| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
eqs HF MEMBER Accent Żarów | 2005-06-24 09:48:45 hmmm jezeli podobny silnik jak w acc to chyba w predkosci 90 km/h jest najmniejsze spalanie i najbardziej ekonomiczna jazda do 110 chyba bo pozniej sie zaczyna opor powietrza a ogolnie to nie wiem podrecznikowo sie przyjmuje ze jazda na biegu od 2-3 tys obr. jest najbardziej ekonomiczna. Niech wypowie sie ktos z takim autkiem i bardziej doswiadczony |
MarekFe Hyundai Getz Kielce | 2005-06-25 23:22:48 Witam.
Jestem zupełnie nowy na forum ale od razu zabrałem się za czytanie takich tematów. Mam Getza juz jakieś 4 miesiące i zauważyłem że czy "cisne" czy nie to pali mi ok 6,5 do 7 literków. Jeżdże codziennie do pracy (w zasadzie tylko po mieście). Na początku jeździłem nie przekraczając ok 3tys obr/min , a ostani miesiąc pozwalam sobie na 4,5 tyś dość często. Wzwyżki w spalaniu nie odczułem praktycznie żadnej. Może to jedna z cech tego silnika... ??? Pozdrawiam |
eqs HF MEMBER Accent Żarów | 2005-06-26 00:49:22
Moze taki wir w baku ze wskazowka nie zdazyla opadac
a tak powaznie to dziwne ale jezeli wkrecasz go moze nie gwaltownie na takie obroty |
kogut69 warszawa | 2005-06-26 20:57:11 Mi jak jeszcze jezdzilem na benzynie spalal po miescie 8 moj rekord to 7,2 ale ja za czesto wkrecam go powyzej 5 tysiecy no i czasem na 3 mam ze 120 wiec to moze dla tego! ![]() |