Nadal dziwnie jeździ...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Kiedyś już pytałem jakie moga być przyczyny tego, że mój essi wlecze się niemiłosiernie (1,4 93r), usłyszałem, wtedy,żebym wymienił świece, sprawdził przewody, i odpowietrzenie silnika. Co do świec, zmieniłem na motorcrafty, owszem , jeździ trochę lepiej ale za to dziwnie szarpie przy szybkim dodaniu gazu...i nie jest to kwestia sprzęgła, bo było sprawdzane. Co do przewodów, to szczerze mówiąc oprócz sprawdzenia ich "miękkości" nie mam bladego pojęcia jak je sprawdzić inaczej, a co do sprawdzenia odpowietrzania silnika, to średnio wiem o co chodzi...
Jakieś propozycje? Dzięki wielkie z góry
Ps. Pamiętam, że inni posiadacze takich silników mieli podobne problemy - słaby silnik, dławienie się...
czekam zatem na podpowiedzi

[ wiadomość edytowana przez: superhuman dnia 2005-06-27 13:15:13 ]

[ wiadomość edytowana przez: superhuman dnia 2005-06-27 13:23:28 ]

najłatwiej sprawdzić przewody: stanąć w nocy w ciemnym miejscu, otworzyć maskę i sprawdzić czy prąd nie skacze po kablach Widać fajną dyskoteke.
Oczywiście to nie jedyny problem, jaki może być z kablami WN.

Jedź do dobrego elektryka sam. to ci sprawdzi przewody specjalnym urządzeniem. Koszt ok. 30 zeta i może zaoszczędzić ci zbędnej wymiany przewodów.

Sprawdź wszystkie gumowe rurki które wychodzą z różnych miejsc z silnika. Zobacz czy są drożne i czy nie ma w nich jakiś osadów...

Ja mam to samo ale prawdopodobnie siedzi pompa paliwa dalem mechanikowi raz cos tam podregulowal w niej i byl OK i potem dalej to samo. Teraz zalozylem LPG i inny samochod