Słabo na starcie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
bmw 520 94 rok, chce ruszyc z kopyta wciskam gaz puszczam sprzeglo ale zamiast spodziewanego pisku opon mam szarpniecie, obroty w dol i dopiero powoli przyspiesza. gdy ruszam spokojnie tonie ma problemu.

co to moze byc?

a co sie dzieję z obrotami silnika kiedy wciskasz gaz i puszczasz sprzęgło?

Cytat:
2005-06-16 14:31:13, michalwac pisze:
bmw 520 94 rok, chce ruszyc z kopyta wciskam gaz puszczam sprzeglo ale zamiast spodziewanego pisku opon mam szarpniecie, obroty w dol i dopiero powoli przyspiesza. gdy ruszam spokojnie tonie ma problemu. co to moze byc?

A może masz ASR??

obroty spadaja, ASR to chyba nie, dodam, ze samochod mam od 2 tygodni i przed wizyta u mechanika (wymiana oleju, pompy wodnej, termostatu, filtra powietrza) ruszala z piskiem opon elegancko a teraz robi mi wstyd na swiatlach....

Cytat:
ASR to chyba nie

więc się upewnij. znany jest przypadek jednego z naszych kolegów kiedy to nasiłował się żeby jakiegoś bączka wywinąć z włączonym asr
pozdrawiam

nie mialem asr i watpie zeby mechanik zrobil mi niespodzianke i zalozyl

Cytat:
2005-06-16 14:43:09, michalwac pisze:
obroty spadaja, ASR to chyba nie, dodam, ze samochod mam od 2 tygodni i przed wizyta u mechanika (wymiana oleju, pompy wodnej, termostatu, filtra powietrza) ruszala z piskiem opon elegancko a teraz robi mi wstyd na swiatlach....

Hmm trudno coś przy takich czynnościach zepsuć, a może coś Ci podmienili!?!? - jakąś część??

Cytat:
2005-06-16 14:51:35, MARCIN_RADOM pisze:
więc się upewnij. znany jest przypadek jednego z naszych kolegów kiedy to nasiłował się żeby jakiegoś bączka wywinąć z włączonym asr pozdrawiam

dodajmy, że mu nie wyszło i dodajmy że ten nasz kolega ma 286KM i 4.0l silnik pozdrawiam naszego kolege...

Mam podobnie, tyle że u mnie jest to tak jakby losowe: raz rusza normalnie jak powinien, a czasami tak jakby mu mocy brakowało żeby zakręcić kołami. I też zrobiło mi się to po wymianie oleju, filtrow, świec i przewodów(te dwa ostatnie to już chyba później wymieniałem, ale nie pamiętam dokładnie). Dzieje się to i na gazie i na benzynie.

Na pewno nie mam ASR..

panowei powiedzcie co to jest asr bo ja nie mam pojęcia

Cytat:
2005-06-16 16:01:01, draiwer5 pisze:
panowei powiedzcie co to jest asr bo ja nie mam pojęcia

Układ, który zapobiega poslizgowi kół napędzanych przy ruszaniu. pzdr

Cytat:
2005-06-16 15:21:38, Jeztom pisze:
dodajmy, że mu nie wyszło i dodajmy że ten nasz kolega ma 286KM i 4.0l silnik pozdrawiam naszego kolege...

2 lipca kolega juz napewno nie zapomni o wylączeniu ASR

[ wiadomość edytowana przez: Aldik dnia 2005-06-16 16:21:00 ]

Cytat:
2005-06-16 16:15:08, Aldik pisze:
2 lipca kolega juz napewno nie zapomni o wylączeniu ASR [ wiadomość edytowana przez: Aldik dnia 2005-06-16 16:21:00 ]

juz o tym myślałem i napewno koledze temu bym to przypomniał, chciałbym zobaczyć jak E38 lata bokiem, oooppps wygadałem się...

Cytat:
Na pewno nie mam ASR..

napewno bo w BMW to sie nazywa ASC chyba że masz Merca to ASR którego nieda się nawet wyłączyć, bo nawet odpinając sterownik włącza się tryb awaryjny i moc silnika jest dławiona jest o ok30%

Cytat:
2005-06-16 16:55:29, Jeztom pisze:
juz o tym myślałem i napewno koledze temu bym to przypomniał, chciałbym zobaczyć jak E38 lata bokiem, oooppps wygadałem się...

To aż takie atrakcje się zapowiadają???

Cytat:
2005-06-17 11:22:35, luke26dg pisze:
To aż takie atrakcje się zapowiadają???

wtedy się nie zapowiadały a były. Tam gdzie będzie grill jest fajny duży plac. Można wiele robić... pzdr

PS: A własciciel wspomnianej E38 musi sie zrehabilitować za wcześniejsze niepowodzenie i podpuszczanie mojego biednego dieselka...

[ wiadomość edytowana przez: Jeztom dnia 2005-06-17 11:42:50 ]

heyah... a gdzie będzie grill... bo znam trochę Katowice... no i muszę jak najbliżej nocleg sobie załatwić...

Cytat:
2005-06-17 12:00:56, gizmo pisze:
heyah... a gdzie będzie grill... bo znam trochę Katowice... no i muszę jak najbliżej nocleg sobie załatwić...

a po co Ci nocleg? To jest taki spocik, który zacznie się o godzinie popołudniowej(późniejszej) czyli pogadamy, pogrillujemy i spadamy do domów . Ale oczywiście jeżeli chcesz nocleg to nie ma sprawy, twoja decyzja. Grill będzie w okolicach 3-ech stawów, Aldik dokładnie napisze jak będzie na forum. pzdr

PS: Dalej na temat spotu pisz w odpowiednim temacie juz istniejącym.

[ wiadomość edytowana przez: Jeztom dnia 2005-06-17 12:05:21 ]

Cytat:
2005-06-17 11:42:01, Jeztom pisze:
wtedy się nie zapowiadały a były. Tam gdzie będzie grill jest fajny duży plac. Można wiele robić... pzdr PS: A własciciel wspomnianej E38 musi sie zrehabilitować za wcześniejsze niepowodzenie i podpuszczanie mojego biednego dieselka... [ wiadomość edytowana przez: Jeztom dnia 2005-06-17 11:42:50 ]

no 286 koniuszy to jest MOC!!! nie to co moje 211