Projekt: Niski kierowca & 126p.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ooo k****, patrz jakie ma opony! To najczęstrze słowa, które słysze wystając ledwo ponad ramkę drzwi z mojego 126p.

Zauważyłem że zapodał ktoś wątek "Opisy naszych Aut" to i ja przedstawie moje maleństwo.

Jestem szcześliwym posiadaczem Fiata 126p 1983r. !!!, niepozornego i nie rzucającego się w oczy. Taki sobie niebieski. Z zewnatrz: miejsce na numer startowy (bajer), obnizony, utwardzony, rosor klepany, fele GOLF 13' 5 cali, (nie od BMW Rekin, jakby ktoś mówił, że lepiej wygladają), tylna klapa sama szpachla !! (spawać umiem, ależe każdy sobie spawa to ja zaszczachluje, żeby zrobić inaczej). Oponki 175/50 R13. Wydech narazie standard, choc był uwolniony. Myśle że za jakis tydzien spowrotem go uwolnie i bedzie głośno jak na niego przystało. Silniczek (klasyk) przeróbek 0, co owocuje 4,5 L/100km. A pozatym drobiazgi takie jak AUDIO trzęsące całą karoserią, kubły x2 (bimarco) baaaardzo nisko osadzone "LOW" , czasem wydaje się, że niema kierowcy, szyby w kolorze nadwozia, podświrtlane drzwi... i inne duperelki Zdjęcia są w profilu, więc zapraszam.
Jak wam się to podoba, ja sądze że bardzo fajnie wyszedł i bardzo Wiejski Tuning to nie jest. Skoro już sie bawię w takie przerabianie to czy jest miejsce dlamnie w szeregach KTSW? Poproszę o wasze opinie, dzięki z góry i pozdro.

P.S.
Obecnie planuje na zimę projekt Warszawa Pick-Up lub Wołga sedan na styl StreetRod lub HotRod. Spodziawajcie się jej za rok w lecie.

hehehe moje zdanie znasz ze auto0 ok tylko te opony do tego silnika ehh

Ale maluch na zwykłych 135-tkach wygląda i trzma sie drogi jak dziwka cnoty.

Tez widzialem Cie na drodze. Czemu to lusterko tak ? Bo tak ? I wg. mnie maluch ze zwyklym sercem to troszke za malo Bardziej wole tuning mechaniczny niz optyczny. Dobrze ze jest nisko i szeroko - za to plus.
Pozdr.

Cytat:
2005-08-28 01:45:52, zoom pisze:
Tez widzialem Cie na drodze. Czemu to lusterko tak ? Bo tak ? I wg. mnie maluch ze zwyklym sercem to troszke za malo Bardziej wole tuning mechaniczny niz optyczny. Dobrze ze jest nisko i szeroko - za to plus. Pozdr.

No zoom dobrze powiedziane mechaniczny rulezz

Czego lusterko tak wysoko? Bo jak jest w zalecanym miejscu to nic nie widze na lewo od słupka. Nie raz zdarzylo mi sie że ktoś tam własnie jechał i go nie widziałem.

W silnik malucha postanowiłem się nie pchać tylko uzbierać funduszy na inne autko i tam rozbidować tzw. serce.

zadales pytanie czy znajdzie sie dla ciebie miejsce w naszych szeregach? otoz panie naitop zobaczymy bo musze cie uprzedzic ze to nie jest takie proste... najsampierw musisz byc spoko koles a tego jeszcze chyba nikt nie wie ... po drugie to jest szerek zasad ktorymi musimy sie kierowac i ktore jeszcze trzeba usprawnic i okreslic .... taka to jest sytuacja i na dzien dzisiejszy trudno jest odpowiedziec na twoje pytanie jednoznacznie... pozyjemy zobaczymy a jesli chodzi o warszawke albo cos innego i tym hot rod to z innym silnikiem bedzie to zajebiste autko ... do tego jeszcze lakier i ofpowiednia zawiecha z felami i masz hamerykanina konkretnego... tylko wychacz konkretny silnik... pozdro
ps... w sumie to nie wiem czy powinienem wypowiadac sie na ten temat

Cytat:
2005-08-29 13:00:49, grzechotnik pisze:
zadales pytanie czy znajdzie sie dla ciebie miejsce w naszych szeregach? otoz panie naitop zobaczymy bo musze cie uprzedzic ze to nie jest takie proste... najsampierw musisz byc spoko koles a tego jeszcze chyba nikt nie wie ... po drugie to jest szerek zasad ktorymi musimy sie kierowac i ktore jeszcze trzeba usprawnic i okreslic .... taka to jest sytuacja i na dzien dzisiejszy trudno jest odpowiedziec na twoje pytanie jednoznacznie... pozyjemy zobaczymy a jesli chodzi o warszawke albo cos innego i tym hot rod to z innym silnikiem bedzie to zajebiste autko ... do tego jeszcze lakier i ofpowiednia zawiecha z felami i masz hamerykanina konkretnego... tylko wychacz konkretny silnik... pozdro ps... w sumie to nie wiem czy powinienem wypowiadac sie na ten temat

Tak się składa że z Tobą i z wieloma z Klubu się znam. A co do Warszawki to sądze że za jakiś miesiac będzie już stała w garażu (jeszcze orginał) + silnik HEMI pojemnośc nieznana.

Cytat:
2005-08-29 18:43:11, naitop pisze:
Tak się składa że z Tobą i z wieloma z Klubu się znam. A co do Warszawki to sądze że za jakiś miesiac będzie już stała w garażu (jeszcze orginał) + silnik HEMI pojemnośc nieznana.

Plany ambitne. Powodzenia.

Ja myslalem na wolga Czarny metalic w srodku skura czerwona zawiecha fele chromowane itd. i fajna muza to podstawa

Naitop, a masz juz przyszykowane trzy worki pieniedzy, czy dopiero zamierzasz napasc na bank ? Otrzasnijcie sie Panowie juz koniec wakacji, pora wracac do rzeczywistosci

Cztery worki.

Cytat:
2005-08-30 19:35:26, tomeQ_ pisze:
Naitop, a masz juz przyszykowane trzy worki pieniedzy, czy dopiero zamierzasz napasc na bank ? Otrzasnijcie sie Panowie juz koniec wakacji, pora wracac do rzeczywistosci

No skoro masz juz cztery worki to nawet na jakies stylowe alusy wystarczy i stroker kit pewnie Jak wyjedzie na ulice stalowej bede bardzo ucieszony, do tego czasu mysle o tych workach

Soprzeda malca , astreke i meiszkanie i kto wie

Cytat:
2005-08-30 20:32:39, CZUCZU pisze:
Soprzeda malca , astreke i meiszkanie i kto wie

........nerke i kredyty w bankach to może już starczy

[ wiadomość edytowana przez: Grochu15 dnia 2005-08-30 20:41:33 ]

Biedne macie grypsy.

Oj naitop naitop ja cie znam.
wiem ze jak sie uprzesz dasz rade ale na to co piszesz trzeba kilkadziesiat tysiecy...