MotoNews.pl

Mały problem z założeniem LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! moje auto to Opel Kadett 1.8 i planuje do niego przełożyć instalacje LPG ze swojego Poldka. Tu pojawia się problem: Instalka w Poldku jest I generacji przystosowana do gaźnika czyli generalnie sam ustawiam skład mieszanki i obroty itd. A w oplu mam też gaźniczek tylko że sterowany przez komputer ( silnik E18NV gaźnik Pierburg 2ee), wszystko jest sterowane elektroniką, ssanie skład mieszanki i obroty. Nie ma żadnych wkrętów do regulacji obrotów itd. Pytanie brzmi czy moja instalka z Poldka będzie jakoś działać z tym gaźnikiem, czy poradzi on sobie sam z obrotami? CZy to wogóle działać nie będzie Jeślo ktoś wie to bardzo prosze o odpowiedź bo jeżdżąc na PB chyba zbankrutuje
Pozdro!

Podejrzewam że rodzaj gaznikia ma niewiele tutaj wspólnego ,o ile nie ma sondy Lambda to I generacja można spokojnie instalować. Gdy Lambda jest moga byc problemy z przeglądami.

Witam.
spokojnie można przełożyć tą instalację . tylko jak z rejestracją tej instalacji .

Jeśli chodzi o legalizacje to legalnie się nie da A nie stać mnie na kupno nowej Cóż trzeba będzie jeździć bez wpisu może kiedyś uda się załatwić jakoś.