Uszlachetniacz paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Słuchajcie

Co sadzicie o uszlachetniaczu do paliwa który czyści zawory, wtryskiwacze, zwieksza moc silnika, obniża spalanie itd itd popristu wypas (opis z naklejki)- . Koszt jest niski bo od 10 zł do ok 30 zł (takie widziałem).

Wlasnie... tez mi wpadl w oko taki ostatnio... Czy takie dziwactwa nie zaszkodza naszym bawarkom?
POZDRAWIAM

Cytat:
2005-06-07 17:58:37, Wielebny pisze:
Słuchajcie Co sadzicie o uszlachetniaczu do paliwa który czyści zawory, wtryskiwacze, zwieksza moc silnika, obniża spalanie itd itd popristu wypas (opis z naklejki)- . Koszt jest niski bo od 10 zł do ok 30 zł (takie widziałem).

nie znam sie ale "działanie" pewnie podobne do tych popularnych magnetyzerów

Wlej pól litra spirytusy, koszt taki sam a efekt znacznie lepszy hahah

Tylko nie wlewajcie ruskiego bo on nawet ludzi wykańcza

Uszlachetniacz dobra sprawa mi przy diagnostyce poprzedniego auta kazali zalać STP ale koniecznie w białej butelce bo ten w czarnej ponoć jest gorszy.

dobra spraw zwłaszcza przy gazie bo paliwo tak szybko sie nie starzeje

Ale daje to coś mocy?? Bo wiecie 10 zł w miesiącu na to aby mi silnik lepiej działał to chyba nie duży pieniądz.

Mocy to pewnie nie daje, ale czyści cały układ paliwowy itd. powiem tak zaszkodzić nie zaszkodzi ale może pomóc więc warto zainwestować

taki sam efekt będzie jak czsem do paliwa dolejesz denaturatu

oczywiście przez chlebek

Cytat:
2005-06-07 23:48:36, VANOS pisze:
oczywiście przez chlebek

albo bułeczke

Dleczego wlasnie przez chlebek albo buleczke? Czy sie po prostu nabiacie?

Po prostu w niektórych kręgach , nazwijmy to ludzkich , tak "uszlachetniony" denaturat uważany jest za eliksir wieczności i młodości- oczywiście po jego wielokrotnym spożyciu dogębnym. Czy juz kumasz ?

Witam
Rozmawialem z mechanikiem... powiedzial ze nie poleca roznego rodzaju uszlachetniaczy do oleju lub paliwa gdyz one bardzie szkodza niz pomagaja... mowi ze rozpuszczaja wszystkie uszczelki w silniku i potem sa problemy... Czy to prawda? Czy bez problemu moge lac je do mojej bawarki?
POZDRAWIAM

no powiedzieli ci przeciesz chłopaki przez chlebek

Dobre!
A tak na powaznie?

Biały STP jest dobry. Tzn. można go stosować bo oczyszcza on silnik, usuwa jakąś część nagaru. Jednak ciągłe stosowanie nie ma sensu lepiej poprostu stosować lepsze paliwo.
Te 10zł , które masz wydać na jakiś uszlachetniacz wydaj na lepsze paliwo. Bo głównym zadaniem uszlachetniaczy jest oczyszczanie silnika, ale napewno nie wzrost mocy.
To co zawiera STP za 10 - 20zł zawiera również dobre paliwo z firmowej stacji. Więc ja wole tankować "98" oktanowe paliwo na stacji BP, Schel, Statoil niż kupować te preparaty, które nadają sie tylko wtedy gdy jesteśmy zmuszeni nalać paliwo na niepewnej stacji.

Acha i nie liczcie na wzrost mocy - bo to jest poprostu tylko chwyt reklamowy. No i nie ma szans żeby z silnika np. 100KM poprzez wlanie STP uzyskać 20KM więcej Podobnie jest z paliwami o wyższej liczbie oktanowej, która spowalnia spalanie i powoduje, że silnik pracuje łagodniej (bez spalania detonacyjnego), ale niestety "zwykły silnik" nigdy poprzez samo paliwo nie będzie miał więcej mocy.