Pomocy wentylatory !!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich,i od razu pytanko,nie działają mi dwa duże wentylatory,gdzie szukać jakiś przekaźników lub czegoś innego żeby działały.Strasznie się grzeje prawie do 100 st. C. Koledzy !!!

Cytat:
gdzie szukać jakiś przekaźników lub czegoś innego żeby działały.

po pierwsze ARCHIWUM
po drugie, mała wskazówka, sprawdź bezpieczniki - od tych wentylatorów jest taki zaj..ty bezpiecznik, w tej puszce pod maską od strony kierowcy

JAKA JEST JEGO WARTOŚĆ ? NIBY SPRAWDZAŁEM I WSZYSTKIE KTÓRE TAM SĄ SĄ OK,KTÓRY TO DOKŁADNIE JEST

micha: miałem ten sam problem w zeszłe wakacje.

Jak otworzysz klapkę od bezpieczników na masz tam schemat, który jest do czego. Napewno będziesz miał symbol wentylatora - numeru niestety nie pamiętam..
Jeśli bezpieczniki masz/będziesz miał ok a wentylator dalej nie będzie chodził to znaczy że padł silnik - najprawdopodobniej łożyska szlag trafił.

Jeśli będziesz miał jakieś pytania to wal na priv - chętnie pomogę. W sumie nie jest to trudna sparaw.

Pozdr
Grande

Cytat:
Jak otworzysz klapkę od bezpieczników na masz tam schemat

tyle, że my mówimy o dwóch różnych miejscach, ty o tym w kabinie, ja o tym pod maską i tu i tu jest bezpiecznik od wentylatorów, założyłem, że kolega te bezpieczniki w standardowym miejscu sprawdził, a w tym miejscu pod maską nie ma rozpiski, ale było to już poruszane razem ze zdjęciem a mi się nie chce szukać i niech się kolega trochę wysili.

Tu masz namiary na najlepszych mechaników od Omeg w Głogowie
Mechanik Krzyś powinien wiedzieć w ciemno.

W Głogowie (Dolnośląskie) polecam:
1- "Auto Plus" geometria kół i naprawy zawieszeń
ul. Rzemieślnicza 10 tel. (76)835 64 20 Bardzo solidna firma. Ceny rozsądne. Naprawi od wahaczy począwszy na hamulcach kończąc, a przy okazji można zmienić i wyważyć koła, kupić opony. Miałem coś skopane ze zbieżnością. Ściągało samochód w jedną stronę, po ustawieniu w drugą i tak w kółko. Poprzedni właściciel też z tym walczył. W ASO i u innych nie potrafili sobie poradzić. W Auto Plus rozwiązał problem przy pierwszym podejściu! I teraz jestem stałym klientem. Zawieszenie Omegi nie stanowi u Niego problemu.

2- "Mechanik Krzyś" Głogów-Serby tel (76)833 14 58,
kom. 603566280. Wysokiej klasy specjalista od Opla i nie tylko.
U niego nie ma "niemożliwe", a na Omegach zna się jak mało kto.
Nie będę się rozpisywał. Krzyś do Omegi podchodzi z "zawiązanymi oczami"...

3- Firma "DAYTONA" ul. Końcowa (komin) tel. 509240738.
Pranie tapicerki, renowacja lakieru, konserwacja podwozia.
Samochód odebrałem pachnący i błyszczący.
Prowadzi też wypożyczalnię i produkcję przyczep.
A ceny? Miłe zaskoczenie... i żadnych fuszerek.
Przy większej robocie odwiezie do domu i przywiezie po odbiór (w Głogowie ).

Wszystkich polecam w ciemno. Ani razu się nie zawiodłem na ich
jakości usług. To sympatyczni i solidni ludzie.

Dzięki za pomoc. Wczoraj zabrałem się dokladnie za wentylatory i stwierdziłem, że chodzi tylko jeden ten lewy i załącza się powyżej 97 st.C. Drugi niestety martwy,sprawdziłem obraca sie lekko, czyli chyba nie łożysko.Pytanko czy powinny załączać się obydwa na raz?

Zadzwoń albo podjedź do Auto Plus. On ma Omegę TD to będzie wiedział. Kierunek na Rudną, skręć koło myjni na bazę MPK i zaraz w prawo i prosto.

Dzięki