WALEK ROZRZADU

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Siemanko.Mam pytanko.Czy oddajac walek do regeneracji mozna byc pewnim fachowej roboty?Czy lepiej kupic na szrocie urzywany?A wogule czy ta regeneracja sie kalkuluje,moze taniej jest wlasnie kupic walek urzywany?

Cytat:
2005-10-17 13:43:13, jarek270582 pisze:
Siemanko.Mam pytanko.Czy oddajac walek do regeneracji mozna byc pewnim fachowej roboty?Czy lepiej kupic na szrocie urzywany?A wogule czy ta regeneracja sie kalkuluje,moze taniej jest wlasnie kupic walek urzywany?

szkoda, że nie piszesz do jakiego silnika, bo napewno to ma jakieś znaczenie. Fachowa robota? Tego nigdy nie możesz być pewnym....

Chodzi o walek do silnika 1.8 BMW E30 Starego modelu.

Cytat:
2005-10-17 15:28:46, jarek270582 pisze:
Chodzi o walek do silnika 1.8 BMW E30 Starego modelu.

pewnie chodzi o m40 a walek do niego kosztuje nowy kolo 400zl wiec nie wiem czy warto sie bawic w regeneracje albo uzywane

Ponoc jest to silnik M10 ale taki tylko ktos powiedzial.Jest to stary model silnika.Pozatym jest to 316i z montowanym orginalnie tym silnikiem .widzialem podobny silnik w rekinie 316 tylko byl na gazniku.

Cytat:
2005-10-17 19:54:54, jarek270582 pisze:
Ponoc jest to silnik M10 ale taki tylko ktos powiedzial.Jest to stary model silnika.Pozatym jest to 316i z montowanym orginalnie tym silnikiem .widzialem podobny silnik w rekinie 316 tylko byl na gazniku.

ceny pewnie podobne będą.

A czy walki starego modelu i nowego silnika sa inne?.Jak sie dowiadywalem na szroci to pytali o sama pojemnosc?

Cytat:
A czy walki starego modelu i nowego silnika sa inne?.

Tak niestety są inne. Tak wygląda wałek z M10 a tak z M40
Cytat:
na szroci to pytali o sama pojemnosc?

To nie dobrze, bo powinni spytać o model silnika a nie pojemność. 1.6 i 1.8 ma taki sam wałek ale TYLKO w tym samym modelu silnika.
Pozdrawiam

Wielkie dzieki.POzdrawiam