MotoNews.pl

Granice tuningu zewnetrznego...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chcialbym sobie troszke zmienic autko ale mam problem bo to jest 5 touring i nie mam pojecia jak ja zmienic ale zeby miala smak a nie wygladala wiesniacko Mam juz zalozone opony 225... i teraz kupie biale migacze... a czy przydymione migacze beda pasowac do czerwonego lakieru? Zaloze tez aluminiowa galke i moze czerwone mieszki na reczny i biegi... nie przesadzam? a moze cos proponujecie... pamietajcie ze to Touring
POZDRAWIAM

zobacz TO
beemki mają to do siebie że nie trzeba ich specjalnie zmieniać.
pozdrawiam

własnie to lubie szybki alusy białe kierunki baz przesady

Marcin ma racje, nie trzeba specjalnie zmieniac zeby ladnie wygladala. Moja rada - nie baw sie w duperele tylko konkretnie: ładne fele (chyba nikomu nie trzeba tlumaczyc ze z rantem do bmw najlepiej pasuja ) i obniz lekko dla mnie to podstawa...

Cytat:
2005-06-02 10:41:58, draiwer5 pisze:
własnie to lubie szybki alusy białe kierunki baz przesady

dokładnie

Ładne eleganckie felgi, np z Alpiny albo M-ki i nic więcej, żadne ciemne szyby ani jakieś śmieszne gałki zmiany biegów - jak chcesz na coś kase wydać w kwesti wnętrza to załatw sobie np skórzaną tapicerke!

dużo dają też tylne lampy z białym kierunkiem, bez żadnych pomarańczowych kolorków.

na początek zacznij od felg(z rantem będą najlepsze),możesz delikatnie obniżyć stosując krutsze twardsze sprężyny.kierunki jeśli są pomarańxczowe to zmień na białe lub białe dymione, szyby wedle uznania ale ja sądzę żę warto to zrobić tylko nie mogą być za ciemne najlepiej tylko delikatnie przydymić(jeżeli ma to być folia to najjaśniejsza) można dodać ładne ringi w lampy lub zmienić całe reflektory na dymione reflektory helli(efekt zajebisty tylko kierunkowskazy również muszą być dymione) na koniec ładna końcówka wydechu(bez przesady)
Środek to również rzecz gustu.Jeśli masz zwykłe fotele to poszukaj skóry nie jest to taki straszny wydatek,oryginalna kierownica w e34 jest strasznie duża i marnie wygląda radzę założyć kierownicę od m5 lub m3,polerowane aluminiowe ramki na zegary wyglądają super(60zł) żadnych białych zegarów!!!gałkę zmiany biegów można zastąpić oryginalną podświetlaną na czerwono od bmw
m power(na allegro 220zł-sporo ale się opłaca) można by jeszcze pisać ale to twój samochód i musisz go zrobić sam, tylko nie przesadz))) pozdrowionka

Cytat:
2005-06-07 21:33:00, romsi pisze:
gałkę zmiany biegów można zastąpić oryginalną podświetlaną na czerwono od bmw m power(na allegro 220zł-sporo ale się opłaca)

te galki w sklepach sa po 150 zl a koles szuka frajerow na allegro, w bydgoszczy znam sklep gdzie sa te galki i wlasciciel mi opowiadal ze jakis koles od niego prawie codzienie bierze, calkiem przypadkowo koles na allegro ktory je sprzedaje jest tez z bydgoszczy ;]

zadzwoń do serwisu bmw i zapytaj o cenę podświetlanej gałki i napisz co usłyszałeś

te w serwisie bmw roznia sie od tych z allegro i ze sklepow motoryzacyjnych tym ze sa oryginalne. a jesli myslisz ze taka z allegro za 220 zl to oryginal to jestes w bledzie.

pewnie kupowales na allegro od tego kolesia (chyba tylko on ma te galki) http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=53667713 jest z bydgoszczy i on kupuje sobie galke za 150 w sklepie na ulicy pięknej i na kazdej przycina 50 zl.

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-06-08 07:20:44 ]

a ja napiszę że takie gałki to mi sie nie widzą. jakoś do auta myszy mi pasują. ale to tylko moje zdanie.
pozdrawiam

Cytat:
2005-06-08 07:11:00, tolo84 pisze:
te w serwisie bmw roznia sie od tych z allegro i ze sklepow motoryzacyjnych tym ze sa oryginalne. a jesli myslisz ze taka z allegro za 220 zl to oryginal to jestes w bledzie. pewnie kupowales na allegro od tego kolesia (chyba tylko on ma te galki) http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=53667713 jest z bydgoszczy i on kupuje sobie galke za 150 w sklepie na ulicy pięknej i na kazdej przycina 50 zl. [ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-06-08 07:20:44 ]

a ja go podziwiam umie sobie chłopak zarobic

Podswietlane gałki są ok ale tylko te orginalne w BMW musi być zachowany konserwatyzm, wszystko inne co kombinowane to SORRY wiejski tuning

nie wiem jak wy ale ja nie potrzebuje miec rozpisane gdzei mam biegi ... u mnei jak ktos wsiada i ma cofnac to od razu widac czy sie zna na bmw czy nie)

Cytat:
u mnei jak ktos wsiada i ma cofnac to od razu widac czy sie zna na bmw czy nie)

hmmm, to nie jest takie oczywiste.

Cytat:
2005-06-09 13:05:16, moCry pisze:
nie wiem jak wy ale ja nie potrzebuje miec rozpisane gdzei mam biegi ... u mnei jak ktos wsiada i ma cofnac to od razu widac czy sie zna na bmw czy nie)

myślę, że to bardziej świadczy o tym czy prowadził czy też nie. Ja przeczytałem tony info o Bmw wiem co wiem, ale dopiero parę miesięcy temu dowiedziałem się, że bieg wsteczny jest tak a nie inaczej. Poprostu nie interesowało mnie to, mało tego nawet o tym nie pomyślałem, żeby się dowiedzieć. pzdr

Osobiscie gałka bardzo mi się podoba, ale uważam że troche obciachowo mieć na aucie ponaklejane znaczki MPower, jak sie ma wersje zwykłą. Chyba, że ja poprostu myle pojęcia i te znaczki nie oznaczają posiadania silnika MPower tylko coś innego.
Tak samo podobają mi się szare tarcze zegarów z tym znaczkiem

[ wiadomość edytowana przez: Buczer dnia 2005-06-09 18:50:09 ]

Cytat:
2005-06-09 18:48:55, Buczer pisze:
Osobiscie gałka bardzo mi się podoba, ale uważam że troche obciachowo mieć na aucie ponaklejane znaczki MPower, jak sie ma wersje zwykłą. Chyba, że ja poprostu myle pojęcia i te znaczki nie oznaczają posiadania silnika MPower tylko coś innego. Tak samo podobają mi się szare tarcze zegarów z tym znaczkiem [ wiadomość edytowana przez: Buczer dnia 2005-06-09 18:50:09 ]

te znaczki nie koniecznie muszą oznaczać silnik "M" . MNozna było kupić tzw. M-pakiet. Stylizację "M". pzdr

Jakbyscie mieli wybierac... Biale migacze czy przydymiane do czerwonej betki 5 touring?
Pozdrawiam