MotoNews.pl

Układ nawiewu, nie zawsze przełącza "na twarz" -Corolla.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dziwne zjawisko: kręcę gałką nawiewu w lewo, od pozycji "szyba","szyba+nogi" "nogi"---idzie lekko i działa jak należy.
Następnie kręcę dalej, chyba"twarz+nogi" też się obraca ale NIE WIEJE. dalej w lewo się nie daje obrócić-OPÓR.

Po jakimś czasie słychać "PUK" i zaczyna wiać!
Teraz daje się obrócić do końca w lewo-chyba pozycja"twarz", wieje jak należy i przełącza się bez problemu.
Następnego dnia to samo!!??

Czy jest tam czysta mechanika, czy jakieś przekaźniki itp????

Pzdr.

Kurde myślałem że to tylko tak u mnie się dzieje... mam to samo.... czasem nie mozna przekrecic na pozycje na twarz... po kilkunastu zabiegach pokretlem w koncu puszcza... a ja myslalem caly czas ze to kwestia jakiejs mechaniki w srodku konsoli czy w ukladzie nadmuchu... hmhmh

Cytat:
Kurde myślałem że to tylko tak u mnie się dzieje... mam to samo.... czasem nie mozna przekrecic na pozycje na twarz... po kilkunastu zabiegach pokretlem w koncu puszcza... a ja myslalem caly czas ze to kwestia jakiejs mechaniki w srodku konsoli czy w ukladzie nadmuchu... hmhmh

Chyba zapytam się w serwisie, czy wiedzą o co chodzi.Skoro masz to samo, to jest to jakaś kolejna "typowa usterka". Wolałbym sam to naprawić.....

w każdym razie jak trochę pokręcę gałką to w końcu puści, tak jakby się coś tam blokowało... ale jek sie dowiesz daj znac..

U mnie czasami samo puszcza po wyraźnym "puknięciu"....dam znać