MotoNews.pl

Czyszczenie gażnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak się do tego zabrać?? Jakie preparaty polecacie??

Ja ten w ładzie myłem terpentyną hehe
W drewienka się zaopatrz, najlepiej to go zamoczyć i tyle, bo wszystkiego możesz nie domyć, a są też preparaty dodawane do benzynki (wlewane do baku )- które przypłyną do gaźniczka z benzynką.
Zaopatrz się też w dobre membranki Może jakiś pojemnik, który się nie stopi, gazety itp śrubokręciki może też Watę odradzam wpychać w małe przestrzenie, bo może Ci zostać

Rozkręć, wypłucz w nafcie, przedmuchaj spreżonym powietrzem, wymień oringi i uszczelki, sprawdź, czy powierzchnie uszczelniane są płaskie i bardzo istotne w maluchu- sprawdź, czy nie ma za dużych luzów na osi przepustnicy. Ja u siebie miałem oś przepustnicy zużytą o połowe grubości!!!! Zarówno oś jak i tulejki plastikowe, w których jest łożyskowana sa dostępne w sklepach.

Dzięki, za rady. Jednak jak pomyśle, że rano będę musiał drałować piesza do sklepu po to wszystko to mi się już odechciewa roboty, mimo to muszę to zrobić, bo inaczej nigdzie nie zajadę.

stary domowy sposób to wygotować gaźnik w wodzie z octem z odrobiną jodyny.

aha, dowiedz sie, czy nie maja w sklepiegaznikow regenerowanych.
Ja zamiast waczyc z gaznikiem i oska, wyjalem dziada i zanioslem do sklepu. Przy zwrocie starego, za nowy dalem cale 60 zl.
I kiedy sie da, nie kupuj nic z "rzemiosla", a fabryke. Drozsze, ale jakos nieporownywalna. Tyczy to wszystkich czesci.
z rzemisla to se mozesz klosz kupic czy dywaniki...

Kupiłem ostatnio taki wynalazek co czyści gażnik bez demontażu powiem że przyniosło całkiem ciekawe efekty, z gaznikiem mam non stop jakieś zabawy ale poprawiło jego pracę, wymieniłem przy okazji filtr paliwa, elektrozaworek wolnych, rozebrałem pompe paliwa przeczyściłem też było troszkę szmulu.Na razie pracuje całkiem nieżle.Ale chętnie bym go oddał w jakieś sprawne rece gaznikowca.A wracając do tematu wyczyściło gażniczek w środku aż miło.

Mówisz o dodatku do benzyny?

Nie mowa o preparacie w spray-u dedykowany własni do bezpośredniego wpsikiwania w gaznik.Psikasz na dzieńdobry troszke czekasz potem jeszcze troszeczke odpalasz samochodzik i ze trzy cztery psiknięcia do środka, chociaż dodatku tez czasami używam, neste.

Aha
Ja czegoś innego - nie pamiętam Ale też zaczyna mi coś gaźnik falować obroty, więc czas na małe przeczyszczenie

jeżeli na wolnych obrotach????? zawsze sprawdzam włącznik ten z boczku co jest wkręcony elektrowłącznik wolnych obrotów czy coś, potem pompe paliwa lekko rozbieram i czyszcze i filterek paliwa zawsze wymiana pomaga.

elektrozaworków już mam kilka
Pompka paliwa nowa i po 2ch dniach stania musze ręcznie pompować:]

Fakt co do niektorych części zamiennych to niech k................pipi pi.Nie wiem jak miałem poprzednią łajdaczke jakoś mi wszystko pasowało, kurcze jak coś wymieniałem to chodzilo i chodzilo w ciągu 3 lat wymieniałem naprawdę dosłownie bzdety i one chodziły a teraz kurcze głupią stacyjke 3 razy w ciągu tygodnia bo miały feler,automat do rozrusznika już 4-ty siedzi chłopaki z warsztatu już jak do nich wjeżdzam pogadać troche, to spieprzają na drugi koniec garażu o szefie firmy nie wspomnę.

hehe mnie tez ziomus unika ale coz zarobic chce wiec sie meczy ja musze gaźnik oddac do przeczyszczenia na ul.odrodzenia ,faluja obroty a elektrozaworek dziala okey, pompka paliwa nowa wiecej rzeczy nie powinno odpowiadac za to. a wlasnie mialem na filtrze powietrza szmata ktora miala zapobiegac brudzeniu sie filtra,zdjolem go ale po tym mialem za pierwszy razem problemy z ruszeniem i strasznie zaczal mi buczec-jakbym mial pod macha z 2 razy wiecej koni i sportowy uklad wydechowy o co chodzi?

Jak rozebrałem go to okazało się , że wygląda jak nowy.

Cytat:
2005-07-09 11:11:56, mwarchalowski pisze:
Jak rozebrałem go to okazało się , że wygląda jak nowy.

ja sie lepiej za to akurat nie bede brał bo wiecej moge zepsuc niz naprawic czytaj wyregulowac

Mam kumpla, co mi polecał dobrego gaźnikowa we Wrocku (ul.Przybyszewskiego), podobno za regulację gaźnika i zapłonu etc. bierze 100zł

Cytat:
2005-07-10 00:47:33, mwarchalowski pisze:
Mam kumpla, co mi polecał dobrego gaźnikowa we Wrocku (ul.Przybyszewskiego), podobno za regulację gaźnika i zapłonu etc. bierze 100zł

kumpel mechanik ? czy jedynie znawca?

Ja też ciągle miałem problemy z gaźnikiem i w końcu miałem dość ciągłego czyszczenia i kupiłem nowy. Teraz chodzi super a stary w wolnym czasie rozbiorę, wymienię uszczelki i membranki oraz wyczyszczę. Kiedyś może się jeszcze przydać.

Pozdrawiam.

Cytat:
2005-07-10 10:02:58, Dark_Rider pisze:
Ja też ciągle miałem problemy z gaźnikiem i w końcu miałem dość ciągłego czyszczenia i kupiłem nowy. Teraz chodzi super a stary w wolnym czasie rozbiorę, wymienię uszczelki i membranki oraz wyczyszczę. Kiedyś może się jeszcze przydać. Pozdrawiam.

ile zaplaciles za ten gaźnik?