MotoNews.pl

Nowy ATOS

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Najnowsze wydanie Atosa jest oficjalnie niedostępne w Polsce, a to całkiem zgrabne autko
No ale jednak ktoś się uparł i ma

No nie!!! Widać są więksi fani Hyundaia niż ja... skoro Atoska sprowadzają.
Jest on dostępny prawie w całej Europie zachodniej (we Włoszech jeździ ich bardzo, bardzo dużo).
Jakieś 3 miesiące temu, jak byłem w salonie Hyundaia, jeden ze sprzedawców mówił, że Hyundai może wprowadzi go w sierpniu albo wrzesniu - ale czy to prawda Jeśliby został wprowadzony, cena byłaby niższa od Getza i stałby się wielką konkurencją Sparka, Pandy i trojaczków (chociaż one są malutkie). Jak już się rozpisałem to zaznaczę, że ten prime jest większy od poprzednika.
Wymiary starego Prime: dł x szer x wys: 3495 x 1495 x 1580
Nowy odpowiednio: 3565 x 1525 x 1570
no i dostępny jest z silniczkami 1.0 i 1.1.

super samochodzik.zebym wiedzial ze to beda do nas sprowadzac to napewno bym sobie takiego kupil.

Hmmm Podobny do takiej malej KIA szcegolnie ten grill

Do Picanto? Na żywo raczej nie przywodzi na myśl tego skojarzenia No i ma nieco inne proporcje, jest wyższy i węższy.

widzialem tylko raz dlatego moze takie skojarzenie

[ wiadomość edytowana przez: eqs dnia 2005-06-24 11:31:54 ]

Nie zapominajmy, że Kia należy do Hyundaia. A co jest z Tucsonem i Sportagiem. Dwa prawie identyczne samochody... zresztą prawie wszystkie sa do siebie podobne Rio chyba tez leży na tej samej płycie co Accent itd. itd.

dziś tego nowego Atosa widziałem w Cz-wie na tutejszych blachach więc zastanawiam sie czy nie jest on znowu w ofercie polskich dealerów

P.S.

nie dawno otworzyli w koncu u mnie Dealera i ASO Hyundaia

tylko koła takie malutkie hyundai musi to zmienic, ciekawe jak w środku wygjąda