Pytanie o boschmanna

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chcialbym dowiedziec sie cos na temat glosnikow firmy boschmann. Czy jest sens pakowac kase w w ten sprzet?? Kusza niezla cena, ale strach sie bac, czy przypadkiem nie beda to pieniadze wyrzucone w bloto.. dzieki z gory za odpowiedz.

ale jaki konkretnie model glosnika, typ glosnika - niskotonowy, srednio, wysoko, czy jakies wspolosiowe ??

chodzilo mi ogolnie o firme Boshmann, natomiast ja zastanawiam sie nad zestawem 3 glosnikow na zwrotnicy, szczegoly TUTAJ , z niewielkiego opisu wynikaloby, ze parametry ma calkiem niezle, jednak jestem ciekaw, jak to jest w rzeczywistosci. Czy nie okaze sie ze glosniki "pierdza" i nic poza charczeniem nie da sie z nich wydobyc. Zaznaczam, iz chce je podlaczyc pod zwykle radyjko Panasonica, a jesli bede zmienial na lepsze radio i dorzuce wzmacniacz, to pewnie i zainwestuje w porzadne glosniki.

Cześć.

Ciężko powiedzieć coś o tym zestawie, ale mi on smierdzi na kilometr, no bo jakim cudem można zrobić dobry zestaw trójdrożny na pasywnych zwrotnicach złożony z 25cm midbassów!!! 13cm średniotonowych i gwizdka w cenie 229zł...a przeciez dystrybutor tez musi na tym zarobić...dla mnie to conajmniej dziwne, a juz napewno wiele mówi o jakości podzespołów wykorzystanych do budowy tych głosników.
Po pierwsze: zobacz jakie sa ceny głosników o średnicy 25cm...średnio, nawet tego samego producenta, a teraz pomnóz razy dwa...i ile wyszło bo napewno wiecej niz 229,- , po drugie: nie daj sie zwieśc tanimi chasłami reklamowymi, jak to w tej aukcji: "Membrana głośników niskotonowych wykonana jest z bardzo dobrej klasy twożywa. Zawieszona jest na miękkiej gumie. Ceka jest wentylowana. Cechy te sprawiają, że z wooferów uzyskujemy bardzo przyjemny, głeboki i dynamiczny bass. W połączeniu z wysokiej klasy głośnikami wysokotonowymi oraz średniotonowymi uzyskujemy bardzo ładny dźwięk. Zestaw ten polecamy bardzo wymagającym użytkownikom. ...szczególnie końcówka zabija...Prawda jest taka że za "zestaw dla wymagających uzytkowników" trzeba wydać od kilku do kilkunastu razy więcej i nie mówie tego żeby sie cwaniaczyć i chwalić jaki to mam wypasiony sprzęt ale po to żebyś zrozumiał że nie warto marnowac kasy.Sam napisałeś że byłby tylko na początek, a później chciałbys go zmienić, ja proponowałbym wstrzymać się ( cierpliwość to bardzo pożądana cech gdy zaczyna sie bawic w Car-Audio ), przemyślec dobrze wydatki i zakupic cos co nie bedzie wymagało późniejszej wymiany a jedynie posłuży jako baza do dalszej rozbudowy.

Pozdrowionka.

OK. Dzieki. mi tez on smierdzial na kilometr... za tak niewiele tak wiele.. to raczej niemozliwe. Zadowole sie narazie jakims basikiem, w sumi mam zestaw glosniczkow w autku, ktory gra calkiem niezle, brakuje mu tylko i wylacznie basu. Pozbieram troche i powoli skompletuje cos porzadnego!!

Widze ża planujesz robić pułke na tył?tak przynajmniej mi sie wydaje.Moja opinia jest taka:widziałem jak gra ten zestaw bo kloaga go kupił jakieś 2 miechy temu-a teraz już chce sprzedać.Ogólnie wygląda całkiem całkiem-ale co do dźwięku-to żadnych rewelacjii!!Jak zwykle opis kwiecisty, barwny moc głośników niesamowita!!-a w rzeczywistości-lipa!!nie pchaj sie w to-bo będziesz żałował-naprawde.już cena mówi sama za siebie.
Tak jak mówili moi przedmówcy-lepiej kup coś czego nie będziesz musiał zmieniać.Ja proponuje dobry zestaw do przednich drzwi.A jeśli chcesz zrobić pułke na tył-trójdrożną-to moge polecić jeden zestawik-mianowicie CANTON'a-jeździłem z tym ponad 2 lata!!dla mnie rewelacja!!pod wzmacniaczem sidnata robił mnóstwo halasu-i dźwięk był bez przebarwiń!!jednym słowem godny polecenia.No ale to już jest wydatek rzędu 1000zł niestety.
POZDRAWIAM.

troszeczke miałem stycznosci ze sprzetem boschmanna ale na ten zestaw sie nie natknolem... Jezeli chodzi o subwoferry i inne glosniki oraz wzmacniacz z którymi miałem stycznosc to prawde mowiac jak za cene ktora kosztowały to grały bardzo dobrze Zadna rewelacja ale dobrze... (napewno lepiej niz np. głosniki Sony X-plod) no i wyglad tego sprzetu budzi respekt, wyglada jakby one były z duzo wyzszej połki sam sie zastanawiam nad wyposazeniem Fiata w sprzet tej firmy bo prawde mowiac za 1200zł juz mozna skompletowac całkiem ładny zestaw Ktroy bedzie wygladał super... tylko najwazniejsze pytanie jak bedzie grał... ale mysle ze jak na duzego fiata to wystarczająco...