Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2004-05-04 21:49:23 kupiłem tarcze brenbro i klocki niewiem czy dobrze zrobiłem ? chcialem mojej samarce wymienić już kompletnie wszystko w hamulcach i dla tego kupilem . Jakie jest wasze zdanie ?
a-ha dałem 180 zł dużo ? panoni |
![]() bartassti SYMPATYCZNY GOŚĆ Subaru Impreza WRX Poznan / Thatcham | 2004-05-04 22:16:48 180 za tarcze + klocki?? To jak za darmo, sam też bym kupił. |
![]() Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-05-04 22:34:03 Cennik tego sklepu z Łodzi gdzie kupiłem swoje
http://www.hamulce.net/lada.htm Wychodzi podobnie jak na Śląsku |
![]() panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2004-05-04 22:35:52 Znajomy załatwil mi i mówił że teniej a pytam bo nieznałem ceny wogule normalna cena kompletu (tarcze i klocki) to podobno koszt ok 280-300zł, popytam może coś załatwie jesli ktoś chcialby ewentualnie dajcie znać na poczte popytam i do jakich modeli
panoni |
pawel_krakow | 2004-05-04 22:47:34 No to ja się pisze na tarcze!!!!
Zapytaj - jesłi możesz ile kosztują ![]() Pozdr paweł |
![]() panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2004-05-04 22:58:17 ok podaj mi rok i dokładnie model 2103 r...? jutro postaram sie dowiedzieć ile bedzie kosztoweć , i poslać ci paczką ? oile cena bedzie ci odpowiadać oczywiscie
panoni |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-05-04 23:01:18 brembo stanowi fabryczne wyposazenie m.in. lamborghini murcielago. Wystarczajaca rekomendacja?
chyba wszystkie wyroby tej firmy sa podobnej jakosci, nie? [ wiadomość edytowana przez: adasco dnia 2004-05-04 23:02:54 ] |
![]() Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-05-04 23:11:31
Ale Brembo robi też części popularne, do takich samochodów jak nasze i nie wierzę, że ich jakość istotnie przewyższa tarcze oryginalne. Różnica jakości zaczyna się przy tarczach sportowych brembo, ale do łady na razie nie robią ![]() Ja zainwestowałem w markowe części (ferodo) , bo nie mam zamiaru ryzykować ponownie, że okładzina ze szczęk się odklei , albo dla odmiany klocek popęka... A nowe tarcze brembo kupiłem tak trochę z rozpędu...Czego się nie robi dla Najpiękniejszej! Przy hamulcach żadnych oszczędności. Następny element jaki chciałbym wymienić celem poprawienia hamowania to przewody elastyczne. Najlepiej gdyby były w stalowym oplocie. |
![]() panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2004-05-04 23:43:22 Grzegorz2107 niestety nie zgodzę sie zobą akurat te ktore leżą obok mnie w orgilnalnym opakowaniu mają opis że są do ladnej , nie są to tarcze wentylowane są trdycyjnie toczone ale materjał mam wrażenie że jast calkiem lepszy pewne żczy widać tak jakby na pierwszy żyt oka . Paweł koszt przypuszczam że będzie w granicach ok max 140 zł same tarcze ale dam ci znać jeszcze może taniej jak coś to daj znać na poczte i dwa dni to będzie aktualna cene bo teraz niewiadomo jakie ceny będą nasze czy Uni-jne ?pozdrawiam
panoni |
![]() Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-05-05 00:17:23
ja nie mam złudzeń, że te tarcze skrócą istotnie drogę hamowania...Na pewno nie żałuję wydanych na nie pieniędzy, ale nie mam złudzeń , że napis brembo na brzegu tarczy wiele pomoże. Gdyby materiał był inny niż stal, gdyby były wentylowane , nacinane, wiercone itp, itd. to wierzyłbym w poprawę wyników . Teraz się ciesze tylko tym, że zanim je zamontuję to zdążę pomalować ten rdzewiejący zwykle b. szybko element przykrywający piastę. |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-05-05 01:14:26 jedno jest pewne. Jak mowi Pawel - brembo nie ryzykowaloby firmowania bubla (i to mialem na mysli w pierwszym poscie). Wiadomo, ze zaawansowanie technicze tych trcz jest zadne, ale na pewno material solidniejszy niz standart. A droge hamowania moga skrocic. Wystarczy, ze beda szybciej oddawac cieplo... i juz fading maleje. Wbrew pozorom material tez ma znaczenie. |
![]() panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2004-05-05 22:24:38 materjały jakie są urzywane do poszczegulnych wyrobow stanowi o jakości i cenie karzdy z nas chciałby kupować chociażby bez problemowo klocki lucas i podobnych firm ale nasze zarobki nieestety niesą adekfatne do cen a teraz dopiero dostaniemy po d.... . A-ha pawel_krakow tarcze na dzień dzisiejszy to koszt ok 130 zł+koszt przesyłki ok 25 zł (waga do 25kg)
panoni |
![]() panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2004-05-05 22:55:52 Do soboty powinienem załżyć to dam znać jak się jeździ i czy wyczuwalna jest rużnica a gdybyś przejeżdzał kiedyś w okolicach Zabrza lub Bytomia to może by udalo się to załatwić bez kosztów przesyłu i jeszcze jedna możliwość kolega mój mieszka w Krakowie mogłby je zabrać ,tylko mósiałbyś dać mi znać tydzien wcześniej to załwtwie
panoni |
Arczi1982 SYMPATYCZNY GOŚĆ Katowice | 2004-05-06 15:31:31 Panoni a gdzie dokładnie je kupowałes ? ![]() Mogłbys podac adres sklepu bo moze i mnie czeka wymiana tarcz i klocków ![]() |
![]() panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2004-05-06 21:37:11 Sory ale nie mogę podawać adresu znajomego jak coś to daj znać a postaram sie zalatwić , potrzebuje tydzień wcześniej ( ja nic z tego nie mam ) ![]() panoni ![]() |