Jak sie dobrać do akumulatora w e34 2.0 24V

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, wybaczcie moje lamerskie pytanie ale od paru dni dolączylem do grona szczęśliwych klientów stacji benzynowych. (BMW E34 2.0 24V). Z ciekawości ostatnio wpadlem na pomysl aby poszukać akumulator. Doszedlem do wniosku iż musi on być pod tylnia kanapa. Powiedzcie mi tylko jak sie do niego dobrać bo nie chce nic polamać ani porwać. Pozatym coś mi stuka przy puszczaniu sprzęgla. Stuk dochodzi z okolicy tylniego mostu. Co to może byc? Coś drogiego??
Pozdrawiam, ide pojezdzic.

Kanape mocno szarpnij od przodu siedziska nic nie połamiesz zatrzaski sa metalowe. A stukać może łącznik gumowy na wale lub tylna belka o podłoge, tez gumy wywalone na to chorują wszystkie E34 i nie tylko

Cytat:
2005-07-01 15:58:14, server pisze:
Witam, wybaczcie moje lamerskie pytanie ale od paru dni dolączylem do grona szczęśliwych klientów stacji benzynowych. (BMW E34 2.0 24V). Z ciekawości ostatnio wpadlem na pomysl aby poszukać akumulator. Doszedlem do wniosku iż musi on być pod tylnia kanapa. Powiedzcie mi tylko jak sie do niego dobrać bo nie chce nic polamać ani porwać. Pozatym coś mi stuka przy puszczaniu sprzęgla. Stuk dochodzi z okolicy tylniego mostu. Co to może byc? Coś drogiego?? Pozdrawiam, ide pojezdzic.

Złap za kanape od przedniej strony i mocno pociągnij do góry. Chyba że akuś masz w bagażniku - hmm teraz już sam nie wiem, wtedy jest za prawą ścianką hmm chociaż w niektórych był za lewą
Co to stuku to pewnie jakiś grzyżak na wale, ale na odległość trudno ocenić.

Napewno jest pod kanapą jak podniesiesz kanapę musisz jeszcze podnieść wykładzinę.