| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
draiwer5 (S) BMW Master (Moderator) bmw 518i Białystok | 2005-04-28 22:20:18 cóż za zmiana to bedzie jak przesiadka z autobusu do odrzuowca |
pawełO BMW Member bmw 730 jelenia gora | 2005-04-28 22:44:42 napewno da sie sprzedac wszystko zalezy od ceny |
Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2005-04-28 22:49:10 Jasne ze to potem sprzedaz- dkaczego by nie!? osobiście uważam że 540 ma najlepszy silnik w tej wersji, oczywiscie nie liczac diesla, no a przynajmniej dla mnie najbardziej ciekawy. Palić będzie od ok 8/9 - 20, wszystko zalezy gdzie i jak będziesz jeździł. Na trasie jest super, bo między 10-13 (110-220), chyba ze jedziesz ciągle 250 no to pewnie ok 14. Gorzej jest w mieście, ale jak jeździsz powoli i unikasz korków to ok 15-18. |
Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2005-04-28 23:26:42 No niestety tyle pali, na 12-13 nie masz co liczyć po mieście, mam taki silnik w mojej więc wiem co mówie, no chyba że to manualka no i w końcu 5tka lżejsza od 7ki ale jedna chyba aż takiej różnicy nie będzie. W instrukcji to z tego co pamietam automat pali po miescie nawet mniej, coprawda o jakieś znikome ilości (chyba ok 0,2l) ale jednak.
Co do Junkersa to tylko sekwencja i koszt ok 6000-7000zł. Wtedy już 1,70zł na litr, więc nie ma źle. Ale musisz sobie przeliczyć czy Ci się to opłaca. Inwestycja na tyle tysięcy musi mieć poparcie w kilometrach, ale skoro robisz 100km w dwa dni to chyba zda to u Ciebie egzamin. |
tolo84 (S) BMW Master (Moderator) BMW E36 Bydgoszcz | 2005-04-29 08:45:38 to niestety bedziesz musial sie pogodzic ze spalaniem 15-18 co i tak nie jest max dla silnika 4400 ;] 25l pewnie tez wezmie... jak jestes przyzwyczajony do spalnia 8l to jedynie 318tds bo 316 z silnikiem 1,6 i tak spali w miescie 10-11. |
Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2005-04-29 10:17:31
Nie mam gazu i w tym aucie na pewno nie będzie. Jeżeli chodzi o Twoje 540 to ja bym kupował i zakładał gaz, nie można zrezygnować z takiego autko z powodu jakiegoś głupiego spalania - fura jest na pewno super Ja osobiście nie lubie gazu, no i mam dużo złego do powiedzenia na ten temat, jednak uważam że sekwencja może okazać się małokłopotliwa.
Podejmij męską decyzje i kupuj pożądną fure!!!! |
pawełO BMW Member bmw 730 jelenia gora | 2005-04-29 23:52:16 i jak widza taka bryke to pojezdzic |
Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2005-04-30 00:13:12
Noo suuper! Podjołeś męską decyzje i szczerze gratuluje! Co do komputerów to bym się nie martwił ale poszukaj naprawdę dobrego blacharza. A jak masz obawy to poprostu przy odstawianiu powiedz im w czym problem i wyciągnij akumulator lub go odepnij a oddaj tylko kluczyk serwisowy a nim klapy nie otworzą - bo chyba u Ciebie też jak u mnie akuś jest w bagażniuku!?
Teraz czekamy na fotki!!! |
Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2005-04-30 10:44:36
Moze dasz namiary na tego znajomego - pewnie często ma jakieś beemki
Co do tego przycisku to nie wiem, bo ja mam automata i tez z takim przyciskiem ale u mnie in sluzy do zwalniania z biegów. Co do ASR to jest on ciagle zalączony, wciskając przycisk po prostu go wyłanczasz. |
domanski BMW Friend Leszno | 2005-05-01 01:06:26 Chmm... Co do namiarów, to jestem tego zdania, że swojej bramki się nie sprzedaje za żadne pieniądze, ale mogę Ci dać namiar na siebie, podasz mi co Cię interesuje i jeśli będzie coś ciekawego i będzie Ci odpowiadać to nie widze żadnych problemów, możesz ze mną pojechać, obejrzeć przejechac się jeśli jeździ itd... Zazwyczaj, okazja trafia się, gdy auto jest jeszcze na gwarancji i trafia do salonu po stłuczce, wtedy poprostu szukany jest klient, który chce to kupić i beirze po cenie nie wile wyższej niż wycena, praktycznei płacisz tylko odstępne za info, no i obowiązkową sztange polskich Marlboro mojemu niemieckiemu koledze, który ma już 48 lat. Przywózke ja załatwiam w ten sposób, że szukam "bryczkarzy" (tych co wożą bryczki konne do Holandii i w drodze powrotnej mają puste lawety) przywożą auta prawie po kosztach benyzyny, 100% oszczędność Mnie np. to auto kosztowało 6200 EUR, więc to chyba nie wiele w prównaniu do polskich cen, co nie? było zaparkowane pod serwisem i cofnął w nie Tir i kawałek przepchnął, powgniatała się troszkę klapa zderzak pękł i dwie lampy się zbiły, porysowana jest też tylnia szyba i to wszytko z uderzenia, jakby się ktoś uparł to mógłby jeszcze troche tym jeździć tak, oczywiście w Polsce bo mandat w Niemczech byłby surowy za taki manewr. Z resztą to było jego auto więc na pewno by mnie nie okłamał. Więc jak ktoś jest chętny to zapraszam do wspópracy, mam z tego też przysłowiowe trzy grosze bo nikt nie robi niczego za free, ale chyba warto, bo jeśli kupujesz auto dla siebie to masz pewność co do jego historii, a jeśli jest po kolizji to na życzenie możłiwy jest jeszcze protokół z tego zdarzenia, więc czego chcieć więcej. Pozdrawiam |
moCry BMW Member Lublin | 2005-05-01 10:55:43 jakby znajomy mial jakies m3 do lekkiego malowania to mozesz mnie zaczepic , najchetniej cabrio |
domanski BMW Friend Leszno | 2005-05-03 23:37:01 Niop Bryczka już w domu. Musiałem czekać do wieczora, żeby sobie pojeżdzić. Ja pier.... mówie wam to jest szok. Jak jutro mi przywiozą aparat to porobie zdjęcia i jak ktoś mi podpowie gdzie je umieścic to wam je pokaże. Jak ktoś zajmuje się cześciami do BMW to poszukuję tylnej klapy, tylnej szyby, tylnie lampy obydwie (najelpiej biało-czerwone ale broń borze te przeźroczyste, co wyglądają hundai), tylni zderzak, plastiki w środku bagażnika, siłowniki do klapy, lewy błotnik tylni choć nie wiadomo czy będzie potrzebny, ale drobne wgnioty ma. Jeszcze mam pytanie co do tego przycisku w dzwigni zmiany biegów, to działa tylko na pierwszym biegu, jak to włącze pojawia się na tablicy żółta ikona z trójkątem i w środku są takie jakby dwa zygzaki - ślizgi. Jak ruszam i mam to właczone na zakrecie to mam takie uczucie jakby auto niechciało skręcać, a jak maksa skręce koła i ruszam z tym właczonym to takie delikatne stuki słychać, ale naprawde bardzo delikatne i po kilku takich stukach to się wyłącza. Wyłącza się też przy zmianie biegu z pierwszego na drugi i już na żadnym kolejnym nie działa. Co to w ogóle jest? Odpowie mi ktoś na pytanie ktoś się spotkał z czymś takim? |
Jeztom (S) BMW Master (Moderator) E32 735iA and BMW 32 ... Żory | 2005-05-04 13:14:08
nie wiem jak to sie fachowo nazywa, ale jest to cos jak blokada tylnego mostu, zima pomaga przy ruszaniu na śliskim, latem na asfalcie cięzko sie skręca i sie tego nie włącza... |
Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2005-05-04 13:45:32 Jak wejdziesz na strone www.bmwauto.net to kliknij na dził Wasze BMW i tam jest mail do admina który umieści fotki na stronie ![]() |