[PONY] Złącze elastyczne w układzie wydechowym

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Mam dziurawe złącze elastyczne w układzie wydechowym.
W warsztacie gość powiedział że mi wspawa nowe za 50zł, ale samo złącze kosztuje 90-130zł
Znalazłem na allegro gościa, który sprzedaje takie złącza, ale nie wiem jakie wymiary, a sam nie mam jak sprawdzić.

złącza elastyczne na allegro

Proszę o pomoc.

no nie bardzo wiem jak ci pomóc możemy? ktoś ma zapisane wymiary złącza??? wejdź sobie pod auto i zwymiaruj to będziesz wiedział albo poszukaj kolesia co robi wydechy i sam ma złacza, ja w stolicy za 100 zrobiłem (robota plus materiały )

Cytat:
2005-06-24 13:03:58, Schwester pisze:
Witam! Mam dziurawe złącze elastyczne w układzie wydechowym. W warsztacie gość powiedział że mi wspawa nowe za 50zł, ale samo złącze kosztuje 90-130zł

Coś chyba nie tak jest z tymi cenami. Niedawo, jakieś 2 miesiące temu pytałem się w sklepie o łącznik elastyczny układu wydechowego i podali mi cenę od 15 do 30zł. Sprawdź w kilku firmach ile to kosztuje.

Wymieniałem tę część w Warszawie, robocizna kosztowała 40zł a sama część ok.60zł
ale mozliwe ze mnie nabrali i da sie to taniej kupic
co do wymiarów to niestety nie pamietam

Sam niedawno tego szukałem. W pobliskim sklepie mają różne wymiary, ceny średnio 40zł. "A do niektórych aut to i 60-70 mogą kosztować" jak się sprzedawca wyraził . Ostatecznie jednak się zdecydowałem na wymianę całego tłumika pierwszego wydechu i w sieci znalazłem aluminiowany cena 200 zł, 2 lata gwarancji.

Okazało się, że dokłądne wymiary nie są istotne, liczy się głównie średnica, ponieważ całe łącze jest i tak wspawane na rurce.

Ale mam teraz cichutkie autko....