Wskaźnik paliwa... głupie pytanie.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
to głupie pytanie... ale mnie gnębi...
Od niedawna mam bmw e30 316i i jakoś niedopuszczałem do tego, by wskaźnik paliwa "za nisko" spadał.
Jednak stało się tak dziś rano i zastanawiam się, czy w tym modelu oprócz zwykłej wskazówki nie ma jakiejś kontrolki, która by się zaświecała, że to już rezerwa ?? ?? ??
Przyglądałem się wskaźnikowi i jest tam jakiś taki rombik ciemniejszy niż reszta tła, możliwe, że to ta kontrolka?
A jeśli to ona, to kiedy powinna zaświecić i ile można jeszcze wtedy przejechać?
A może jest spalona, że sie nie świeci....
A może wczorajszy wieczorny browar mnie jeszcze trzymał... bo widziałem jakieś rombiki....
Mocno to głupie?
Od rana szperam po sieci i nie moge nic na ten temat znaleźć...

Cytat:
2005-06-22 14:29:37, AGREST pisze:
A może jest spalona, że sie nie świeci.... A może wczorajszy wieczorny browar mnie jeszcze trzymał... bo widziałem jakieś rombiki.... Mocno to głupie? Od rana szperam po sieci i nie moge nic na ten temat znaleźć...

no trochę takie jest... . Jak chyba w każdym aucie kontrolka rezerwy jest. Tak więc to co widziałes (ten rombik) to rezerwa, jak się zaświeci to masz jeszcze około 6-8 l paliwa. pzdr

ufff
Wiem że to głupie, ale do tej pory myślałem buhahaha że tylko wskazówka jest...
OK, w takim razie w którym momencie położenia wskazówki powinna zaświecić?
Dzisiaj rano wskazówka znajdowała się jakby na tym małym poletku czerwonym, ale ta kontrolka się nie świeciła...
Zresztą nigdy mi się nie zaświeciła....
Może fucktyucznie jest spalona. Jakieś sugestie jak to naprawić, jak do tego podejść?
Jak wspomniałem mam ją od niedawna i jeszcze nie rozbierałem deski )
Dzięki za ewentualną pomoc

Cytat:
2005-06-22 14:58:13, AGREST pisze:
ufff Wiem że to głupie, ale do tej pory myślałem buhahaha że tylko wskazówka jest... OK, w takim razie w którym momencie położenia wskazówki powinna zaświecić? Dzisiaj rano wskazówka znajdowała się jakby na tym małym poletku czerwonym, ale ta kontrolka się nie świeciła... Zresztą nigdy mi się nie zaświeciła.... Może fucktyucznie jest spalona. Jakieś sugestie jak to naprawić, jak do tego podejść? Jak wspomniałem mam ją od niedawna i jeszcze nie rozbierałem deski ) Dzięki za ewentualną pomoc

No to świadczy, że bogaty jesteś i ciągle do pełna lejesz

Cytat:
2005-06-22 14:58:13, AGREST pisze:
w takim razie w którym momencie położenia wskazówki powinna zaświecić?

zależy jaką E30 jedziesz, w jednej zaświeci się wcześniej a w drugiej później, u mnie jak jest mniejwięcej w połowie czerwonego pola to zaświeca się.pzdr

Widze, że przekonam się czy jest spalona dopiero jak mi paliwa zabraknie....

Ma ktoś z Was pojęcie jak się to naprawia, jak się rozkręca deskę, jaka tam żarówa idzie itp itd
...jakieś tricki, cheaty etc.

Cytat:
2005-06-22 15:15:09, AGREST pisze:
tricki, cheaty etc.

widze, że z angielskiego jestes niezły więc masz tutaj wszystko jest

With all respect....

Jak to wszystko? Tam jest tylko katalog części z cenami i to w dodatku niezbyt szczegółowy, bo jest do kupienia cały wskaźnik paliwowy. Nic o żarówkach czy czymś bardziej szczegółowym.
O naprawieniu i jakichkolwiek trickach ani słowa. No chyba żeby brać pod uwagę banner serwisu pod tytułem "kup książkę słodowego sam naprawiam swoją fure..."

pozdro

Cytat:
2005-06-22 15:53:01, AGREST pisze:
With all respect.... Jak to wszystko? Tam jest tylko katalog części z cenami i to w dodatku niezbyt szczegółowy, bo jest do kupienia cały wskaźnik paliwowy. Nic o żarówkach czy czymś bardziej szczegółowym. O naprawieniu i jakichkolwiek trickach ani słowa. No chyba żeby brać pod uwagę banner serwisu pod tytułem "kup książkę słodowego sam naprawiam swoją fure..." pozdro

Jestes w błędzie tam masz dokładne rysunki, jak odkręcić licznik, i masz go tez rozłożonego na części pierwsze, nawet jak wklepiesz 7 ostatnich cyfr twojego VIN-u to się dowiesz wszystkiego o swoim samochodzie.

PS: Tu masz przykład hamulców , reszta też jest, poszukaj a znajdziesz. pzdr

A może zrób test zegarów podczas niego zapala się kontrolka rezerwy będziesz wiedział czy działa

Cytat:
2005-06-23 11:09:31, piotrfire pisze:
A może zrób test zegarów podczas niego zapala się kontrolka rezerwy będziesz wiedział czy działa

w E30 nie można zrobić testu zegarów, niestety

No to Jeztom sprawdź Ten sposób ... Amerykanie potrafią robić test zegarów w E30 to może i my spróbujemy ?
PS; u mnie nie sprawdzę bo nie mam żarówki w "Check Engine" a ściągać zegarów nie będę.
PS2: w dużym skrócie dla nie czytajacych po ichniemu - stacyjka na ON i pięć razy deptać na pedał gazu. Check ma świecić parę razy

Cytat:
2005-06-23 19:12:23, biem pisze:
No to Jeztom sprawdź Ten sposób ... Amerykanie potrafią robić test zegarów w E30 to może i my spróbujemy ? PS; u mnie nie sprawdzę bo nie mam żarówki w "Check Engine" a ściągać zegarów nie będę. PS2: w dużym skrócie dla nie czytajacych po ichniemu - stacyjka na ON i pięć razy deptać na pedał gazu. Check ma świecić parę razy

dzisiaj poo pracy sprawdzę, ale jak zadziała to żeś mnie i myślę, że nie tylko mnie zastrzelił... pzdr