MotoNews.pl

Samochody z Angli

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś się orientuje gdzie przerobić można auta z kierownicą po prawej stronie na normalne? Słyszałem, że w Lublinie ktoś przerabia Passaty, proszę o namiary
Z góry dzięki

we wrocku jest paru gosci tym sie zajmujacych ...jak jetses zainteresowany to daj znac przesle namiary.... pozdr

znam gościa który jest w trakcie takiej przeróbki jutro dowiem się co gdzie kiedy i za ile

nie wiem ile w tym prawdy ale jak sie takie auto sprowadzi to marne szanse z rejestracją. chodzi o homologacje. ps tak coś kumpel wspominał. to prawda?????

Też taka słyszałem żę są problemy z zarejestrowaniem auta.

Nie ma żadnego problemu z rejestracją pojazdu, jeżeli diagnosta dopuści auto do ruchu - a zrobi to jeżeli kierownica będzie z lewej, zmienione światła, itp - nie jest to takie straszne

Kilkanascie kilosow od Siedlec jeest taka wiocha (wyleciala mi nazwa) w ktorej gosciu sprowadza z Anglii takie samochody i w niezlej cenie je sprzedaje. Ogladalem kilka i najlatwiej przerobic Lagune bo ma wszystko symetrycznie i serwo od hamulcow z normalnej strony nawet wycieraczki da sie zalozyc normalnie a nie od zachrystii. W innych autach juz jest gorzej bo trzeba czasami wymieniac sciane grodziowa. Jak cos to moge dowiedziec sie wiecej.
pozdro

nie lepiej kupić na wyspach auto które ma po normalnej stronie bebechy??? po co ta cała zabawa w gówn....ie!! i po co ta cała dyskusja. ps . wiem o tym bo wuja pojechałm do londynu i prawie wrócił autem bo francuz mieszkający tam dwa miechy miał na zbyciu mondeo którym tam dojechał a że na wyspach ciężko jeżdzić po lewej stronie z kierą to pchnął je innemu polakowi za grosze. i to to rozumiem . można w big britisz kupic tanio auto ale ....litości. z głową
!!!!!!!!!!!!.

Samochody z Wysp z kierownica z lewej strony sciaga sie do Nas poniewaz mozna je tanio kupic i sprzedaje sie glownie na czesci. Jesli notomiast ktos jest hobbysta lub widzi w tym jakis zysk, interes to moze przerobic na normalny (zakup od 5000 zl w gore zaleznie od modelu i rocznika (nie starsze niz 12 lat) plus przerobka okolo 4000 zl)

Na zachodzie rynek aut jest przebrany a ceny są wyższe niż w Polsce, dlatego niektórzy zwracają uwagę na Wyspy.
Stosując orginalne części do przeróbki auto jest jak fabryczne i spełnia wszystkie warunki techniczne.
Chyba mi się zrymowało

Gość u którego naprawiam omę zajmuje się takimi rzeczami. Robił MV6 99r i całkiem sprawnie mu to poszło. Teraz robi BMW 5 2000r. Ceny takich samochodów są podobno śmieszne.
Facet zajmuje się też renowacją starych samochodów.
Andrzej Czerski 602358381 lub 0227865752
Okolice Radzymina koło Warszawy

dzięki Ckk za namiary

Czesc, siedze wlasnie teraz w Londynie i faktycznie ceny smieszne np. Oma 1998r ok. 2100 f. Sorki za pisownie ale brak polskiej klawiatury

A u sąsiadów 5000 Euro

Zyła złota dla tych którzy potrafią to przerobić. Ceny to jedno a wybór i stan idealnych samochodów dużo większy. Dobrze, że skrzynie biegów są takie same. Słyszałem że są problemy w niektórych przypadkach ze światłami (ksenony) świecą w drugą stronę i nie ma możliwości przestawienia. Uważajcie.

Ktoś kalkulował może jak to wychodzi np.: taka omega
Cytat:
Oma 1998r ok. 2100 f.

+ koszty sprowadzenie (jest jednak kawałek drogi do UK)
+ koszty przeróbki
+ opłaty
ciekawy jestem bo siedzą tam znajomi i mogli by coś fajnego wypatrzeć.

Nie bądźcie naiwni, UK jest całkiem blisko, jakby się tak znowu opłacało, to ciągnęliby już nasi na zabój, promy z Dover do Calais by nie nadążały

Faktycznie starsze fury są sporo tańsze, ale z tych nowszych nie zauważyłem specjalnych szaleństw...

Cytat:
2004-11-12 23:47:19, Makaveli pisze:
Nie bądźcie naiwni, UK jest całkiem blisko, jakby się tak znowu opłacało, to ciągnęliby już nasi na zabój, promy z Dover do Calais by nie nadążały Faktycznie starsze fury są sporo tańsze, ale z tych nowszych nie zauważyłem specjalnych szaleństw...

prawda, a NAS w U.K. baaaaaaardzo dużo ostatnio jest więc już by na pewno rodziny "angolami" po Polsce śmigały

Witam
Panowie na Litwe jest bliżej a aut jest tam pod dostatkiem i ceny prawie takie jak w niemczech (byłem w ten weekend na giełdach i sprawdzałe) a poza tym koszty zjazdu bardzo niewielkie wiec po co do angli , niemiec holandii tam na litwie naprawde mozna tanio kupic auto i to z niemieckim briefem.

Jako ciekawostka to powiem ze podczas powrotu liczyłem "lory" wracające do Litwy z autami i w ciągu 6 godzin wjechało ich na litwe 60 po 8 aut na jednej wiec rachunek jest prosty.

Pozdrawiam

ostatnio temat był wałkowany 2 lata temu i od tego czasu dużo się zmieniło , stąd moje pytanie czy ktoś z omo maniaków próbował wauxhalla adaptować na nasze warunki ?