Lantra mi rzęzi - help

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od niedawna jestem posiadaczem Lantry '93 1,6 i nie moge dosc z nią ładu. Mianowicie od 2 biegu wzwyz "rzezi" mi (na 1 i luzie nie), i przestaje gdy obroty spadną poniżej 1500 - najprawdopodobniej padło jakies łożysko tylko jakie ??? Moze ktos miał juz taki przypadek i pomoże "nowemu uzytkownikowi Hultajów zanim sie do nich zrazi" Mechanicy rozkładają rece i mówia ze chyba łożysko ale zaden nie ma pojecia które i gdzie, i nie chce im sie szukac na chybił trafił. Bez obciążenia (koła w powietrzu) pracuje juz normalnie wiec nie da sie ucha przystawic i szukać na słuch. W "powietrzu" wyszło też, ze daje naped głównie na lewe koło(nie dało sie go zatrzymać) za to prawe bez problemu - padniety mechanizm różnicowy ??? No i strasznie jest hamowana podczas tego rzęzienia (przez to spalanie mam niezłe - 14 l benzynki w miescie) Na początku wszyscy mysleli, że to brak oleju w skrzyni - ale niestety olej jest
PLISSSS HELP ME

Wygląda n asprzęgło, albo na skrzynię biegów, albo rozbierz jedno i drugie, albo czekaj az coś padnie na amen, a wynika z Twojego opisu, że stanie się to wkrótce

poszukaj w necie nowej skrzyni biegów-taniej wyjdzie niż rozbiórka i naprawa. U mnie padło coś od strony przegubu wewnętrznego i strasznie waliło olejem ze skrzyni-prowdopodobnie było to łożysko lub coś z mechanizmu różnicowego-były straszne luzy na przegubie. Pogrzebałem w necie i kupiłem skrzynkę za 450zł - śmiga aż miło-żadnych wycieków.

Witam ja mam podobny problem mi rzęzi między 1a2 czasem między 2a3 jak schodzi z obrotów to cichnie w serwisie na oko powiedzieli mi że to łożysko docisku sprzęgła ja sie na tym nic a nic nie znam i nie wiem co robić jak uporasz sie ze swoim to daj znać co to było u mnie da sie jeszcze pojeżdzić jak długo tego nie wiem a i pozatym mi niezabardzo dwujka wchodzi to znaczy tak wadzi olej w skrzyni wymieniałem od spodu niby wszystko ok. czarna magia synchronizatory czy jak..........??

Mnie rzęzi NA biegach a nie pomiędzy Mechanicy - cały czas wymyslaja co innego jak posłuchają - juz sam nie wiem kogo słuchać więc posłucham kumpla i KrzychaB - bede jezdził az cos walnie na amen - wtedy bede wiedział co to Nie mam innego wyjscia bo jakbym chciał sprawdzac i naprawiac wszystko co ci "fachowcy" podejrzewają to chyba taniej by mnie wyszło nowy silnik kupic

No mi też na bioegach to znaczy jak dam gazu na 1 i wejdzie na wyższe obroty to rzęzi a jak przełączam na 2 i schodzi z obrotów to cichnie czasem z 2 na 3 ale żadko najbardziej i prawie zawsze na 1.....jak ktoś tak miał albo ktoś to rozszyfruje top prosze o opis jakąś podpowiedz co to jest....?