Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() CzEkCzEk HF MEMBER PONY 1,5 GLS / Mega ... Zabrze | 2005-09-09 20:27:31 Wkitam wszystkich ostatnio cos zaczelo mi stukac z przodu w moim kucyku po jakims czasie nie dalo mi to spokoju i sam weszlem pod auto ale z kanalu nic nie bylo widac wiec dzis podjechalem na stacje diagnostyczna aby mi sprawdzili jak tam sie maja moje amorki, chamulce i moze przy okazji wykryja co to tak napie....la no i wymacali mam luzy za drzkach kierowniczych (to te prety co ida od maglownicy i jest na nie przykrecona galka) pytanie moje brzmi czy ktos to juz wymienial, z moich pobieznych obserwacji wynika ze ciezko bedze to zrobic bez zdejmowania calej maglownicy, ale moge sie mylic.
jesli ktos cos takiego juz przerabial to prosilbym o info jak sie do tego zabrac, a zwlaszcza czy da rade bez zciagania, a moze ktos jeszcze wie ile by te drazki kosztowaly? |
![]() CzEkCzEk HF MEMBER PONY 1,5 GLS / Mega ... Zabrze | 2005-09-09 23:12:46 naszczescie nie mam wspomagania wiec wymiana plynu nie wchodzi w rachube, robilem kiedys cos takiego w fordzie sierra i scirpio ale wtedy wyjmowalem maglownice bo nie dalo sie tych drazkow z dolu odkrecic w tym przypaku chyba tez tak zrobie i przy okazji wymienie gumy te na uchwytach od maglownicy. tylko zastanawiam sie jakie u mnie sa drazki mam nadzieje ze te tansze, bo regenerowac nie chce moj starszy kiedys tez chcial zaoszczedzic i mial regenerowanie i skonczylo sie to na drzewie dobrze ze przy predkosci zaledwie ok 40km/h a i tak autko skasowane wiec ryzykowac nie chce |
![]() Marek-B HF MEMBER hyundai pony 1.5 GLS Łochów mazowieckie | 2005-09-10 07:44:50 Nie chciało się zkorzystać z wyszukiwarki ? ![]() Tu https://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=108769&c=89&hq=dr%B1%BFki+kierownicze&f=7&m=flat jest temat. Sam przerabiałem wymianę drążków bez wyjmowania maglownicy . Wystarczy kanał , młotek i dłuższy pręt . ![]() |
![]() CzEkCzEk HF MEMBER PONY 1,5 GLS / Mega ... Zabrze | 2005-09-10 15:00:48 drazki u mnie kosztuja za orginaly po 69zl (mam niestety te drozsze) no i wymiana razem z ust. geomertii kol 90 wiec doszedlem do wniosku ze nie bede sie z tym babrac tylko dam zarobic mechanikowi. |
![]() jacek1r HF MEMBER Hyundai PONY GLS 1,5l Chorzów | 2005-10-03 12:17:39 sprawdź czy to czasem nie są końcówki drążków kierowniczych - wybite padają tak po 20000tys km i sprawdź jeszcze dwie gumki drążka stabilizatora układu kierowniczego - on też lubi bardzo głośno stukać - te gumeczki kosztują bodajże 4 zł sztuka, ale jak się popsują to robi się dużo hałasu - gumki te są zamocowane wraz ze drążkiem na tylnej ścianie komory silnika - drążek ten jest trzymany takimi dwiema metalowymi obiemami a pod tymi obiemami są te gumeczki (po jednej z każdej strony = dwie w sumie) powodzenia
|
![]() CzEkCzEk HF MEMBER PONY 1,5 GLS / Mega ... Zabrze | 2005-10-04 23:02:42 Przy wymianie drazkow nie obylo sie bez dodatkowych kosztow (wymina swoznia wahacza + koncowka drazka ![]() uuff ale sie rozpisalem, ![]() ps. co do tych gum co pisal jacek1rto tez byly wymieniane jakis 10000 do tylu |