| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2005-06-17 11:05:26 sprawdz pompe paliwa a zaczniej od jej bezpiecznika jesli bylo oberwanie hmury to moze gdzies zwarcie sie trafilo i pompa niepompuje w takim przypadku moga wystąpić właśnie takie objawy. |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-06-17 11:15:56 Sprawdz może, czy odpali awaryjnie na LPG.
O ile masz taką możliwośc w instalacji. |
Dicer A3 & Voyager B-stok | 2005-06-17 13:06:20
Jaki masz przelacznik od LPG, ile ma pozycji ? |
Tom69 Passek B4 Combi Piaseczno | 2005-06-17 13:26:50 Jak tylko jeden przyciskany to wciskasz go i trzymasz, potem przekręcasz kluczyk i kręcisz. U mnie tak przynajmniej jest.
Tom |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-06-17 14:56:33
Dokładnie tak samo jest u mnie. Napisz czy coś to dało. |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2005-06-17 22:54:23 kazda instalacja gazowa ma mozliwosc odpalenia awaryjnego.! jesli masz przelacznik to ustawisz go w pozycji środkowej jesli przycisk to trzymasz po wlaczeniu stacyjki jakies 3-5 secund i przelacza sie na gaz potem krecisz rozrusznikiem ... powinien odpalic na gazie.
co do pompy to najprosciej posluchac czy dziala po przekreceniu stacyjki. zalacza sie na 3-5 secund. robisz tak.! podnosisz tylna kanape po prawej stronie jest okragly dekiej pod tapicerka z plastyku w tapicerce jest wyciecie w kasztalcie 3 takie 15x15 cm pod tym deklem jest pompa paliwa. popros druga osobe o pomoc.! jeden wlacza stacyjke drugi sluch czy pompa paliwa zabuczy (czytac zapompuje) przy LPG zdaza sie czasem jeszcze jena inna kretynska usterka (ja nazywam to zlosliwosc zeczy martwych) a mianowicie napewno masz odpowiednią ilość paliwa w baku.???? jesli masz malo (bardzo malo) moze zdazyc sie zytuacja ze pompa pociągla powietrze a wtedy sama sie nieodpowietrzy. ale nato tez jest rada.. puki co sprawdz czy buczy po wlaczeniu stacyjki i sproboj odpalic na LPG |
Tom69 Passek B4 Combi Piaseczno | 2005-06-18 20:29:50
Chyba nie każda, przynajmniej nie z poziomu przełącznika, mój brat ma taką z jednym przyciskiem a i tak nie można odpalić na gazie, robiłem już różne kombinacjie a i tak zapala na benzynie, być może trzeba w kompie gazowym coś przestawić ale tego już nie wiem. Yom |
nnorbi ESPERO 1.5 GLX Lubin | 2005-06-20 07:40:06
Próbowałem w sobotę uruchomienia awaryjnego, kręcenie rozrusznikiem z trzymanym włacznikiem od gazu. Niestety nie przyniosło to oczekiwanych rezultatów
Co do ilosci benzyny to mniemam że powinno tam być jakieś 15 litrów wszystkiego, wiec chyba nie mało. Ale dziś po pracy sprawdzę czy faktycznie się załacza. Podniose kanapke i będę słuchał. A jaki jest sposób na zapowietrzoną pompę ?? aha, w sobote przy tych wszystkich próbach udało mi się go odpalić ale podkusiło mnie żeby przełaczyć go na gaz i po przygazowaniu zdechł i sie już nie podniósł ![]() |
nnorbi ESPERO 1.5 GLX Lubin | 2005-06-21 08:12:38 no i sprawdziłem wczoraj pompę paliwa czy chodzi, po podniesieniu tylnej kanapy wyraźnie słyszę jak sie załącza dając charakterystyczny (tak mi się wydaje ) dzwięk, chociaz czasami dochodzi od niej jakies bulgotanie . Czy może to być zapowietrzenie ? podobno pompa może chodzić ale niepodawać paliwa i w związku z tym należy odpiąć przewód paliwowy włożyć do butelki i zakręcić silnikiem. Jak się wypełni butelka to pompa jest ok, tylko gdzie najlepiej odpiąć przewód ? Dolałem wczoraj dla pewności 5 l benzyny, a auto jak się nie dało uruchomić tak się nie daje
Macie koledzy jakieś sugestie jeszcze do tego tematu ? chodzi o to by nie naciagneli mnie w warsztacie tak jak to oni potrafią. |
Marek_dziadek Klubowy Weteran Było Espero jest Honda Kraków | 2005-06-22 00:49:53 Na 99% masz gdzieś zwarcie a właściwie przebicie w instalacji elektrycznej. Przy zwiększaniu obrotów zwiększa się prąd z alternatora i następuje przebicie no i klops. Immobilajzer robi swoje. Miałem ten numer kilka lat temu w drodze na Mazury niedaleko Łomży. Tam w ASO znaleziono usterkę i usunięto, ale do ASO pojechałem na holu. |
nnorbi ESPERO 1.5 GLX Lubin | 2005-06-22 08:06:00
Wszystko fajnie tylko on również na wolnych obrotach nie chce chodzić A na dodatek udało mi się wczoraj odpalić auto awaryjnie na gazie i wszystko cacy, nawet sie bryknołem podładować akumulator, bo już siadał od tego krecenia na postoju.
Po sprawdzeniu błędów z kompa okazało się: 32,44,45,53 O ile 44,45 wiadomo sonda lambda, o tyle pozostałe dwa nic mi nie mówią poza opisem w książce. No a sonde lambda miałem juz zje... ale zawsze brak kas uniemozliwiał wcześniejsza wymiane, no ale autko jeżdziło i nawet nie zauwazylem wzrostu spalania. Moze teraz całkiem padła i taki cyrk mam ?? |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-06-22 08:17:17
32 - Zawór EGR recyrkulacji spalin - to częsty błąd przy LPG. U mnie jak do tej pory wywaliło go przez rok tylko 2 razy. Od jakiś 4 miesięcy od kiedy przeczyściłem ten zawór błąd się nie pojawił. 53 - Błąd imobilajzera. Hm... Tu przyczyn może być wiele. Może Ci padać cewka imobilajzera, a może to tylko błąd wynikający ze zwarcia gdzieś w układzie. Nie wiem, może ktoś mądrzejszy sie wypowie |
Tom69 Passek B4 Combi Piaseczno | 2005-06-22 09:04:44
Błąd immobilaizera pojawia się po długim kręceniu bez zapalenia. Skoro zapalił na gazie, to coś z układem paliwowym, chociaż immobilaizer też nie działa przy gazie. Tom |
nnorbi ESPERO 1.5 GLX Lubin | 2005-06-22 10:45:07 [quote]
2005-06-22 08:17:17, kisztan pisze: 32 - Zawór EGR recyrkulacji spalin - to częsty błąd przy LPG. U mnie jak do tej pory wywaliło go przez rok tylko 2 razy. Od jakiś 4 miesięcy od kiedy przeczyściłem ten zawór błąd się nie pojawił. Gdzie zlokalizować ten zawór i jak go się czyści ? A czego w ksiązce morawskiego nie ma w tablicy błędu 53 ?? kończa się na 51. |