Felgi `13 Accent 98

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Może ktoś wie jaki powinien być wymiar alusów ? Może ktoś ma do sprzedania ?
Pozdrawiam

www.alcar.pl/cgi-bin/evoweb.dll/wheels.61EE5035f3162dba6d41783ddc731499ef00556?form=web_frameset

Wejdz sobie na ta stronke w konfigurator, znajdz swoj model auta i tam ci bedzie wszsytko pisac jaki rozmiar, jakie rozstawy jakie opony itd.

[ wiadomość edytowana przez: speedmaster dnia 2005-06-19 13:17:56 ]

no to nie wiem czy ja nie potrafie czy do scoupe maja tylko dwie fele i to 13!!!!!!!!, kur....

W moim Accencie ma założone felgi 15" na 7" szerokości z ET 37 i oponkami 195/50 przód i 205/50 tył i pasują idealnie bez podginania rantów itp.

Radzę odwiedzić konkurencyjny topic "Felgi `13 accent 98" lub inne na forum. Felgi powinny być nie szersze niż 6,5" przy et 42. Alphatom79 mówi że wsadził 7" dla et 37, choć pamiętam jak mierzyłem 7" i et36 to wystawały poza obrys auta. Do do wysokości felgi to sprawa dowolna, pod warunkiem, że znajdziesz odpowiednią oponę. Ja na tyle mam 205/50/15, ale jak będziesz twardy to i 18" przy 30 profilu wsadzisz.

Dziwne, ja mam felgi 7X15 cali ET40 i trochę wystają, będą na sprzedaż jakby ktoś reflektował, jest to model Alutec Kyro cena 650zł ale przy Accencie to trzeba by przednie błotniki wyciagać 1,5 cm bardziej chyba do Lantry albo Sonaty by się nadawały.

W moim Accencie z tyłu felgi nie wystają mi poza obrys karoserii, z przodu wystają ale minimalnie jakies 0,5 cm więc nie jest tak tragicznie

Tyle, że one nie muszą (a nawet nie powinny) wystawać poza obrys, aby trzeć o wewnętrzne nadkola. A że trzeć będą, to masz jak w banku, a piłowanie rantów może nie pomóc (chyba, że zjedziesz je całkowicie).