Stuka przekładnia - luz z lewej?????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

stuka mi w przekłandni i mam luz na lewym kole...

całe zawieszenie i drżąki sprawdzone, przekładnia nie cieknie..

podobno trzeba coś tam w środku zregenerować???

Koszty 1000- 1400zł mnie zaskoczyły

pomocy!!!!!!

WARSZTAT W POZNANIU??? DOBRY??? PROSZĘ O ADRESIK

pozr

Tomek

.. hmmm ... podejżana sprawa ... ajkbyś mial wysypaną przekładnie to i lewe i prawe koło by latało .... ... ja bym podjechał jeszcze do innego mechaniora ... niech dokładnie sprawdzi drążek kierowniczy i końcówke drążka kierowniczego .....

mam to samu u siebie.. bede 3 raz dzis rozbieral przekladnie.....
wymien sobie:
lozysko toczne dociskowe- 12zl
sprezynka dociskowa- 6zl
lozysko dolne- 19zl
lozysko gorne- nie wiem ile kosztuje
i plastik z prawej- 53zl
sam sobie naprawisz
calosc jak skrecisz sroba regulacyjna docisku listwy do zebatki, powinien luz zniknac.
pozdr.

Ja mam ten sam problem z przekladnia ze wspomaganiem w swoim essim. Wszedzie mi mowia, ze najlepiej wymienic ja na nowa (oczywiscie zadnych czesci do przekladni nie prowadza ). Czy ktos moze polecic mi speca w Toruniu badz w okolicach, ktory podjalby sie regeneracji?

A tak przy okazji - czy ktos moze wie, w jaki sposob mozna zdjac oslone zebatki od strony kierowcy (chodzi mi o ten element konczacy obudowe, z ktorego wystaje zebatka)? Czy mozna ta operacje wykonac bez wyjmowania przekladni?

Cytat:
2005-04-30 12:17:14, liked pisze:
mam to samu u siebie.. bede 3 raz dzis rozbieral przekladnie..... wymien sobie: lozysko toczne dociskowe- 12zl sprezynka dociskowa- 6zl lozysko dolne- 19zl lozysko gorne- nie wiem ile kosztuje i plastik z prawej- 53zl sam sobie naprawisz calosc jak skrecisz sroba regulacyjna docisku listwy do zebatki, powinien luz zniknac. pozdr.

O jakiej piszesz przekładni ? bez wspomagania ? bo nie w temacie jestem ....

gm,

koło Torunia, to w Lubiczu jest taki zakład, który specjalizuje się w przekładniach: Hydrosystem - Lubicz. Nie wiem jak robią i za ile. Po prostu sam wymieniam teraz przekłanie na używaną, a jak szukałem w sieci, to znalazłem ich namiary.

Pozdrawiam,

Kozak