MotoNews.pl

Centralny w drzwiach kierowcy _ PROBLEM

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam dziś zamontowali mi alarm, alarm działał pięknie i ładnie do momentu aż nie zacząłem bawić się pilotem otwarłem i zamknąłem drzwi parę razy i przestały sie zamykać w konczu drzwi kierowcy, nie dziala ich zamykanie ani z pilota ani z przycisku pod szybami, sterując kluczykiem albo guzikiem przy szybie normalnie otwierają się i zamykają wszystkie 4 drzwi.. natomiast z pilota ani z tego guzika przy panelu szyb nie....

Oglądalem archiwum, wyciągnąłem siłownik drzwi kierowcy poczyściłem posmarowałem wyczyściłem styki i nic.... nawet wyczyściłem styki w tym sterowniku przy prawych drzwiach pod schowkiem (tam gdzie jest komputer) Ma ktoś jakiś pomysł co mogło pójść???? bo mi się wyczerpały

pozdro

qrde CUD !!!!!!!!!!

zaczęło znów działać.....

ale racjonalnie nie umiem tego wytłumaczyć

Też tak miałem... a przynajmniej podobnie. Przeczyściłem i nasmarowałe i... przestał działać. Aż nowy siłownik kupiłem, już miałem montować, a on na powrót zaczął działać i działa do dzisiaj.

Cytat:
2005-07-29 06:33:31, piotr_ek pisze:
Też tak miałem... a przynajmniej podobnie. Przeczyściłem i nasmarowałe i... przestał działać. Aż nowy siłownik kupiłem, już miałem montować, a on na powrót zaczął działać i działa do dzisiaj.

CUDowne auto

Centralka centralnego zamka lubi się przegrzewać i przy zabawie : zamknij-otwórz za którymś razem odmówi pracy, po ostygnięciu działa dalej. Jest to jak najbardziej normalny objaw.

Przeszukałem archiwum i ten przypadek jest najbardziej podobny do mojego.

Do dzisiaj nie miałem żadnych problemów z centralnym zamkiem.

Dzisiaj stało mi się takie cuś:

Zamykanie zamka z pilota lub z panelu działa bez problemu ,ale jeśli chcę otworzyć to otwierają się wszystkie poza drzwiami kierowcy. Jeśli naciskam jeszcze raz otwieranie lub zamykanie drzwi to słychac jak siłowniki we wszystkich drzwiach uderzają ale żaden nie otwiera ani nie zamyka drzwi.
Jesli otworzę guzikiem drzwi kierowcy to wtedy znowu mogę zamknąć wszystkie z pilota lub z panelu ,ale znów potem otwierają się wszystkie poza tymi kierowcy.
Otwieranie drzwi kluczykiem działa normalnie - otwierają się wszystkie.

W innych watkach znalazłem info o wymianie mastera lub o popsikaniu wd40 sterownika od centralnego.
Pomyślałem że pewnie siłownik mam do wymiany ,ale dlaczego w takim razie działa mi zamykanie??

Co muszę zrobić żeby znowu cieszyć się w pełni urokami centralnego??

Cytat:
2006-02-20 22:50:11, slawekk pisze:
Przeszukałem archiwum i ten przypadek jest najbardziej podobny do mojego. Do dzisiaj nie miałem żadnych problemów z centralnym zamkiem. Dzisiaj stało mi się takie cuś: Zamykanie zamka z pilota lub z panelu działa bez problemu ,ale jeśli chcę otworzyć to otwierają się wszystkie poza drzwiami kierowcy. Jeśli naciskam jeszcze raz otwieranie lub zamykanie drzwi to słychac jak siłowniki we wszystkich drzwiach uderzają ale żaden nie otwiera ani nie zamyka drzwi. Jesli otworzę guzikiem drzwi kierowcy to wtedy znowu mogę zamknąć wszystkie z pilota lub z panelu ,ale znów potem otwierają się wszystkie poza tymi kierowcy. Otwieranie drzwi kluczykiem działa normalnie - otwierają się wszystkie. W innych watkach znalazłem info o wymianie mastera lub o popsikaniu wd40 sterownika od centralnego. Pomyślałem że pewnie siłownik mam do wymiany ,ale dlaczego w takim razie działa mi zamykanie?? Co muszę zrobić żeby znowu cieszyć się w pełni urokami centralnego??

Wymień mastera - on steruje pozostałymi siłownikami. Gdy go otworzysz kluczykiem - pozostałe się też otwierają. Gdy próbujesz guzikiem lub pilotem może być tak jak u mnie - master próbuje, w ślad za nim pozostałe siłowniki, ale nie daje rady i pozostałe go "słuchają" i też nie ruszają (choć wszystkie działają jakby na "pół gwizdka"). Wymiana mastera pomoże na 99%. Smarowanie pomaga na krótko i nie ma sensu się w to bawić, gdy koszt mastera na allegro to ok. 15 zł.

[ wiadomość edytowana przez: Robert_S dnia 2006-02-21 01:20:41 ]

Master nówka w sklepie-70 nzł

Cytat:
2006-02-21 08:35:22, zalmed pisze:
Master nówka w sklepie-70 nzł

Dziadostwo... 15 zł z allegro + 20 zł za montaż (ewentualnie 0 zł za samodzielny montaż) Jeśli dobrze pamiętam, to ktoś z naszego klubu wymienił komplet siłowników na oryginalne. Zapłacił kuuuupę kasy.

Cytat:
2006-02-21 10:07:17, piotr_ek pisze:
Dziadostwo... 15 zł z allegro + 20 zł za montaż (ewentualnie 0 zł za samodzielny montaż) Jeśli dobrze pamiętam, to ktoś z naszego klubu wymienił komplet siłowników na oryginalne. Zapłacił kuuuupę kasy.

Ja komplet orygianałów sprzedalem za 80 zł.

kup terminatory np....
zacznij od zmiany mastera.... jak reszta drzwi nie będzie wyrabiać zmień resztę

koszt niewielki a spora radość...

mam zmienione wszystkie siłowniki prócz jednego w tylnich drzwiach.....

efekt..

wszystkie 3 chodzą jak marzenie...

ten w tylnich drzwiach nie zawsze otwiera

pozdro

Cytat:
2006-02-22 00:04:35, vitex pisze:
Ja komplet orygianałów sprzedalem za 80 zł.

Używane to i ja mam do sprzedania. "W zasadzie" działają - ktoś chętny może?