| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2005-06-01 19:27:19 Silnik krokowy obsługuje wolne obroty, prędzej obstawiałbym jakiś czujnik, i najbardziej chyba pasowałoby to do przepływomierza, ale nie znam się na tym silniku, |
sbieniek OPEL OMEGA B COMBI Sulęcin | 2005-06-01 19:58:26 Nie wiem czy w twoim silniku to jest ale objawy idealne na czujnik położenia wału korbowego i prędkości obrotowej... u mnie było identycznie, problemy z odpalaniem, czkawka, duszenie, brak mocy.... po wymianie czujnika jest OK tyle za mam 2.0 |
sbieniek OPEL OMEGA B COMBI Sulęcin | 2005-06-04 18:24:29 Ja mam podobne objawy i tez szukam usterki, jak bede mial wszystkie czesci po wymieniane (te ktore musze) to wowczas będę coś wiedział.... generalnie zgadzam się że mogą być wtryski jeśli inne rzeczy już wykluczyłeś... i mam nadzieję że u mnie nie będzie tak drastycznie... |
disel Gliwice | 2005-06-04 19:45:46 kupilem listwe wtryskowa z wtryskami i uszczelkami za 40zl na gieldzie ( tydzien temu) |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2005-06-11 10:58:04 Koszt nowego w aso 430 zł.
Ja kupiłem na wyprzedaży części opla za 260 zł. Mój stary nie trzyma cisnienia o 0,2 bary, powinno być 2,5 a ma 2,3 (z podłaczonym vacum, bez jest 2,8 a powinno byc 3.0) Można powiedzieć że to używka....kcesz???To wal na priv. |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2005-06-11 11:25:51 Moze zaslepił dopływ wężyka podciśnienia, (tego co ma za zadanie podnieść chwilowo ciśnienie podczas dodowania gazu) no ale wtedy to regulator jest ok a problem polega na zbyt dużym stałym ciśnieniu w wezyku. Tylko przez co jest to spowodowane? |
Prowo LOB WETERAN ![]() Kura Indian ze wsi (OPO) | 2005-06-11 11:39:14 Eeee - podciśnienie do regulatora nie powoduje wzrostu cisnienia paliwa do 5 barów.
Normalnie to są jakieś ułamki bara (0,2 - 0,3 ? ). A poza tym, wyraźnie wspomniane jest o zaślepieniu dopływu paliwa do regulatora. ----------------- Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec |
salik OMA A CARAVAN Nowy Sącz | 2005-06-12 11:15:23 Gdybym się znał lepiej na mechanice to pewnie odpowiedziałbym Wam dokładniej. Natomiast muszę opierać się na tym co przekazał mi mechanik. Natomiast rzeczywiście zaślepił dopływ paliwa do regulatora oraz wyraźnie wspomniał o konieczności wymiany go na nowy. Być możę to wina czegoś innego, co powoduje zbyt duże ciśnienie paliwa, ale żeby to stwierdzić nalezy wymienić regulator.
Pozdro! Bartek |
salik OMA A CARAVAN Nowy Sącz | 2005-06-15 20:53:15 Zdobyłem regulator dzięki naszemu koledze z LOB (jeszcze raz wielkie dzięki dla Marka 281, który rozebrał dla mnie swój kompletny, "luźny" silnik). Wymiana na nowy trwała 15min. i znów moja Omcia pomyka jak szalona. Dwa dni szukania krok po kroku a powód prozaiczny.
Pozdro! |