MotoNews.pl

Tylne zawieszenie w E32

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Troszkę siadła dupa w mojej Beci czy winą za to mogę obarczyć moje sprężyny czy może to być wina amortyzatorów? Wydaje mi się,że jednak są to bezsprzecznie sprężyny!Patrzyłem na allegro no nie ma tam nic ciekawego!Nie orientujecie się ile kosztowałyby mnie 2 sprężyny do tyłu doE32??? Czy jest jakaś różnica między sprężynami tylnymi a przednimi w tym modelu?Dzięki za wszelkie rady!Pozdro!

jest roznica w przod tył mysle ze sprezyny nie kosztuja wiecej niz 100zł ai to napewno wina sprezyn one odpowiadaja za wysokosc

Nie wiem czemu ale prawie każde E32 wygląda jakby tył siedział a przód był za wysoko - może masz wszystko sprawne tylko tak Ci się zdaje!?

Cytat:
2005-06-14 14:44:58, Aldik pisze:
Nie wiem czemu ale prawie każde E32 wygląda jakby tył siedział a przód był za wysoko - może masz wszystko sprawne tylko tak Ci się zdaje!?

kazde bmw tak wyglada ze przod stoi wyzej ale chyba to chyba przez tylni naped.

Cytat:
2005-06-14 14:54:36, tolo84 pisze:

to jest spowodowane budowa silnika (dla dobra miski olejowej)

Cytat:

na razie spróbuję wepchnąć między sprężyny gumy,zobaczę czy to coś da,a jak nie to czekam na przypływ gotówki i kupię 2 nowe sprężyny,już pytałem o nie cena 270zł za 2 sztuki

Cytat:
2005-06-16 12:00:40, luke26dg pisze:
na razie spróbuję wepchnąć między sprężyny gumy,zobaczę czy to coś da,a jak nie to czekam na przypływ gotówki i kupię 2 nowe sprężyny,już pytałem o nie cena 270zł za 2 sztuki

jak bedziesz juz zmuszony do wymiany to daj znac znam goscia co mu czesci do 7 ek i mysle ze dostaniesz je minimum o polowe taniej niz za nowe

Cytat:
2005-06-16 12:12:51, pawełO pisze:
jak bedziesz juz zmuszony do wymiany to daj znac znam goscia co mu czesci do 7 ek i mysle ze dostaniesz je minimum o polowe taniej niz za nowe

no dzięki Paweł! będe miał to na uwadze! Pozdro!

Proponuje przedzwonić do ALPINY i zamówić sportowe zawieszenie - na pewno za drobną opłatą je zrealizują

Cytat:
Troszkę siadła dupa w mojej Beci czy winą za to mogę obarczyć moje sprężyny czy może to być wina amortyzatorów?

skąd wiesz że ci siadła? stań na poziomej płaszczyźnie i zmierz odstęp progu od nawierzchni przy tylnym kole i przednim. nigdy nie powinna być tylna wysokośc większa od przedniej. auto powinno być poziome, czyli próg i z tyłu i z przodu powinien miec taką samą odległość od nawierzchni, tak przynajmniej robi fabryka. czasem kierowcy obniżają auta w tzw klin, czyli przód niżej a tył wyżej. w przypadku gdy się ma przód zbytnio do góry trzeba posiadać licencję pilota na wypadek gdyby auto podrywało się do lotu przy większych prędkościach.

Cytat:

złudzenie optyczne. tylny błotnik ma mniejszą wnękę na koło.

Cytat:

dla bobra miski olejowej najlepiej nie obniżać auta lub nie jeździć po polskich drogach. można tez zamontować osłone silnika w postaci grubej blachy.
pozdrawiam

Cytat:
2005-06-16 13:53:25, MARCIN_RADOM pisze:
dla bobra miski olejowej najlepiej nie obniżać auta lub nie jeździć po polskich drogach. można tez zamontować osłone silnika w postaci grubej blachy. pozdrawiam

Nie jest to moje pierwsze auto i stwierdzam kategorycznie,że siadła jej troche dupa i muszę ją jakoś z tego wyleczyć,najpierw spróbuję gumami,a jak to nie zda egzaminu to kupię 2 nowe sprężyny i tyle!!! Pozdrawiam!

Cytat:

Moja stała w klin