Była sobie domena espero.pl

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kiedyś toczyła się dyskusja (bezowocna) na temat domeny espero.pl.
Jakaś firma ją wykupiła ubiegając nasze ewentualne starania.
Strata żadna, ale może ta firma będzie chciała z nami w jakiś sposób współpracować (może baner klubu na ich stronie dla przypadkowych szukaczy)?

DOMENA
nazwa domeny: espero.pl
id abonenta: dmri0260000495 (FIRMOWA)
serwery nazw: server-1.basteksc.com.pl.[80.55.244.194] ns.tpnet.pl.[80.50.50.50]
utworzona 2004.08.16
ostatnia modyfikacja 2005.04.18
registrar DomainMaker
opcja brak opcji na nazwe domeny
ABONENT
firma espero
ulica jana pawła II 17/1
miasto 47-220 kędzierzyn - koźle
lokalizacja PL
identyfikator dmri0260000495
telefon +48.774838325
ostatnia modyfikacja 2004.12.30
registrar DomainMaker
dane aktualne z dnia 2005.06.03

Ale tak naprawde to po co nam to espero.pl? Mamy nasze espero.of.pl. napisy na blendzie z tym adresem, na ramkach tez juz niedlugo. Nie widze sensu, pozatym jakos nie widzi mi sie, zeby firma odstapila, czy wlasciwie wypozyczyla nam swoj adres.

Wpisujac w polskim google "Espero" jestesmy na pierwszym miejscu, bez problemu do znalezienia. Zostawmy to...

Cytat:
2005-06-03 00:26:57, AnJay pisze:
ulica jana pawła II 17/1
miasto 47-220 kędzierzyn - koźle

to pewnie sprawka Yogiego2, on jest z Kędzierzyna

Cytat:
2005-06-03 00:34:41, QLogic pisze:
Ale tak naprawde to po co nam to espero.pl? Mamy nasze espero.of.pl. napisy na blendzie z tym adresem, na ramkach tez juz niedlugo. Nie widze sensu, pozatym jakos nie widzi mi sie, zeby firma odstapila, czy wlasciwie wypozyczyla nam swoj adres. Wpisujac w polskim google "Espero" jestesmy na pierwszym miejscu, bez problemu do znalezienia. Zostawmy to...

Hm, nie postulowałem o odstąpienie domeny, czy zmianę obecnej, lecz o współpracę polagającą na umieszczeniu naszego banera na ich stronie (jak już będzie działać).
Pozycjonowanie w wyszukiwarkach to sprawa BARDZO płynna i może być tak, że nie będziemy niedługo ani na pierwszym, ani na następnych pozycjach, nie jest to ani bardzo, ani nawet średnio trudne do zrobienia.

Jestem za. Ale co mój głos tu znaczy. Dla naszego klubu to dodatkowa reklama. W zamian my byśmy ich adres zamieścili u nas.

Cytat:
2005-06-03 00:34:41, QLogic pisze:
Ale tak naprawde to po co nam to espero.pl? Mamy nasze espero.of.pl. napisy na blendzie z tym adresem, na ramkach tez juz niedlugo. Nie widze sensu, pozatym jakos nie widzi mi sie, zeby firma odstapila, czy wlasciwie wypozyczyla nam swoj adres. Wpisujac w polskim google "Espero" jestesmy na pierwszym miejscu, bez problemu do znalezienia. Zostawmy to...

Nic się Krzysiu nie martw
Przecież wiesz ile już razy ktoś wyskawiwał z takim postulatem i nigdy nic z tego nie wyszło i pewnie nie będzie