TD zawór odciecia paliwa ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no wiec mam taki mały problem: gdy przekręce kluczyk silnik dalej pracuje-
podobno to wina zaworu odcinającego paliwo na pompie??
czy da sie to naprawić czy trzeba wymienić??

Trzeba to naprawić wymieniając. Albo na nowy (200PLN), albo używany (kilkadziesiąt PLN)...

Przerabiałem temat- nowy zamiennik 60zł.

a nawet 50zł /taki mam u siebie na półce - leży i czeka aż ktoś go weźmie /

tylko musiesz wiedzieć, czy masz pompę lucasa czy boscha, bo są inne elektrozawory

Cytat:
2005-06-23 09:40:14, slawas1 pisze:
tylko musiesz wiedzieć, czy masz pompę lucasa czy boscha, bo są inne elektrozawory

dobre pytanie-jak to sprawdzić jaką mam pompę ??moze jakaś rada?

A z którego roku masz autko? Od października 1995 klepane były Bosche. Popatrz też na filtr paliwa. Jeśli masz z pompką ręczną to masz Lucasa.

Cytat:
2005-06-23 21:49:31, Smoku pisze:
A z którego roku masz autko? Od października 1995 klepane były Bosche. Popatrz też na filtr paliwa. Jeśli masz z pompką ręczną to masz Lucasa.

mam z pompką ręczną,ale mam taki teges ze data produkcji to właśnie 10/95

jeżli masz z pompką i filtr jak wkład to na pewno lucas

Zaraz skoczę pstryknąć pompę wtrzyskową to sobie porównasz Ja mam Lucasa (IX 1995). Ale jeśli masz pomkę ręczną to raczej Lucas. Bosche miały filtr z rureczkami nie na trzpień.

Sławek mnie wyprzedził i wszystkie wątpliwości rozwiał Lucas.

[ wiadomość edytowana przez: Smoku dnia 2005-06-23 21:59:40 ]

U mnie owy zawor zacial sie w odwrotnej pozycji i nie moglem odpalic przez to

Cytat:
2005-06-23 21:53:05, Smoku pisze:
Zaraz skoczę pstryknąć pompę wtrzyskową to sobie porównasz Ja mam Lucasa (IX 1995). Ale jeśli masz pomkę ręczną to raczej Lucas. Bosche miały filtr z rureczkami nie na trzpień. Sławek mnie wyprzedził i wszystkie wątpliwości rozwiał Lucas. [ wiadomość edytowana przez: Smoku dnia 2005-06-23 21:59:40 ]

Exactly Przerabiałem to w pewnej słynnej Fieście 1,8D