| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
MikeVTi F&F Sympatyk zielona rally żaba Dulowa | 2008-01-10 00:05:07 Przekopałem forum i mam problem - nie widze nigdzie na necie schemtatu do tych gazników. w 2004 chyba ktos gdzies wrzucil w jakims temacie ale link juz nieaktywny..
Może ktos ma gdzies? Na stronke barakudy tez dotarłem ale dział "Solex C" nadal w budowie a i Webery tylko widze DCOE I stad jeszcze moje pytanie - czym sie roznią webery DCOF od DCOE ? i ogolnie jeśli chodzi o czesci to z czym latwiej - z solexami czy z weberami. i ostatni dylemat - ktory zalozyc i dlaczego ?
senkju za pomoc ![]() |
flapjck1 F&F Sympatyk mini urzut | 2008-01-10 00:10:48 na solexah sie nie znam wiec nie wiem
poka foto tego weberka to moze ci cos wiecej powiem ale tak szczerze to nie widzialem "dcof" moze to jakis specjalny gaznik do ferrari z ta nomenklaturea webera nic nie wiadomo na pewno
generalnie jesli gaznik bedzie identyczny z dcoe to mozesz dokupic do niego wszystko tak na szybko google
rysunek lista czesci [ wiadomość edytowana przez: flapjck1 dnia 2008-01-10 00:17:59 ] |
MikeVTi F&F Sympatyk zielona rally żaba Dulowa | 2008-01-10 00:21:16 cos takiego to jest mniej wiecej jesli chodzi o webera
|
flapjck1 F&F Sympatyk mini urzut | 2008-01-10 00:30:48 lo matko
a mnie sie wydawalo ze mam majaki jak zobaczylem na rysunku 2 przepustnice , ale chyba musi lepiej ssanie dzialac bo w moim dhla45 jest lepsze niz w dcoe40 w kotrym go wogole nie bylo ale bez rewelki
uklad "geometrii" otworow montazowycxh wskazuje na przeznaczenie tych gaznikow do np lancii fulvii 1,2, tam bylo takie rozwiazanie jak mozesz to wygrzeb dysze i rurki z niego to ci powiem czy wizulanie podchodza z dcoe, albo sprawdz sobie wg katalogu ktory podalem czy beda pasowac |
MAD_DOGG F&F Sympatyk ![]() Ferrari killer & 100 ... Łódź | 2008-01-10 08:17:26 Ja mam takiego solexa, wykonano go z betonu , jest dużo cięższy od webera czy dellorto 40 (tak czterdziestki) i urwie każdy kolektor, gwarantuję
Jeśli 32 to tylko weber! ----------------- --=RACE TECH=-- |
ISO-lator F&F Sympatyk Fiat 126p x3 Tomaszów Maz. | 2008-01-10 08:19:13 Możesz też poszukać coś na temat Mukuni 32 PHH, bo sa to bliźniacze, jak nie te same, konstrukcje. |
jaqo F&F MEMBER 126elx + C classe Warszawa | 2008-01-10 10:34:42 z garbusowego doswiadczenia Ci powiem tak:
Dellorto sa troszke lepsze od weberow ale generalnie oba sa super. Za to od solexow wszyscy uciekaja jak najdalej - dzialaja ale sa bardziej awaryjne, mniej trwale i bardziej problematyczne |
jaqo F&F MEMBER 126elx + C classe Warszawa | 2008-01-10 17:30:27 Przez to co powiedziales sa trudniejsze w regulacji i mniej trwale
|
MikeVTi F&F Sympatyk zielona rally żaba Dulowa | 2008-01-10 22:05:01
nom dokladnie jak szperałem po włoskich stronach to znalazlem cos w temacie o solexach c32 ze sie pojawiala ta Lancia Fulvia..
hmm z zakladales juz takowy? a jesli tak to z tlumikiem drgan czy bezposrednio.. ?
akurat aktualnie Mikuńce i Dellorto odpadaja i musi to byc ktorys z dwoch w temacie wymienionych
hmmm wie ktos cos na ten temat czy to jest tylko to ? a jak ze zwęzkami w Solexie i Weberze? tzn wiecie jakie są? Jest moze problem z dostaniem tego tlumika drgan do solexa i webera? tzn moze bardziej do webera bo poprzednie posty zaczynają mnie ku niemu sklaniac... |
flapjck1 F&F Sympatyk mini urzut | 2008-01-10 22:27:58 zalezy co masz na mysli piszac amortyzatory drgan:
mozna bezproblemowo kupic "przekladki" gumowe do alf, ale sa dosc drogie mozna kupic przekladki z oringami MISABa, mozna tez robic tak jak ja w flanszy kolektora frezujesz rowek, do tego kupujesz gruby oring, pod nakretki dajesz sprezyny ( przy misabach tez )i raczej nic sie nie polamie zestaw z misabami tutaj akurat sa tulejki gumowe zamiast sprezyn popatrz tutaj jeszcze [ wiadomość edytowana przez: flapjck1 dnia 2008-01-10 22:31:51 ] |
3zeR_MDS F&F Wolny Słuchacz :) Kraków | 2008-01-10 22:57:24 mowicie chyba o secie ktory zanabylem sobie pod moje solexy:
komplecik oryginalow z fabryki robiacej dla webera. jedyne 28 ojro |
MAD_DOGG F&F Sympatyk ![]() Ferrari killer & 100 ... Łódź | 2008-01-11 15:12:47
Nie zakładałem, trzymam go z sentymentu bo jest za ciężki, mam kilka 40 i raczej będę się ku nim skłanial. Tłumiki drgań do 40 mają inny rozstaw, więc ciężko będzie znaleść taki do 32. Więc pozostaje bezpośrednio, chyba że trafisz coś na ebayu, tu jest właśnie weber 32:
![]() ----------------- --=RACE TECH=-- |
pavlus (S) Furious Moderator 126p | 125p Kraków | 2008-01-11 15:19:02 Dysza główna webera DCOF jest wymienna z:
ADF, ADFA, DARA, DCD, DCHD, DCHE, DCOF, DFB, DFH, DGAS, DGAV, DGF, DGR, DGS, DGV, DHS, DHSA, DIC, DIR, DMS, DRT, IBA, IBP, IBR, IBSA, IBSH, ICE, ICEE, ICEV, ICF, ICH, ICP, ICT, IMB, IMPE, OC, OF, TL, TLA, TLC, TLDA, TLDE, TLDM, TLF, TLM, TLP Wolnych obrotów: ADF, ADFA, DAR, DARA, DAT, DATR, DATRA, DCOF, DFB, DFH, DFT, DFTH, DGAS, DGAV, DGR, DGS, DGV, DHS, DHS, DHSA, DHTA, DIC, DIR, DLDM, DMS, DMTC, DMTE, DMTR, DRT, DRTA, DRTC, DRTM, IBA, IBA, ICE, ICEE, ICEV, IDF 44, OF, TL, TLA, TLC, TLDA, TLDE, TLF, TLM, TLP a z fotki wnosząc, to z maluchemi i df też |
MAD_DOGG F&F Sympatyk ![]() Ferrari killer & 100 ... Łódź | 2008-01-11 15:58:09 A solexy były jeszcze w Fiacie 1100R, na allegro wisiało coś takiego i to dość długo: Solex PHH 32 ----------------- --=RACE TECH=-- |
MikeVTi F&F Sympatyk zielona rally żaba Dulowa | 2008-01-12 20:02:16 hmm no wlasnie o to polaczenie kolektor gaznik mi chodzilo bo ogolnie wiem zeby bezposrednio nie dawac tylko przez tlumik drgan. cichy bob wlasnie przez to na slowacji jak bylismy mial jakies problemy tylko nie pamietam o co biegalo..
a jak jest z trąbkami? tzn ich dlugosc itd Trza sobie przeliczyc ten efekt falowy czy to dobierac metoda prob i bledow ? aha, bo jeszcze wroce do tej zwezki w weberze 32 - wie ktos jaka ona jest? |