Skrzynia - przełożenie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zamierzam wymienic w fiacie 125p 90rok polonezowska skrzynie 5 tke na skrzynie z fiata 132 84 rok. Chciałem sie poradzic na jakie problemy natrafie? Co trzeba przerobic? itd. byłbym wdzieczni za jakie kolwiek wskazówki. Dodam tylko ze skrzynia ta ma pionowy mechanizm zmiany biegów i podobno trzeba bedzie wycinac druga dziure w miejscu półeczki. Co z wałem? Czy pasuje ten od 132 bez przeróbek? Pomóżcie

NIe poganiaj tak ludzi godzina to bardzo mało czasu oczekiwania na odpowiedź... niektórzy mają dostęp do netu tylko w określonych godzinach...

oki Koniec OT:

wał musisz składać z 2: przód ze 132 a dalej normalny...
jeśli skrzynia ma faktycznie pionowy drążek to będziesz na 90% musiał ciąć (pozostałe 10% to budy z gotowym otworem zaślepionym kawałkiem przykręconej blachy)
może lepiej poytać czy ktoś nie potrzebuje akurat "pionowej", jakiś czas temu były oferty zamiany "skośnej" na właśnie "pionową"...

HMMM. Skrzynia pasuje tylko ma z innej strony rozrusznik Wał trzeba będzie prawdopodobnie skrócić. A jaki masz.?
A co do wycinania to trochę pracy Cię czeka. No i podpora wału wypada w innym miejscu.
Powinieneś sobie poradzić, tylko czemu nie zakładasz seryjnej skrzyni? Czy to zwykłe 1.5?

Cytat:
2005-06-21 22:36:33, gregor125 pisze:
(...) Czy to zwykłe 1.5?

w profilu ma 1,8

do seryjnego ohv bym się tego nie odważył zakładać - za dużo kombinacji - za mały zysk

Sorki fakt, no to wszystko jasne.

dzis troszke pogrzebałem i okazało sie ze mam wyciety juz otwór jest zasłoniety tylko jakąs blachą. To teraz chyba łatwiej bedzie? Obydwa wały łączyc na krzyzakach?? a jak sie ma sprawa ze sprzęgłem wszystko zostaje po staremu??

[ wiadomość edytowana przez: zelmender dnia 2005-06-23 20:27:08 ]