Jakiej firmy GAZ polecacie do 125p ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam jestem na zakupie instalacji do swojeg Dfa i właśnie się zastanawiam jakiej firmy instalacja jest najlepsza. Poroszę o jakieś sugestie i porady

juz jest ten post gdzies poszukaj w wyszukiowarce ale ja polecam instalke lovato

LOVATO RULEZZZZZZZZZZZZZZ

ja mam LOVATO od 95 roku. w zeszłym roku wymieniłem elektrozawór bo troche sie do tego przyczyniając, rozszczelniłem go. A tak to wymieniałem tylko membrany a wszystko bez większych problemów, części są dostępne i ogólnie jest git

A ja polecam Landi Renzo. Całkowicie bezawaryjne i bezobsługowe. Tak naprawdę, to dużo ważniejszy od typu instalacji jest zakład, w którym będą to montować.

A jak wglada sprawa z instalacja uzywana? Tanio to mozna kupic gdzies, ale co dalej?

Cytat:
2005-06-13 21:27:27, Grzech pisze:
(ciach) Tak naprawdę, to dużo ważniejszy od typu instalacji jest zakład, w którym będą to montować.

Otóż to - tylu ilu jest użytkowników będziesz miał tyle propozycji i każdy będzie chwalił swoje
dlatego też kieruj się dobrym zakładem który poleci Tobie odpowiednią instalkę - tylko nasuwa się podstawowe pytanie - czy Twój silnik jest w stanie być eksploatowany na LPG, bo wiesz gaz jest generalnie do zapalniczek

najtanszy. co ma sie spier...psuc, to sie zepsuje.

Skoro większośc piszę że ważny jest zakład gdzie będę montował GAZ, to słucham gdzie taki zakład znajduje się w krakowie lub jego okolicach ??

A ja polecam gaz z BP

a tak na serio Landi Renzo Rulez

pozdr

Cytat:
2005-06-13 22:45:37, Czacha666 pisze:
Skoro większośc piszę że ważny jest zakład gdzie będę montował GAZ, to słucham gdzie taki zakład znajduje się w krakowie lub jego okolicach ??

Ja już do trzech autek założyłem LandiRenzo i uważam ze to najlepsza instalka!!!
W Krakowie wszystko robiłem na ul.Myśliwskiej 51

a ja polecam:

- wielozawór: BRC Europa
- reduktor-parownik: Lovato
- zawór gazu: BRC
- zawór benzyny: Lovato
- mikser: palnikowy

reszta jest mało istotna ale zakład i ludzie w nim pracujący to rzecz najważniejsza

A co do kwestii prawnej.
Jeśli gaz jest wbity w dowód, a nie ma go fizycznie w aucie, to można zamontować używaną instalację z papierami na butlę.
Jeśli zaś nie ma takowej wbitej, to można zamontować tylko nową w zakładzie.
Aha...nie polecam auto centrum do montowania gazu!
Pzdr

Jedyna z 4 firm w Krakowie, w ktorych pytalismy, ktora podjela sie (i zalozyla w miare dobrze) gaz do dwugaznikowca jest Fugazzi na Bronowicach (okolice na tylach gieldy, dokladnego adresu nie znam).