Ratunku pilnie rurki popychaczy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
sory jezeli ten wątek gdzies byl ale to bardzo pilne i nie moglem znalezc

czy SKRACAJAC rurki popychaczy moge je skleic na poxipil czy to nie wytrzyma ??

tzn juz skleilem i nie wiem cy to zadziala prosze o wasze sądy czy ktos to robil juz moze ??

zdefiniuj rurki...

Na silikon, jesli o to ci chodzi:

oslony rurek popychaczy
wbilem kilka milimetrów jedną w drugą i skleilem poxipolem
tylko nie wiem czy to da rade

Najlepiej to kupić złączki do CO np. w castoramie i zrobić tak jak na zdjęciach, co do twojego rozwiązania niejestem jakoś przekonany....

pawu81 jakie to są rurki miedziane czu stalowe bo miedziane patryłem w sklepie to zaciasne

Cytat:
2005-06-16 18:06:28, rosck pisze:
pawu81 jakie to są rurki miedziane czu stalowe bo miedziane patryłem w sklepie to zaciasne

to w złym sklepie patrzyłeś bo rurki miedziane mają srednice do kilku centymetrów

Najłatwiej to idz do jakiegos sklepu z asortymentem hydraulicznym...I popytaj sie o mufki..do rurek miedzianych.Jedna kosztuje koło 2zł...
U mnie to wyglada tak:

Jest to poklejone klejem epoksydowym...I trzyma bez problemu

identycznie mialem zrobione jak Buczek, skracane 3mm + te miedziane rureczki małe i sylikon i trzymało

czyli to są zwykłe mufki na rure 22 ale to ciasno włazi czy z dyżym luzem

nie wiem co z tego bedzie ale zrobilem na poxipol
Łan kozie det
albo bede w poznaniu i w grudziadzu w wekend albo nie

Cytat:
2005-06-16 23:25:09, rosck pisze:
czyli to są zwykłe mufki na rure 22 ale to ciasno włazi czy z dyżym luzem

ciasno...poprostu idealnie

Te rurki to mufy łączeniowe na fi 22 i tak jak pisaliście wchodzą idealnie.
A ja mam jeszcze jedno pytanie:
Czy próboał ktoś zrobić nowe osłony drążków z rurki miedzianej fi 22 i jako kołnierze zasosować odcięte kawałki mufu (coś ale pierścienie) i żeby się nie zsówały zalutować cyną do tego przeznaczoną??
Bo ja tak zrobiłem ale silnik jest jeszcze w częściach i nie wiem czy to składać czy robić tak jak wszyscy tzn. czerwony silikon i mufy
Trochę zagmatwane ale mam nadzieje że zrozumieliście o co chodzi

Cytat:
2005-06-17 03:46:33, Chudy89 pisze:
Te rurki to mufy łączeniowe na fi 22 i tak jak pisaliście wchodzą idealnie. A ja mam jeszcze jedno pytanie: Czy próboał ktoś zrobić nowe osłony drążków z rurki miedzianej fi 22 i jako kołnierze zasosować odcięte kawałki mufu (coś ale pierścienie) i żeby się nie zsówały zalutować cyną do tego przeznaczoną?? Bo ja tak zrobiłem ale silnik jest jeszcze w częściach i nie wiem czy to składać czy robić tak jak wszyscy tzn. czerwony silikon i mufy Trochę zagmatwane ale mam nadzieje że zrozumieliście o co chodzi

zamiast silikou można zlutować bo do mosiądzu trzyma miedz to do stali też powinno