MotoNews.pl

Silnik 126p 800cm - 80-85 KM

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Znalezione na zurawiowej liście 126p i mam nadzieje, że jeszcze nie było:

http://126p.net/viewtopic.php?p=34969#34969

spojrzcie na avatar mocha na samym dole taki rodzynek wsrod maluchów

hmmm no rzezba ladna ale co do tych 80 km to jestem baaardzo sceptycznie nastawiony. a co do wydatku 2000 pln na takie cos no to hmmm...jakbym sie wybieral faktycznie na starty w HS-750 to moze bym sie skusil...ciekawe jak to jezdzi i czy wogole jezdzi

troche chyba fantazja kogoś poniosła z tymi danymi 200 km/h i 85 km , ale silnik widać że może być naprawde wściekły. Tylko boje się że może trafićw niepowołane ręce, bo kupując taki silnik trzeba mieć więcej niż 2 tys i liczyć się z tym że w każdej chwili coś się może wysrać, i wiedzieć jak później to zrobić a nie biadolićże kupił wiertarke i mu spala tyle a tyle i nie jedzie z dołu i się coś popsuje, to jest typowo wyścigowy motor

Art, to niby jakis typ z wawy sprzedaje... kuffaa a ten co kupuje to tez jakis nieogarniety, teraz mysli ze jest jakis masta i wogole
ale patenty fajne są w tej wiertarce.. zmudna robota ale tez konkretne pieniadze. i tez nie chce mi sie wierzyc w takie osiagi i moc.

Cytat:
2005-06-08 12:00:13, toki pisze:
kuffaa a ten co kupuje to tez jakis nieogarniety, teraz mysli ze jest jakis masta i wogole

Taaaaaa

Znam osobiście osobę, która ma zamiar kupić ten silnik. I gwarantuje ci, że silnik trafi w dobre ręce.

silniczek jest boski ale ta prdkosc 200 cos mi sie niewydaje ale mimoto tego chcialbym taka zabwke!!!pytanie czy p zlozniu wszytko bedzie hulalo

Ale dlaczego te 80 KM niemożliwe jak OBR'owski 650 miał 53KM chyba, nie ?

Cytat:
jakbym sie wybieral faktycznie na starty w HS-750 to moze bym sie skusil...

W HS-750 mozna zalozyc taka glowice i gaznik ale nie cylindry. Chyba zeby ktos wygrzebal jakas homologacje z PZMu ktorej nie ma na liscie FIA (np. gr B).

OD Mariusz126p:
Drogi kolego TOKI nie uwazam sie za jakiegos tam super giga mechanika , mam tylko pytanko jedno dlaczego mi ublizasz na forum silnik kupuje i bedzie pod stalym okiem jego tworcy ktory jest bylym mechanikiem obr , co do tych 85 koni to sam jestem sceptycznie nastawiony ale dla mnie jesli to 65-70 koni to bede szczesliwy ,teraz prosze Ciebie napisz dlaczego jestem nieogarniety interesuje sie maluchami juz prawie siedem lat i wiem moze duzo ale nie uwazam sie za jakiegos tam cytat : "masta i wogule " jesli chcesz mnie nazywac jakos to mosialbys mnie poznac osobiscie a razem z Sebastianem (porthos moj brat )juz nieraz zrobilismy fajne silniku takie ktore biora maluchy z cienkimi 900 w komoze silnika Pozdrawiam ciebie toki i czekam na odpowiedz.

O porthosie to mi nic nie mów po ostatnio zainstaniałej sytuacji z moim kolegą...
nie psuje tego wątku bo jest całkiem ciekawy, pisze ze jestes nieogarniety a to jakies wielkie zniewazenie nie jest. mógłbys sie podzielic info skad od kogo kupujesz bo to chyba wielka tajemnica nie jest?
65-70km jest mozliwe w takim silniku, to napewno. no ale nie prędkość 200km/h chyba ze na bóg wie jakich przelozeniach....

[ wiadomość edytowana przez: toki dnia 2005-06-08 13:42:16 ]

eno nie moge sie zarejestrowac na ich forum bo cyferek antyrobotowych nie widze :[ pewnie przez mozille :/ ale tematy maja zajebiste żywioł dla fryzjera hehehe

a pozatym czy ma ktoś wiecej zdjęc tej głowicy OBR pozanaej tam w ktoryms poscie ktora jest podobno w posiadaniu Qby ?

No a ta 800 to raczej do auta ktore wiekszosc swojego zycia przestoi w garazu lub do sportu... ciekawe czy jezdzi tak jak wyglada

[ wiadomość edytowana przez: KrauzeR dnia 2005-06-08 14:19:45 ]

200 km/h to na 650 pojedziesz - tyle ze nie z maluchowska skrzynia.

co do objeżdżania 900 - niewidze wielkiego tutaj czynu - sam znam takie przypadki w gliwicach

ogolnie gratuluje maszynki

200kmh 2-cylindrowka.. bardzo ciekawe. mysle ze nawet 1.2 z odpowiednim przelozeniem by nie polecial 200 a co dopiero cfaj cylinder.

e tam. 140 na czwórce......na 5tce mysle z 170 spokojnie no a skrzynie myslalem 6 biegowa z HGT. btw to byl taki joke nt. opisu ze silnik wycisnie 200 km/h. tyle ze na JAKIEJ skrzyni?

nawet jakbys mial odpowiednie przelozenie zeby przy danych obrotach uzyskac 200kmh i tak bys nie dobil do takiej predkosci. ale juz nie offtopujmy

a mi sie wydaje ze jednak tak. i tyle.

Cytat:
2005-06-08 14:29:55, Pat_kdb pisze:
a mi sie wydaje ze jednak tak. i tyle.

okej

Moze niech kupujący spyta się jakie to przyśpieszenia ma do 100 a nie do ilu się rozpędza bo to totalnie bez sensu

mi juz kupujący sie wzburzył i przez gg dostałem reprypende to nie ejst silnik na poslkie realia, naprawa jednej czesci gdyby sie urwała/popsuła/pękła byłaby albo niewykonalna u nas albo kosztowałaby ogrom pieniędzy. to nie jest sprzet pierwszej mlodosci, swoje przelezal w szafce i nie wszytsko moze dzialac jak nalezy, a byle kto tez tego nie zlozy.