Pierścienie na spręzyny amortyzatorów...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam ponownie
W związku z tym, że zauważyłem pewną zależność... zamieszczam tutaj moje pytanie dotyczące właśnie pierścieni gumowo kauczukowych... czy one rzeczywiście pomagaja? i polepszają warunki jazdy?
P.S. Napisalem to jeszcze raz gdyz jak ktos pisze w temacie wolnym tego typu pytania to jest tam zbyt male zainteresowanie
POZDRAWIAM

witam ja zalozylem te gumy ze wzgledu na felgi... poniewaz byly bardzo odsadzone i opony ocieraly mi o ranty blotnika zalozylem trzy sztuki na jedna strone z(tylu)i moja betka stala sie duzo stabilniejsza i o wiele twardsza wiec wydaje mi sie ze jednak tanim kosztem cos mozna zdzialac

kolega tez zalozyl do passata B5 gdzie amorki sa juz w stanie oplakanym i na tych gumkach jeszcze troszke pojezdzi autko stalo sie znow strabilniejsze

pozdrawiam

Cytat:
2005-06-21 11:47:46, Ghost_24 pisze:
witam ja zalozylem te gumy ze wzgledu na felgi... poniewaz byly bardzo odsadzone i opony ocieraly mi o ranty blotnika zalozylem trzy sztuki na jedna strone z(tylu)i moja betka stala sie duzo stabilniejsza i o wiele twardsza wiec wydaje mi sie ze jednak tanim kosztem cos mozna zdzialac kolega tez zalozyl do passata B5 gdzie amorki sa juz w stanie oplakanym i na tych gumkach jeszcze troszke pojezdzi autko stalo sie znow strabilniejsze pozdrawiam

coś napewno dają ale w sytuacjach, gdzie np. są wyj..ne amory, czy auto dźwiga duże cięzary, lub ma za duży skok na odsadzenie felgi, ale jeżeli jest wszystko sprawne i dobrze dobrane to nic poza utwardzeniem nie dadzą, a juz napewno nie dadzą żadnej ochrony amortyzarora. pzdr

daja ochrone amortyzatorowi pod tym wzgledem ze zmniejszaja jego skok,ale to ciagnie za soba konsekwencje czestrzego zagladania do elementow zawieszenia gdyz zmniejsza sie amortyzacja...

Cytat:
2005-06-21 12:07:36, Ghost_24 pisze:
daja ochrone amortyzatorowi pod tym wzgledem ze zmniejszaja jego skok,ale to ciagnie za soba konsekwencje czestrzego zagladania do elementow zawieszenia gdyz zmniejsza sie amortyzacja...

własnie o to mi chodzi, żadna to rewelacja nie jest, a tak nawiasem to zmienia się tez komfort resorowania. Ja te gumy mam bo miałem, ale sam nie założyłbym, bo nie mam takiej potrzeby... pzdr

Odradzam! Zawieszenie BMW jest tak zestrojone że nie ma potrzeby mu pomagac gumami! Ja miałem i szybko je wyciągałem bo sie dziwne rzeczy zaczeły dziać..
pzdr