Omesia C - kilka pytanek, tuning etc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Troche wiecej szczegolow o moim autku: rok 2000, 2.6v6, wyposazenie to chyba wszystko procz xenonow navi i skory. Ogolnie jazda jest zajebiscie komfortowa. Auto klei sei na 205kach do drogi, ma kopa, choc jak sie zaladuje w pare osob to ponizej 2500rpm to dynamika zadna. Ale jak sie przydusi to idzie jak trzeba... tylko to spalanie... komputer pokazuje duzo wiecej jak ksiazkowe , nawet przy 110kmh...

Najwieksze niemile zaskoczenie - straszny plastik na tapicerce drzwi - uchwyt do zamykania od wewnatrz przypomina mi jakies 20letnie Renault 5TL

Czy mozna jakos stuningowac wyglad tylu Omesi ? Nowy przod wersji C bardzo mi się podoba - gorzej z tylem, tego prawie nie zmienili w Oplu od 6 lat!
Jest tu na forum jakis posiadacz Omy z tym silnikiem?

mozna wstawić tył od Golfa II

Cytat:
2005-06-11 08:22:26, BBronx pisze:
mozna wstawić tył od Golfa II

no tak, ale dlaczego akurat od Golfa II
Tak btw czy spoiler taki krotki dachowy poprawia cos w sensie aerodynamiki ?
pozdro
k.

bo sporo widziałem takich tandetnych przeróbek i w pamieci mi zostało Spojler napewno doda uroku a dynamike poprawic mozesz silnikiem o pojemnosci 3,0 lub 3,2

Witam
zobacz sobie co proponuje irmscher bo cała reszta firm proponujących części tuningowe robi jakieś "lodówki" bez gustu
www.irmscher.de

tuninguj ile się da bo szkoda czasu by mieć omcię taką jak większość - za dobra fura- tylko nie przesadzaj bo przesada to już obciach
Pomyśl o zawieszeniu a zobaczysz jak się dopiero prowadzi omega, możesz dużo frajdy sobie sprawić bo masz furę jak trzeba tylko wszystko zależy od kasy a tu możba sporo wpompować
Pozdr
Robert

Cytat:
wszystko zależy od kasy a tu możba sporo wpompować Pozdr Robert

hehe no ja juz swoje wpompowalem, na razie chce raczej pojezdzic i nie miewac problemow z silnikiem jak teraz...
mysle tez intensywnie nad 3.2V6, ale czy one nie maja wtrysku w glowicy (rodzaj wtrysku bezposredniego) ? To by z góry eliminowalo gazowanie... ;(

pozdro
k.

PS
dzieki za link z Irmscherem