alarm GSM |
szczuro OMEGA B - NO GAS Poznań | 2005-06-15 09:56:20 NV5 w zupelnosci wystarczy /funkcja sms + dzwonienie/
no chyba ze ktos chce wszystko podlaczac pod ten modul z wszystkich dostepnych ofert w internecie to rozwiazanie wg mnie jest najlepsze oczywiscie opis jest troszke naciagniety bo np:"Lokalizacja miejsca, w którym znajduje się moduł i telefon bez konieczności wykupywania takiej usługi u operatora" poniewaz usluga powszechnie dostepna i zeby z tego korzystac wystarczy zwykly telefon schowac w samochodzie i juz mamy jak go namierzyc
to co oferuja nasi wspaniali operatorzy gsm to jest w ogole smiechu warte /mam na mysli koszt/ najtansze powiadomienie gsm na allegro widzialem za 30 zl ale tym bym sobie w ogole glowy nie zawracala wiec reasumujac: odciecie pompy oraz "+" ewentualnie zaplonu + zabezpieczenie GSM wszystko rozsadnie zamontowane i wtedy raczej pozstaje tylko laweta no chyba ze zlodziejowi nie bedie sie spieszyc co do AC to jest ok ale czlowiek kocha swoja bestyjke i jednak jakos sie do samochodu przyzwyczaja wiec caly powyzszy pakiet daje powiedzmmy 99% spokojnego snu no bo zostaje laweta i debile co kradna listwy, lusterka i wszystko inne co da rade sciagnac pozdro |
szczuro OMEGA B - NO GAS Poznań | 2005-06-15 12:07:07
chyba stac w oknie bo jakbys spal to tez cie okradna
z garazu dla chcacego nic trudnego a najlepiej to go wozic ze soba czesc moze i odpada co nie zmienia faktu ze jak nie zauwazy to i tak ci buchnie i tracisz ty a on w sumie praktycznie nic badz co badz nie mozna popadac w skrajnosci a akurat omeg az tak nie kradna tym bardziej tych V6 najbardziej chodliwe sa passaty no i maluszki
zarazem zyczac zeby nikt wam nigdy bestyjki nie zajebal ani zadnje czesci ktora jej jest amen pozdro |
carton_king Omega Polanica Zdrój | 2005-06-15 15:27:44
no wlasnie zalezalo mi na pelnym casco. Niby od 5ciu lat jezdze bezwypadkowo ale licho nie spi. Poza tym czasem we wrocku ludzie lubia "dla jaj"przerysowac auto albo wybić szybe itd. Problem w tym ze w Allianz (gdzie sie ubezpieczam) omega C z 2000r wycenia sie na ponad 40.000 (kurna realnie jest warta jakeis 32-34tys), i z tego taka suma powstala... 410 rocznie to mialbym chyba przy mondeo z 95 roku
ale dzieki wszystkim za odp. , wlasnie negocjuje z agentem i moze sporo sie urwie z tej ceny, np jak przejmę 20% wartosci szkody pozdro k. |
Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2005-06-15 17:05:42 Moim zdaniem najlepsze jest pelne AC, nie trzeba uruchamiać itd. itp. i działa wszędzie... |
Romanguitar DEADSOUL Opel Omega C Kombi Wrocław | 2005-06-17 19:09:55 Taaaa, najlepsze pelne!
Wykosztowalem sie na Ome 2.0 99 rok 2900 zl full ubezpieczenie. Znaczy OC, AC i NW (liczyli od kwoty 30.000 tys), tez troche za duzo. Ale takie tabelki maja Aaaaa, w PZU.
Roman |
RobertPodstolski Omega 3.0 V6 Łódź | 2005-06-17 20:52:34 AC jest podstawą wszystko zależy od zniżek , a jeżeli chodzi o zwykłą kradzież to dobry byłby BBS jeżeli w grę wchodzi laweta to powiem wam że nie wiem co na to poradzić może GPS ale jak mówicie że mają jakieś dziwne puszki w które wkładaja autka to ku..rwa nie wiem ,chociaż na pocieszenie- ponoć ostatnio słyszałem że omegi nie sa popularne wsród złodziei, ale zawsze któremuś może odpalić
Może modlić się więcej trzeba i na ofiarę więcej dawać. może, może Pozdr Robert |
![]() matros Opel Omega A Rzeszów | 2005-06-19 21:51:33 Ja wam powiem ze moja oma stała przez 3 tygodnie otwara wogóle jej sie nie dało zamknąć. Kupiłem ją od koleśia z wawy i miał włam po radyjko i jeszcze w dodatku jest stuknięta z prawej strony pasarzera. zamek centralny żyje własnym życiem. hihi raz sie zamknie a pochwili sie otworzy. a czesto nie chula po prostu. wracając do temata jezdziłem po Rzeszowie i byłem na wekendzie w krakowie i centralny nie działał a zamek od kierowcy widać było ze śrubokrętem był otwierany. I ku memu zdziwieniu nikt sie nie włamał. a jest nowe radio i komplet kołpaków orginał leżał w środku. A kuplowi do malucha sie włamali i on miał alarm w nim a moja oma otwarta i nikogo nawet nie pokusiłó żeby radyjko skrobnąć. tylko awaryjnymi migała jak chciał sie alarm zazbroić który nie chodził. teraz już wszystko ok mam nadzieje że nadal nie bedą sie dobierali do mojej omy. |