Sonata automat

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problem.mam sonate automat i cos mi nie dziala.na poczatek napisze ze auto rok stalo w garazu bo skrzynia byla zepsuta.po roku dostalem spalona czesc(tarcze z pierwszego biegu) i cos nie chodzilo tzn. auto jezdzilo ale obroty wariowaly.w serwisie powiedzieli ze jest to komputer.znajomy elektronik zobaczyl go i przelutowal widoczne uszkodzenia na nowe.jednak auto dalej ma jakies opoznienia z wbijaniem 1 biegu.ja jej wrzuce D a ona wbije go z opoznieniem,a czasem trzeba troche pokombinowac z gazem zeby wskoczyl bieg.tak samo jest jak jade a chce wyprzedzac i mu depne do dechy to on zamiast zredukowac to wbija luz.tak jakby nie umial wbic biegu.i czasem potrafi zgasnac jak ma wbity bieg.poradzcie cos!!!!sorki za rozpisanie.

p.s moze to byc dalej komputer czy raczej cos w skrzyni??

Takiej usterki nie sposób zdiagnozować bez podłączenia pod urządzenie testujące.

wlasnie w tym jest problem.w serwisie hyundaia w studzienicach podlaczyli mi go pod komputer i nawet nie wykrylo ze ma padniety komputer.potem po wstepnej naprawie kompa nadal pokazywalo ze jest ok a wcale nie jest