MotoNews.pl

Immobilizer a pogoda!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam takie pytanko:
Kolezanka prosi mnie zebym zobaczyl co sie dzieje ze autkiem bo od pewnego czasu ma problem z immobilizer'em. Wyglada to tak ze po przekreceniu licznika alarm daje takie krutkie "pip" i to na tyle z jego strony .... autko nawet nie mysli o tym zeby zapalic....

U nas tu bardzo deszczowo no i ona mi mowila ze mniala te problemy tez wczesniej podczas deszczowych dni tylko z czasem to zaczynalo znowu dzialac a teraz nie.

Jak na to poradzic?

momo braku jasnych powodów takie cuś dziesje się po opadach atmofferycznych raczej obfitszych......moze kapać woda na ptrzewodzikui w komorze np Tjmdm coś na ten temat moze powiedzieć

Cytat:
Tjmdm coś na ten temat moze powiedzieć

hmmm no nie za bardzo...owszem, świrowała mi dioda od imo ale tylko dioda...autko zapalało bez problemu...ja szukałbym jakiegoś zwarcia; zawilgocone przewodziki itd...ale z tym wolałbym udać się do jakiegoś dobrego elektronika...jakiś czas temu dioda znów zaczeła świrować, stało się to po tym jak grzebałem przy przekładni ale teraz znów wszystko wróciło do normy

No hej to znowu ja (po raz drugi dizisja bo chyba moja wiadomsoci sie gdzies zgubila po drodze :| )

Tak wiec odpaalem ten autko no i zauwazylem ze jak przekrecilem kluczkyk do pierwszej pozycji to tak alarm wydawal dziwny blizej nie okreslony dziwk a jak anstpenie przekrecilem do konca to tak jak by alram dzialal tylklo bardzo po cichy .... takwiec skoro ta koleznka jezdzila po kaluzach mysle ze chlapnelo alarm od spodu i bylo jakie spiecie chwilowe. Tak wiec mysle zeby ten alarm odalczyc calkowiec tylko sie zastanwiam czy to jest kwestia wyrawani kabelka czy trzeba zrobic jakies obejcsie i jak to zrobic?

THNX

Hejo

To podpowie ktos co i jak zrobic z tym alaremem zeby nie zepsuc niczego?
PLEASE

THNX